Dzisiaj jest ndz maja 24, 2026 12:34 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: ???

Pomóżcie mi bo już nic nie rozumiem!Ostatnią miesiączkę miałam 25.03.2006 r ,
współżyłam z mężem 16.04.2006 (wcześniej był w delegacji).Mój cykl wynosi 30
dni.Powinnam już dostać miesiączke, dzis jest 4 dzień po terminie.Czy jest
mozliwe ze jestem w ciązy choć 16.04. według kalendarzyka małż. był dniem
zupełnie bezpiecznym? Wiem, "zrób test".Ale moze któras z Was miała taką
sytuację.Nadmienie że bardzo chciałabym być w ciaży i dlatego nie chcę na
razie robić testu, bo co jak jednak nie jestem? :()
Nie brałamżadnych leków i nie odchudzałam sie!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam:)
Jest bardzo prawdopodobne, że jesteś w ciąży :) Moja przyjaciółka miała analogiczną sytuację przy swojej pierwszej ciąży. Kalendarzyk małżeński lubi robić psoty, więc chyba jednak warto zrobić test - będziesz spokojniejsza. A jeśli się okaże, że TO jeszcze nie teraz - życzę powodzenia na przyszłość.[/list]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Niestety na tescie była tylko jedna kreska :((. Ale moze to jeszcze za wczesnie na test?Robilam go po poludniu, może tez to mialo wplyw? :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nie wiem, jaki test robiłaś, ale zwykle nie jest zalecane wykonywanie go rano, gdyż wtedy stężenie hcg w moczu jest większe i test może wyjść błędnie pozytywny, więc fakt, że zrobiłaś test po południu nie powinien mieć wpływu na wynik. Nie martw się; jeśli miesiączka się nie pojawi - zrób następny test za tydzień i umów się na wizytę do lekarza. Nawet jeśli to jeszcze nie ciąża - warto sprawdzić, dlaczego nie pojawia się miesiączka. Na pewno już wkrótce zostaniesz szczęśliwą Mamą! Powodzenia :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nie martw się, u mnie okazało się że jestem w ciąży pomimo wkładki wewnątrzmacicznej. Brałam antybiotyk, następnego dnia od rozpoczęcia kuracji dostałam okres. Wyleczyłam oskrzela i żyłam sobie spokojnie dalej. Przyszedł termin następnej miesiączki i nic...., zawszem iałam bardzo regularne, pomyślałam antybiotyk jak nic, piersi mnie bolały,. byłam nerwowa jak zwykle przed okresem. Minęly dwa tygodnie i dalej nic. Pomyślałam pora na doktora, poszłam i co..:? Jest pani w ciąży. Jakby tego było mało w cyklu zupełnie nic się nie zgadzało. Wyszło na to że w ciążę zaszłam mneij więcej w dniu w którym powinnam dostać okres. Teraz się okazało, że jednak ciąza jest zagrożona i to co przeżywam to już historia. Reasumując wszystko jest możliwe, pozdrawiam i życzę szczęścia i przede wszystkim powodzenia :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

:? ja będe troche mniej optymistycznie nastawiona. w moim przypadku kazdy test był prawidłowy i jak jest 1 kreska to nie jestes w ciaży. robiłam je i rano i wieczorem i niestety test raczej nie kłamia. kiedys tez sie łudziłam bo nie mialam okresu przez dwa miesiace i glaskałam sie po brzuchu gadałam do maluszka i nastawiłam sie ze rosnie po serduchem. nawet jak test nie nie wyszedł to i tak mowilam ze on tam jest to to juz tak długo ze nie ma innej możliwosci. potem ryczalam 3 tygodnie bo wcale nie byłam w ciązy. teraz nawet jak mi sie spoznia okres to nie nastawiam sie na dzidziusia bo rozczrowanie boli jak niewiem co. poczekaj jeszcze tydzien i powtorz test. zycze ci z calego serca aniołka bo sama tez staram sie o dzidziusia.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U mnie pierszy test ciążowy (w dniu planowanej miesiączki) wyszedł negatywnie. Drugi robiłam 4 dni później, ale w godzinach wieczornych i również wyszedł negat. Ponieważ okresu wciąż nie miałam a dotychczas miesiączki były zawsze regularne, zrobiłam trzeci test w godzinach rannych. I wyszły dwie kreseczki :D. Obecnie jestem w 15 tygodniu. Maleństwo rośnie szybciutko i rozwija się prawidłowo.
Z męzem śmiejemy się, iż pewnie będzie córka, ponieważ jest niezdecydowana jak każda kobieta :D
Pozdrawiam was cieplutko i życzę powodzenia. Trzymam kciuki!

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]