Dzisiaj jest ndz paź 05, 2025 9:22 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość

witam jestem tutaj nowa... chcialam was zapytac czy moze ktoras z was miala taki przypadek i moglaby mi pomoc, otoz 22 listopada mialam miesiaczke (4dni) 4 i 5 grudnia zaczelam kolejne starania o malenstwo, 5dni temu mialam tak jakby plamienia, nic mnie nie bolalo ... zignorowalam to bo myslalam ze nadal sie oczyszczam, wczoraj jednak zauwazylam krew bez skrzepow, boli itp. zrobilam test ciazowy ktory wyszedl pozytywny... zwiazku z tym umowilam sie na wizyte do lekarza ktory mnie zbadal i zrobil test ciazowy i wyszedl negatywny lekarka kazala zrobic test z porannego moczu tez tak zrobilam i znow wyszlo pozytywnie dodam ze kazala mi jechac do szpitala w poniedzialek jesli te krwawienie nie ustapi na obecna chwile nadal krwawie czasem lekko czasem troszke wiecej nie mam goraczki itp. bardzo sie boje bo raz poronilam i niby wtedy czulam sie inaczej... ardzo sie boje .. czy to poronienie czy nie? na liscie do szpitala pisze podejzenie wczesnego poronienia jak mam to zrozumiec?? z gory dziekuje za pomoc

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

No to jedź do szpitala albo zrób poziom bety. Niestety w takiej sytuacji wszystko jest możliwe, zarówno dobre rozwiązanie jak i niestety to gorsze.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: witam

witam, dzis jade poraz 4 na badania ... krwawenie ustapilo lecz dzidzia jest po prawej stronie jajnika wiec obserwuja mnie i dzidzie beta wynosila w srode 548, mam nadzieje ze juz dzis uslysze dobre informacje.... jestem w 3tc od owulacji a po miesiace 6tyg... napisze wieczorkiem czego sie dowiedzialam bo pewnie znow pozno wroce ..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: smutna :(

no i nie udalo sie ;( hormon spada dzis juz 366, a dzidzia nadal kolo prawego jajnika :((((( w poniedzialek zakanczaja moja ciaze :( chyba ze zaczne krwawic, bede miala bole,goraczke natychmiast musze wrocic... prawdopodobnie dostane tabletke chyba ze moj stan bedzie pogorszony wtedy czeka mnie operacja!! jednak to ciaza pozamaciczna, cholera placze i placze to juz moje 2 powiklanie :( tzn bedzie 2 poronienie ale postanowilam juz nie chce dzieci, nie chce cierpiec, nie chce juz nic procz moich kochanych urwisow ktore juz mam... staralismy sie o dziewczynke wiec najwyrazniej nie dane mi miec corke tak bardzo mi smutno, tak bardzo mi zle ehhhh .....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Re: smutna :(

agusiaa89 pisze:
no i nie udalo sie ;( hormon spada dzis juz 366, a dzidzia nadal kolo prawego jajnika :((((( w poniedzialek zakanczaja moja ciaze :( chyba ze zaczne krwawic, bede miala bole,goraczke natychmiast musze wrocic... prawdopodobnie dostane tabletke chyba ze moj stan bedzie pogorszony wtedy czeka mnie operacja!! jednak to ciaza pozamaciczna, cholera placze i placze to juz moje 2 powiklanie :( tzn bedzie 2 poronienie ale postanowilam juz nie chce dzieci, nie chce cierpiec, nie chce juz nic procz moich kochanych urwisow ktore juz mam... staralismy sie o dziewczynke wiec najwyrazniej nie dane mi miec corke tak bardzo mi smutno, tak bardzo mi zle ehhhh .....

Współczuję... :cmo: Bardzo mi przykro....
Ja trzy razy poroniłam, aktualnie jestem w piątej ciąży (mamy jednego synka) z nadzieją, że się uda, ale tego nigdy nie wiadomo....

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: ...

Katszy83 - nie zycze nikomu tego co teraz przezywam, przezylam porod naturalny,poronienie naturalne, cesarskie ciecie i teraz ciaza pozamaciczna... (boje sie 5 razu, wiec odpuszcze, przynajmniej narazie tak mysle poniewaz za duzo cierpienia i lez dowiadujac sie takich rzeczy :( .. )

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Re: ...
Moderator
Awatar użytkownika

agusiaa jesli moge Cie prosic, to wchodzac na temat, chcac odpowiedziec na posta wybieraj odpiwiedz a nie nowy temat
Wiem ze jestes nowa i moglas o tym nie wiedziec.

Przykro mi z powodu twojej straty, ale nie koniecznie musi to byc ciaza pozamaciczna. Moze masz pusty pecherzyk ciazowy.
Wiem co czujesz ale jesli bardzo chcecie to nie poddawajcie sie. Ja teraz tez jestem w piatej ciazy.Trzy wczesniejsze stracilam.Warto walczyc.

Offline Wyświetl profil  

fifolek13- przepraszam nie wiedzialam ze to dalo nowy watek.... jesli chodzi o twoja odpowiedz to powiem tak ze pierwszy raz mi sie zdazylo ze jezdze kilka razy w tyg do szpitala ze musze tam tyle czekac bo od 8-14 sam dojazd do szpitala to ok 40km w jedna strone poniewaz mieszkam za granica i do tego ciagne ze soba 2 letniego syna .. maly nie zostanie z nikim tylko mama lub tata (nie mam tu rodziny ani takich zaufanych znajomych )... a ze maz pracuje i juz nie dostanie wolnego to musze jezdzic z nim az mi serce peka ze on tak jak i ja sie meczy siedzac w szpitalu :(

Offline Wyświetl profil  

hej ... bylam dzis na kolejnym badaniu wynik bety 198 ( spada )do tego z usg dopochwowego nie ma zarodka tylko mam zgrubienie tak jakbym miala zblizajaca sie miesiaczke .... nie krwawilam od 2 tyg gdzie tydzien temu bylo zarodek widac obok jajnika... wiec jak to mozliwe ze go teraz nie widac??? wchlonelo sie przy ciazy pozamacicznej czy moze wysiusialam go??? pytalam lekarzy ale oni tylko mowia ze znow musze wrocic... juz myslalam ze dzis bedzie koniec ze dadza mi i mojemu dziecku spokoj a tu klapa :( powiedzieli ze ani operacja ani podanie tabletki w moim przypadku bedzie bezskuteczne bo nic nie widac juz, po czesci sie ciesze ale zas z drugiej strony mam czekac na miesiaczke i wtedy macica sama sie oczysci, ewentualnie czekac na jakies bole temperature w przeciagu tyg. poniewaz mam wizyte juz umowiona na poniedzialek, dzisiaj po wizycie bedac w toalecie zauwazylam krew i teraz zglupialam bo niewiem czy to miesiaczka czy co... niby nic sie nie ciagnie jednorazowo polecialo wiecej krwi i spokoj teraz po kapieli leci niewiele czuje lekki bol jak w czasie miesiaczki no i kregoslup mnie boli jak zawsze zreszta piersi nadal pobolewaja a podbrzusze wczoraj ogladajac uroslo !! moze niewiele ale jednak to zauwazylam ... postanowilam ze w poniedzialek ( o ile do tego czasu nic sie nie bedzie dzialo ) pojade na wizyte i jesli sie okaze ze juz wszystko wrocilo sprzed ciazy to ok ale jezeli znow beda chcieli mnie ciagac z dzieckiem po szpitalu to mam zamiar jechac do polskiego ginekologa prywatnie bo juz mi sil brakuje, maz wzial dzis wolne w pracy zeby mogl mnie przywiesc do domu po zakonczeniu ciazy a on tylko krzywo sie patrzal na mnie :( ze pewnie zle zrozumialam i mu tylek zawracalam... ehhh ci faceci :/ .... co o tym wszystkim sadziecie???? pomoze mi to ktos rozwiazac?? co powinnam zrobic?? jak to zrozumiec?? poprostu poplatalam sie ;(

Offline Wyświetl profil  

witam... bylam w szpitalu beta wynosi juz 60 spadlo sporo w dol... ciaza zakonczona, nie ma juz nic, udalo sie bez operacji lub/i bez tabletki :) nastepna proba za 2miesiace

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]