Dzisiaj jest ndz maja 24, 2026 11:41 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: mdlosci...

moje drogie, jak wy walczycie z mdlosciami? Macie jakieś skuteczne sposoby? Ja juz proboje kilka sposobow z neta ale jest ciezko, zwlaszcza ze pracuje. Juz ponad dwa tygodnie mnie męczą a juz mam dość. Nie potrafie sie przez to cieszyc ciaza. I w pracy tez jestem mniej wydajniejsza:/ a jak to jest u was? Jestem w 7 tygodniu wiec jeszcze trochę sie pomecze:/

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Re: mdlosci...

Ewka 87 ja jestem w końcówce 8 tygodnia i dzień w dzień beczę bo nie daje rady z mdłościami. Czasami wolałabym zwymiotować i mieć spokój niż to ciągłe mulenie i ból brzucha. Jak nie zjem to jeszcze gorzej jak zjem to mam odruch wymiotny i bądź tu człowieku mądry :( Na mnie żaden ze sposobów podanych w Internecie nie działa. Mój pracodawca nie wie, że jestem w ciąży ale chyba się dwie. W piątek mam wizytę u lekarza i poproszę chociaż o tydzień wolnego, aby odpocząć choć trochę od mdłości, które nasilają się w pracy (zapachy olejów, farb, maszyn). Poza tym zauważyłam, że mdłości zwiększają się wprost proporcjonalnie do czasu spędzonego w pozycji siedzącej. Chyba drugi raz się na to nie zdecyduje ....

Offline Wyświetl profil  

Ewka87, MonikaStarająca mi pomagał nabiał na śniadanie. Ale tak z 1-2 plasterki sera żółtego albo jogurt naturalny. Łyżeczką wtedy jadłam. No i u mnie np. bardzo konkretne przydało się jedzenie kiełbasy na kanapki na śniadanie. Mój maluch są ją upodobał i nie było po niej tak źle. Nie tolerował bardzo chudych wędlin bo mnie od razu nudziło po tym. Koleżanki mi migdały polecały ale nie sprawdziłam tego bo jak nabiał pomógł to nie widziałam sensu. Dobrze wietrzcie pokoje gdzie jesteście i w miarę możliwości unikajcie zapachów. No i mogę Wam na razie od radzić kiszonki i wędzone bo zapachy już mdłości prowokują.

Koniecznie poinformujcie o tym lekarza bo mój np. dał mi leki na zaparcia i zgagę. Kobieta w ciąży nie musi chodzić po ścianach z złego samopoczucia.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

1 żółta kartka
Awatar użytkownika

A mi pomógł napar ze świeżego imbiru - zalać wrzątkiem plasterek imbiru, wydusić, dodać miodu dla smaku. Piłam go każdego ranka i dzięki niemu mogłam funkcjonować :) Mąż podawał mi go do łóżka :) Spróbujcie i koniecznie napiszcie czy Wam pomaga.

brzuszki listopadówek '13: http://img594.imageshack.us/img594/9614/hb5z.jpg
Listopadowe dzieci 2013: http://i60.tinypic.com/2ymys00.jpg

Offline Wyświetl profil  

ja koncze 7 tydzien, na mdłosci stosowałam paluszki, tiktaki, hallsy. Ostatnio jednak wymiotuje po paluszkach...bo ile mozna?! Obecnie staram sie jesc sniadanie w łózku i to jakos pomaga. Gorzej jest w pracy, bo tam musze co chwile cos przegryzac i w rezultacie mam ,,problemy żołądkowe,, :cry:
Zaczełam tyc od tego podjadania do południa :cry: :cry:

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny :) z własnego doświadczenia powiem Wam, że chyba nie ma na to lekarstwa, trzeba jakoś przetrwać i tyle. Ja od 6 do 12 tygodnia leżałam w łóżku z miską. Nie pomagało śniadanie w łóżku, imbir, dosłownie nic. Jak tylko wstałam rano od razu szłam wymiotować, później cały czas musiałam coś jeść, smaka miałam na pizzę, frytki i gotowane ziemniaki :) Nie mogłam zgłodnieć, bo od razu mnie mdliło. A wieczorem od 17-18 to już nic nie pomagało, bolał mnie strasznie żołądek i wymiotowałam czasem do 22 :( ale jakoś po 12 tygodniu mdłości minęły jak ręką odjął, tzn nie do końca, bo wystarczy, że poczułam czosnek i rzygałam prawie natychmiast :P do końca ciąży mdliło mnie podczas mycia zębów, a jak już dzidziuś był duży to uciskał mi żołądek i co kilka dni rano były wymioty :/ jak miałam kryzys to leżałam gapiąc się na zdjęcia z usg i to jakoś dodawało mi sił.
Powodzonka, jeszcze trochę i będzie lepiej :)

Offline Wyświetl profil  

Mdłości to jest najgorsze co może być. Wymiotowałam praktycznie do porodu i nic mi nie pomagało na złagodzenie wymiotów

Offline Wyświetl profil  

Na kazdego dziala cos innego. Nie ma skutecznej metody na mdlosci.... To prawda, o wiele lepiej byloby od razu zwymiotowac niz czuc to okropne uczucie w brzuchu :/

Offline Wyświetl profil  

miałam przez całą ciążę i rano i wieczorem, i przed i po jedzeniu:) każda kobieta znosi to inaczej, nie zawsze musi być tak źle jak u mnie, więc damy radę :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]