Dzisiaj jest ndz maja 24, 2026 12:34 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość

kochani,
jestem tutaj nowa i dopiero w 4 tyg ciazy. Strasznie sie ciesze bo staralismy sie o dzidziusia dosc dlugo. Jednak od kilku dni mam nieciekawe plamienia (kolor kawy i czekolady) oraz lekki boz w lewej dolnej czesci brzucha. Taki dziwny troche jak kolka. Bylam u lekarza, zrobil mi usg (bardzo krotkie!!!) stwierdzil ze ciaza nie jest pozamaciczna i przepisal progesteron. I tyle sie dowiedzialam- nie uslyszalam odpoweidzi na pytanie co mi jest i czy to moze zaszkodzic ciazy. Martwi mnei to troche, moze ktos z was potrafi mi pomoc? czy powinnam isc do innego lekarza? dzieki i czekam na jakied wiesci!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam.wydaje mi sie że dla pewności powinnaś iść do innego lekarza, wtedy upewnisz się na 100% że nic ci nie jest.trzymam kciuki i pozdrawiam. :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: wrr

kurcze problem w tym ze mieszkam teraz w pradze i nie macie pojecia jak ciezko mi tu jest umowic sie na spotkanie z jakimkolwiek lekarzem. Probowalam w kilkunastu klinikach i nic...nastepna wolna data za dwa tygodnie! Umre z niepokoju do tej pory chyba!!!! trzymajcie kciuki i jesli ktos cos wie to prosze o wsparcie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=330 tu było coś o bólu we wczesnej ciązy,powinnaś jednak profilaktycznie poradzić się innego lekarza.wiem,że bóle jajników a właściwie wiązadeł jest związane z dużą ilością hormonów i powiększaniem sie macicy.Spróbuj też poszperać w internecie może coś znajdziesz no i na forum jest lekarz- zapytaj

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=316 tutaj też zobacz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Site Admin
Awatar użytkownika

I napisz do lekarza na forum :) może to Cię uspokoi....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Radzę udać się do szpitala. Moje plamienia występowały w czasie kiedy powinnam dostać miesiączkę. W sobotę z mocnym krwawieniem znalazłam się w szpitalu. W poniedziałek USG wykazało obumarcie płodu. Na suwaczku widać, że to 9 tydz.... We wtorek miałam zabieg wyłyżeczkowania i już po wszystkim...Umarłam razem z moim dzieckiem....Dziś jest drugi dzień bez mojego maleństwa pod sercem...Czuję przeogromny ból i potrzebę wylania z siebie smutku. Mężowi wyjaśniłam, bo trudno to drugiej osobie zrozumieć, że potrzebuję tylko tego żeby był...żeby słuchał i nic nie mówił.... Sama muszę się z tym uporać.....Tak ciężko teraz żyć....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: uff na razie

Dziekuje Wam wszystkim za wsparcie!
bylam u lekarza nr 2- bol od siedzenia przy biurku przez 9 godzin (z lewej strony jakis nerw mi uciska) a plamienie w normie (jesli jest jakas norma). fasolka zdrowa i modle sie codziennie zeby tak do konca bylo....kurcze czuje sie jak szklanka- o moim dzeciatku dowiedzialam sie dopiero tydzien temu a juz najchetniej bym sie polozyla zeby nic sie nie stalo :) I mam motylki w brzuchu!
Pozdrawiam i trzymajcie sie cieplo!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

cieszę się że wszystko u ciebie jest w porządku. ja o swojej ciąży dowiedziałam sie pare dni temu i jestem bardzo szczęśliwa.teraz tylko musze zapisac sie na wizytę u lekarza.mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.tego życze również tobie aniusz :D .pozdrawiam :D

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

aniasz pisze:
Dziekuje Wam wszystkim za wsparcie!
bylam u lekarza nr 2- bol od siedzenia przy biurku przez 9 godzin (z lewej strony jakis nerw mi uciska) a plamienie w normie (jesli jest jakas norma). fasolka zdrowa i modle sie codziennie zeby tak do konca bylo....kurcze czuje sie jak szklanka- o moim dzeciatku dowiedzialam sie dopiero tydzien temu a juz najchetniej bym sie polozyla zeby nic sie nie stalo :) I mam motylki w brzuchu!
Pozdrawiam i trzymajcie sie cieplo!!!

Apropos plamienia-ja przy drugim plamieniu trafiłam do szpitala i wpisane mam poronienie zagrażające-z tego co wiem nie ma czegoś takiego jak plamienie w normie-powiem ci tylko ze jak już jest to powinno wystąpić w 4,8,12 tyg i często w 14tym tyg! Ja plamiłam w 8 i 12 tyg. Musisz dużo odpoczywać,przede wszystkim dużo leżeć!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Aja pisze:
Radzę udać się do szpitala. Moje plamienia występowały w czasie kiedy powinnam dostać miesiączkę. W sobotę z mocnym krwawieniem znalazłam się w szpitalu. W poniedziałek USG wykazało obumarcie płodu. Na suwaczku widać, że to 9 tydz.... We wtorek miałam zabieg wyłyżeczkowania i już po wszystkim...Umarłam razem z moim dzieckiem....Dziś jest drugi dzień bez mojego maleństwa pod sercem...Czuję przeogromny ból i potrzebę wylania z siebie smutku. Mężowi wyjaśniłam, bo trudno to drugiej osobie zrozumieć, że potrzebuję tylko tego żeby był...żeby słuchał i nic nie mówił.... Sama muszę się z tym uporać.....Tak ciężko teraz żyć....

Aja trzymaj się kochana :( . Jeszcze będziesz miała dzidziusia - NIE PODDAWAJ SIĘ!!!

Offline Wyświetl profil  

kacha114 pisze:

Apropos plamienia-ja przy drugim plamieniu trafiłam do szpitala i wpisane mam poronienie zagrażające-z tego co wiem nie ma czegoś takiego jak plamienie w normie-powiem ci tylko ze jak już jest to powinno wystąpić w 4,8,12 tyg i często w 14tym tyg! Ja plamiłam w 8 i 12 tyg. Musisz dużo odpoczywać,przede wszystkim dużo leżeć!

Moje plamienie zaczelo sie na poczatku 4 tyg i wciaz nie ustepuje pomimo zapisanych lekow. Jezu martiwe sie niesamowicie pomimo zapewnien lekarzy ze jest ok. Jak jest OK to czemu nie mija? Poza tym ten bol jest dziwny i jest wciaz (tzn nie boli jakos bardzo, przychodzi falami jak laskotanie troche) i zszedl teraz do wejsci pochwy- to normale? Nie moge nigdzie znalezc szczegolowego opisu tego co dzieje sie z kobieta tydzien po tygodniu- wszedzie pisza to samo- ogolnikowo:( Zrobie wszystko zeby tego malucha miec bo strasznie sie o niego staralam. I chcialabym zaczac cieszyc sie ta ciaza a nie plakac po nocach. Mam nadzieje ze u Was wszystko dobrze i ze Wasze brzuchy rosna zdrowo :) I lacze sie w bolu z tymi ktorym sie nie udalo- trzymam kciuki i wiem ze jeszcze bedziecie miec Wasze sloneczka!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Radze ci:zgłoś sie do szpitala-tam zrobia ci wszystkie badania i dostaniesz leki-moze nawet zastrzyki! Idz i nie czekaj na reakcje lekarza!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam!
też miałam plamienia, które zaczeły się w 7 tyg.ciązy. Dostałam lutrinę dopochwową, ale lekarz nie stwierdził rzadnych przeciwskazań do pracy za biurkiem. Plamiłam 2 tygodnie, potem pojawiły sie obfite uoławy, dosłownie czułam jak ze mnie leci. Teraz jestem w 9 tc i juz jest wporządku. mam nadzieje że już tak zostanie.

Pozdrawiam was cieplutko

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witanko. jestem nowa osoba na forum ale sledze wasze tematy od kiedy palujemy zajsc w ciaze. tak naprawde to nie wiem czy ten cud sie zdarzył bo jeszcze jest za wczesnie na test(myśle ze tak z 3 tydz).
bardzo chciałabym sie was poradzic co do plamień. zadrzaja mi sie rano sa bardzo małe do tej pory nigdy mi sie to nie przydarzało. zazwyczaj prz jakims wysiłku niekoniecznie duzym. pozdrawiam wszystkich.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]