Dzisiaj jest ndz maja 24, 2026 12:34 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: czy to ciąża?

:D witam serdecznie.mam bardzo ważne pytanie.od trzech miesięcy staramy się z mężem o dzidziusia.jak na razie to testy nic mi nie wykazały.w tym miesiącu kochalismy sie w dni płodne.miesiączka spóżnia mi się 2 dni, mam bóle brzucha, bola mnie piersi i sutki i no i te mdłości.testu jeszcze nie zrobiłam bo się boje.podtrzymajcie mnie na duchu i powiedzcie czy te objawy moga wskazywać na ciąże czy cos sobie uroiłam.aha jeszcze jedno czy jak test wyjdzie mi negatywny to wszystko przekreslone?pozdrawiam i proszę o odpowiedż.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

objawy jak najbardziej wczesnociążowe :D ale też i przedokresowe :? nie wiem jak czujesz się przed @ ale oby to nie była @ tylko dzidzi :P Test za wcześnie zrobiony może wyjść negatywny a ciąża może być.Moja kleżanka tak miała dopiero za 3 testowaniem jej wyszły dwie piękne kreseczki czego i Tobie gorąco życzę dwóch,pięknych,tłuściutkich,różowiótkich kreseczek :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: to ciąża!!

:D witam serdeczne.musze sie pochwalic, wczoraj zrobiłam test i... dwie kreseczki pojawiły się natychmiast.będę mamą, bardzo sie cieszę.życzę powodzenia wszystkim innym starającym się- nie traćcie nadziei.tobie misiu tez- pozdrawiam. :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kurczę bardzo Ci gratuluję szczęściaro :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: ciąża
Awatar użytkownika

Moje gratulacje, napisz jak szybo się zorientowałaś, że jesteś w ciąży, życzę ślicznego bobaska :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziękuje za gratulacje.zorientowałam się dość szybko.cały miesiąc źle się czułam główniem miałam mdłości-okropne, no i wszyscy dookoła mówili mi że źle wygladam, tj. miałam zmieniona twarz i cerę- okropieństwo.miesiączkę miałam dostać 27, gdy tak sie nie stało to na drugi dzień zrobilam test i ... będę mamusia.teraz wybieram sie do gibekologa.pozdrawiam i do usłyszenia. :P

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Mi okres spóźnia się już 13 dni, ale testy wyszły negatywne:( jutro idę do lekarza

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No Kaczusiu pozdrawiam Cie serdecznie i gratuluję Ci,że zostaniesz mamą.Wiem jakie to piękne uczucie.Sama będę miała dzidziusia.Mam termin na 17 lipca.Cieszę się bardzo mocno.Trzymam za Ciebie kciuki.Jeszcze raz gratuluję.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

SyLwIk pisze:
Mi okres spóźnia się już 13 dni, ale testy wyszły negatywne:( jutro idę do lekarza

Powiem ci,że mnie też wyszły aż 2 testy negatywnie a jestem w ciąży! Po takim czasie lekarz może jeszcze nie stwierdzić-możesz zrobić badanie krwi na Hcg w laboratorium jest pewne na 100%!Powodzenia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja mam straszny problem..otóż @ powinnam dostać ok. 28.03..i dalej nie ma,ale owulacje miałam bardzo przesuniętą-26.03 i wtedy tez mogło dojść do zapłodnienia :wink: . Pierwszy test robiłam 6 dni po owulacji, był negatywny, drugi 11dni od owulacji-negatywny. Co o tym myslicie? Czy oznacza to że nie jestem w ciąży? Czy testy były robione za wcześnie? Czy badanie beta-hcg 16 dni od owulacji ma sens i wszystko rozstrzygnie ostatecznie..?? :cry: nie mam siły juz o tym mysleć..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jasne za ma sens badanie bhCG jesli jeszcze nie dostalas okresu

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

madzia85 pisze:
Ja mam straszny problem..otóż @ powinnam dostać ok. 28.03..i dalej nie ma,ale owulacje miałam bardzo przesuniętą-26.03 i wtedy tez mogło dojść do zapłodnienia :wink: . Pierwszy test robiłam 6 dni po owulacji, był negatywny, drugi 11dni od owulacji-negatywny. Co o tym myslicie? Czy oznacza to że nie jestem w ciąży? Czy testy były robione za wcześnie? Czy badanie beta-hcg 16 dni od owulacji ma sens i wszystko rozstrzygnie ostatecznie..?? :cry: nie mam siły juz o tym mysleć..

Zrob to badanie na obecnosc beta-hcg we krwi daje 100% pewność-ja robiłam 2 testy negatywne po tescie na obecność hcg okazało się,że jestem w ciąży.Ja ten test na hcg robiłam po 9 tyg jak spóźniła mi się miesiączka-zapytaj w lab jaki czas musi upłynąć żeby wyszedł pozytywny wynik!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

:D w środe byłam u ginekologa i on potwierdził moja ciążę.20 mam zgłosić sie na usg.wszystko byłoby dobrze gdybym nie była alergikiem, mam okropne problemy.nie moge jeść wielu rzeczy, mam wysypkę i obrzek na oczach.alergolog przepisał mi tylko słabe kropelki i krem dla niemowląt - tak specjalny który dostałam w aptece :lol: .to jest bardzo męczace.napiszcie mi czy może wy miałyście taki problem i jeśli tak to jak sobie radzic z tym okropnym swędzeniem.pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie i te próbujące także - trzymam kciuki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam :D . Mam problem 14 kwietnia powinnam dostać miesiączkę. Tydzień później zrobiłam test i wyszło że jestem w ciąży. Bardzo się cieszę z tego powodu. Będę mamusię. ale tu zaczyna się problem. Wychodzi na to że jestem w 4-5 tygodniu mam obrzmiałe piersi i żadnych innych objawów a ginekolog powiedział mi że nie może stwierdzić ciąży bo nie wyczuwa powiększonej macicy. Czy to normalne? Proszę o szybką odpowiedz bo się strasznie martwię. :(

Offline Wyświetl profil  

Współzyłam z chłopakiem zaraz po zakonczeniu miesiaczki.czy istnieje ryzyko ze jestem w ciazy???to bylo jakies niecale 2tyg temu.A od jakis 2-och dni mam poranne mdlosci.nie wiem co robic.pomocy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Istnieje ryzyko że jesteś w ciąży. Najlepiej zrób sobie test z porennego moczu i głowa do góry. Daj znać jak wyszło. Pozdrawiam.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

ania_t pisze:
Współzyłam z chłopakiem zaraz po zakonczeniu miesiaczki.czy istnieje ryzyko ze jestem w ciazy???to bylo jakies niecale 2tyg temu.A od jakis 2-och dni mam poranne mdlosci.nie wiem co robic.pomocy

oczywiście,że jest możliwe zwłaszcza jeśli masz krótkie cykle, ale na mdłości chyba jeszcze za wcześnie :?:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mam problem...
moja ostatnia miesiączka była 18.04 od jakiegos tygodnia bardzo dziwnie sie czuję - jest mi niedobrze, boli mnie brzuch i często chodzę siusiu. Ostatnio robi mi sie niedobrze jak jade samochodem (uwielbiam podróże i nigdy tak nei reagowałam). Testu nie robiłam bo chyab za wcześnie. Pomóżcie proszę
Alice

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

alice za mało danych podalas! Co możemy Ci poradzić jeśli nie wiemy w którym dc współżyłaś, jakie masz cykle i czy to było w tym cyklu czy poprzednim.Jestes teraz z tego co liczę w 17 dniu cyklu więc na jakie kolwiek objawy jest ZA WCZESNIE. chyba,że współżyłaś w poprzednim cyklu w DNI PŁODNE. Postaraj się uspokoić i poczekać do dnia spodziewanej @ i zrób test.Nic więcej poradzić Ci nie mogę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

tak współżyłam i w tym cyklu i w poprzednim. Jeśli chodzi o długość to ok30dni trwa cylk alice

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]