Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 11:15 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość

:( nie wiem co dalej będzie do tej pory ciąza przebiegała bez problemowo i pewnie dlatego tak się teraz boje....od 3 dni boli mnie po lewej stronie brzucha na dole i zanim to się zaczęło moja ginekolog bo zobaczeniu moich wyników moczu stwierdziła ze mam za wysoki poziom białych krwinek w moczu w związku z czym zapisała mi UROSEPT zaznaczam że w moczu nie było bakterii.Po 2 tygodniach kuracji uroseptem nagle dopadł mnie tem ból po lewej stronie podejrzewałam zapalenie pęcherza więc poszłam do innego ginekologa bo moja wyjechała poza poznań.Gin powiedział mi ze ból bierze się z pewnych ucisków na pęcherz co w ciązy jest normalne.DZiś zrobiłam badanie moczu i kobiety w laboratorium mnie zdolinowały na maxa bo jak tylko spojrzały na mocz to cytuje powiedziały: "boże co on taki metny"popołudniu się dowiem ale pewnie mam bakterie w moczu bo boli mnie cały czas a podobno zapalenie pecherza doprowadza do skurczy macicy i do wcześniejszego porodu a ja jestem w 20 tygodniu .Sorry ze sie tak rozpisałam ale czuje sie strasznie....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

nie martw sie, bo to teraz nie potrzebne, spokojnie... Poczekaj na wyniki i wtedy z nimi do lekarza.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

qrcza-k pisze:
nie martw sie, bo to teraz nie potrzebne, spokojnie... Poczekaj na wyniki i wtedy z nimi do lekarza.

tak właśnie chce zrobić ale boje się straszni bo mogę już tylko chodzić albo leżeć nie moge nawet siedzieć bo bym z bólu nie wstała teraz jak do was pisze to też leże na prawym boku :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nie martw się. Te babki w laboratorium czasem potrafią tak palnąć bez zastanowienia i od razu powstaje dramat. Infekcje układu moczowsego w ciąży należą do częstych dolegliwości i na pewno uda się Twojemu lekarzowi wyprowadzić wszystko na prostą. Buziaki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja miałam takie kłucie,ale w prawym boku.bolało mnie trzy dni,byłam spanikowana,ale lekarz powiedział,że właśnie ok 20 tyg płód moze uciskac na nerki.przepisał mi no-spę i kazał więcej leżec i przeszło.ale jeżeli masz złe wyniki to na pewno nie wolno tego lekceważyc.jednak nie martw się na zapas :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kopciuszek pisze:
Nie martw się. Te babki w laboratorium czasem potrafią tak palnąć bez zastanowienia i od razu powstaje dramat. Infekcje układu moczowsego w ciąży należą do częstych dolegliwości i na pewno uda się Twojemu lekarzowi wyprowadzić wszystko na prostą. Buziaki

Bardzo wam dziękuje rycze od rana bo poczułam się bezsilna choć na codzień staram się nie martwić problemami i cieszyć sie z mojego Kamilka którego w lutym mam urodzić ale dziś puszczają mi nerwy bo mam wrażenie, że ginekolodzy bagatelizują sprawę mam silny ból a zapisują mi urosept...który jak widze mi nie pomógł ...zobacze popołudniu jak wyjdą te badania moczu i zacznę działać

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

łatwo powiedzieć: nie martw sie; w kazdym razie infekcje pecherza daja sie leczyc a moze dostaniesz tez profilatycznie tez cos rozkurczowego
pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Oczekująca nadziecko pisze:
łatwo powiedzieć: nie martw sie; w kazdym razie infekcje pecherza daja sie leczyc a moze dostaniesz tez profilatycznie tez cos rozkurczowego
pozdrawiam

Tak tylko najbardziej się boję tych skurczów o których powiedziała moja gin, bo nie wiem czy to może stac się w kazdej chwili skoro boli mnie pęcherz ....mam zamiar jechać wieczorem do lekarza na Murawe tam gdzie byłam ostatnio z wynikami moczu i niech mi powie konkretnie co mam robić....bo dobija mnie czekanie niewiadomo na co i zaleczanie sie uroseptem

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

wiesz, jakby cie skurcz bardzo zlapal to zawsze moze cie maz/partner/ktokolwiek do szpitala zawiezc, na izbie dostaniesz zastrzyki pewnie rozkurczowe
lepiej zeby cie ktos zawiozl, bo jak wezwiesz karetke, to moze byc roznie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

wiesz, jakby cie skurcz bardzo zlapal to zawsze moze cie maz/partner/ktokolwiek do szpitala zawiezc, na izbie dostaniesz zastrzyki pewnie rozkurczowe
lepiej zeby cie ktos zawiozl, bo jak wezwiesz karetke, to moze byc roznie

Tym zastrzykiem rozkurczowym podniosłas mnie na duchu pewnie masz racje wrazie czego zadzwonie po męża albo wezwe taryfe gdyby nie mógł... i pojade na izbe przyjęć do Raszei cholera tylko nie odebrałam jeszcze książeczki ubezpieczeniowej z pracy...może zdąze to jakoś jeszcze dziś załatwić...bo pewnie bez tej ksiązeczki mnie nie przyjmą ...A MOŻE KTÓRAŚ Z WAS MIAŁA TAKI PROBLEM JAK JA JEŚLI TAK TO JAK SIĘ LECZYŁYŚCIE...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wszystko bedzie dobrze...!!! Baby w laboratorium potrafia nastraszyc...

Ja kiedys trenowalam i mialam taka straszna anemie a one bez niczego piwedzialy mi ze to bialaczka...

Dobrze bedzie.. kobitki w ciazy maja czeste problemy to z grzybica.. to z bakteriami w moczu.. i takie tam...

Ja na poczatku ciazy mialam grzybice i jeszcze dwie powazne choroby kobiece.. zazywalam ciezkie leki a wszystko jest w najlepszym pozadku...

Czekam juz teraz zdrowa na przyjscie na swiat mojego kubusia...
Pozdrawiam.. trzymaj sie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

w polsce kobieta w ciazy i połogu ma prawo do opieki medycznej NIEZALEZNIE czy jest ubezpieczona czy nie. Na izbie musza Cie przyjac. Przygotuj karte ciazy, dowod osobisty i ja zawsze mam karta chipowa potwierdzajaca ze jestem ubezpieczona (mieszkam w ślaskim), ale nie wiem jak jest w innych wojewodztwach. najwazniejsze zabierz karte ciazy ze soba i na pewno cie przyjma. popularna jest nospa w zastrzyku, boli, ale szybciutko działa.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

Gosiaczek nie martw się, ja też mam mętny mocz, na lekarzu to nie robi wrażenia. Do tego mam odczyn zasadowy, a powinien być kwaśny i fosforany w moczu. Wczoraj byłam na wizycie, pytałam o te wyniki, stwierdził,że tak może być. Nie biorę żadnych lekarstw. To wszystko indywidualna sprawa organizmu. Co do skurczy, to mam takie napięcia macicy - twardnieje na kilka sekund, to są skurcze przygotowujące do porodu, zaczynają się od 13 tygodnia, ale na początku nie są wyczuwalne. Leżenie może zdziałać cuda! Ja jak wypoczywam, to jest ok. Jak zaszaleję z praniem, albo nawet szybkim marszem, to ledwo dochodzę do łóżka. Ale leków na podtrzymanie też nie biorę. Na te skurcze lekarz przepisał mi Aspirin Protect. Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja mam często problemy z pęcherzem,choc wyniki mam dobre, z początku tez sie bałam, tez o tych skurczach słyszałam, ale biore nospe, urosept i jakos sie trzymam. jak odbierzesz yniki daj znac, trzymaj sie!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

monka81 pisze:
ja mam często problemy z pęcherzem,choc wyniki mam dobre, z początku tez sie bałam, tez o tych skurczach słyszałam, ale biore nospe, urosept i jakos sie trzymam. jak odbierzesz yniki daj znac, trzymaj sie!

Kochane bez Was chyba bym zwariowała...dobrze ze tu trafiłam dzięki wam zaczynam wierzyć ze nic strasznego się nie stanie za chwile bede znała wyniki i dowiem się co jest grane.....czy to ten chory pęcherz czy to jakis ucisk i co mam robić...chce tez zmienic ginekologa bo totalnie zawiodłam się na mojej lekarce

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny niby łatwo się mówi, ale nie mozna tak sie zamartwiac bo mozna zeschizowac, a np mojej siostrze taka jedna "pani z laboratorium" źle postawila przecinek i tylko dlatego siostre wzieli do szpitala (mimo, iz powtórzyła badania), potem lekarz jej powiedziała ze widzi na usg, ze dziecko sie nie rozwija :?: :?: :?: wiecie jaki był płacz? A Tomula ma juz 2,5 roku i jaes zdrowy i śliczny. Po porodzie 2lekarz powiedziała ze ma na macicy guza wielkosci piesci (poszla prywatnie i lekarz wysmiał tamta pania doktor)\

mam nadzieje ze pomogłam ciut :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Mam wyniki:

Liczne fosforany
Odczyn zasadowy
Leukocyty 0-1
Nieliczne bakterie
Cieżar właściwy 1010
Nabłonki płaskie pojed.
Nabłonki okrągłe pojed.
Białko ujem.
Glkoza ujemn
azotyny ujemn.
dzwoniłam do gina i on powiedział ze wyniki są dobre i ze moj ból to ucisk z powodowany ciązą czyli niczego nowego się nie dowiedziałam...może on ma racje ...łazic już prawie nie moge wiec sie położe i bede lezeć...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

wiesz co, ja przeczytalam jeszcze raz Twojego pierwszego posta i ja mam podobnie - jak za duzo chodze, a w szczegolnosci zginam sie (schylanko, podnoszenie, siedzenie) to mnie tak kuje po lewej stronie, jakby jajnik, ale nie jajnik, gin powiedzial mi ze mam lezec i nie łazikowac nigdzie i faktycznie, jak leżę to mnie nie kuje....
duzo chodzisz? pracujesz?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

olenka23 pisze:
dziewczyny niby łatwo się mówi, ale nie mozna tak sie zamartwiac bo mozna zeschizowac, a np mojej siostrze taka jedna "pani z laboratorium" źle postawila przecinek i tylko dlatego siostre wzieli do szpitala (mimo, iz powtórzyła badania), potem lekarz jej powiedziała ze widzi na usg, ze dziecko sie nie rozwija :?: :?: :?: wiecie jaki był płacz? A Tomula ma juz 2,5 roku i jaes zdrowy i śliczny. Po porodzie 2lekarz powiedziała ze ma na macicy guza wielkosci piesci (poszla prywatnie i lekarz wysmiał tamta pania doktor)\

mam nadzieje ze pomogłam ciut :wink:

Dzieki jesteś kochana*ci lekarze to nieraz są ciemni jak mogiły..twoja siostra nacierpiała się z powodu luckiej głupoty i braku rzetelności baby w laboratorium ale ciesze sie ze finisz jej historii był dobry

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

wiesz co, ja przeczytalam jeszcze raz Twojego pierwszego posta i ja mam podobnie - jak za duzo chodze, a w szczegolnosci zginam sie (schylanko, podnoszenie, siedzenie) to mnie tak kuje po lewej stronie, jakby jajnik, ale nie jajnik, gin powiedzial mi ze mam lezec i nie łazikowac nigdzie i faktycznie, jak leżę to mnie nie kuje....
duzo chodzisz? pracujesz?

Ja też jak leze to mnie nie boli czyli pewnie to jest ucisk dziecka na pęcherz ...nie już nie pracuje jestem od miesiąca na zwolnieniu lekarskim...więc mam ten komfort ze moge w kazdej chwili położyc sie i odpocząć postanowiłam iśc na zwolnienie jak w lipcu była ta fala upałów nie chciałam ryzykowac stratą dziecka...a pracę miałam ciężką bo pracuje w gastronomii więc tym bardziej..

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]