Dzisiaj jest ndz maja 24, 2026 12:34 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Szpital

Jestem w 6 miesiącu ciąży i powoli zaczynam myśleć o wyborze odpowiedniego szpitala w mieście Kraków. Czym mam się kierować wybierając szpital? Który jest warty polecenia?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam,

Ja rodziłam w Żeromskim i byłam bardzo zadowolona.

Czym się kierować.. hmm.. profesjonalizmem personelu, możliwością zapewnienia specjalistycznej opieki i w razie konieczności pomocy dziecku i matce.

Ja wybrałam Szpital Żeromskiego, bo tam pracował mój lekarz, więc w zasadzie to on za mnie wybrał ;-) Ja chciałam tylko i wyłącznie z nim.

Niestety wybór nie jest prosty, bo o każdym szpitalu usłyszysz zarówno wiele pozytywów jak i negatywów.

A gdzie przyjmuje lekarz do którego chodzisz??

Pzdr.
Ania i Masie 04/04/04

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Moja Pani Dr przyjmuje w Szpitalu UJ. Jej obecność w trakcie mojego porodu nie jest konieczna. Podobno Położna jest b.istotna?
Zależy mi na porodzie Rodzinnym i "bez dodatkowego towarzystwa" (innych kobiet). Szpital Żeromskiego zapewnia takie warunki?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ponoć tak... ponoć dobra położna to prawdziwy skarb, ale ... wiele koleżanek mówiło, że "swój" lekarz w szpitalu jest nie mniej ważny... nawet nie koniecznie obecny przy porodzie, ale znany tam gdzie się rodzi.

Z tego co wiem to Żeromksi ma trakt porodowy tzw. bocianówkę, gdzie są przystosowane pomieszczenia do porodów rodzinnych i jedno do porodu w wodzie.

Ja rodziłam przez CC..... chciałam siłami natury, ale Kasia ułożyła się pośladkowo i tyle widziałam mój poród ;-)

Ale przez CC nie było źle... do tego stopnia byłam i jestem zadowolona, że mam poważny dylemat czy przy drugim dziecku, gdyby była możliwość porodu siłami natury nie zdecyodwać się jednak na CC. :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Izammm fakt połozna uważam że jest o wiele bardziej istotna przy porodzie, w koncu to ona odbiera maluszka "steruje" akcją ... nawet jeśli uwarzasz, że twój lekarz nie bedze ci potrzebny to akurat na ujastku zawsze pytają kto prowadził ciążę... 8) wiadomo że jeśli lekarz od nich to i pacjentka zapewne inaczej traktowana :idea: ...ja rodziłam Igo na ujastku i w 100% polecam...kamerlaność, spokój, przyjemne otoczenia...pełen komfort :idea:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nie bardzo się orientuję, ale czy szpital na Ujastku i Żeromskiego to ten sam?
A tak przy okazji....może macie jakąś Położną godną polecenia?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nie to nie ten sam 8) ja niestety nie znam położnej miałam super ale zupłenie przypadkiem :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziękuję za opinie

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]