Dzisiaj jest ndz maja 24, 2026 12:34 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość

mam pytanie , ktore nie daje mi soikoju,otoz od 4 miesiacy staram sie o dziecko,ale niestety za kazdym razem niestety dotalam okres.w listopadzie przez jakis tydzien(?)zbieralo mi sie z rana na wymioty,lecz znowu dostalam okres.dodam ze nie stosuje srodkow anty.. zauwazylam ze powiekszyl mi sie brzuch(od pępka w dół jest wypókły) i jest bardzo twardy.czy jest jakas szansa na ciaze?moja siostra miala okres przez 4 miesiace ciazy.
czy jest jakas szansa?czy lpiej dac sobie spokoj i nie myslec o tym?co sadzicie o tym?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Site Admin
Awatar użytkownika

Ja bym zrobiła sobie teścik na Twoim miejscu :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Monisia opowiem Ci jak było ze mną i z upragnionym zajściem w ciążę.
We wrześniu 1999r ( trochę dawno :D no ale moja córeczka ma już 5 lat)
postanowiliśmy z mężem ( jeszcze wtedy nie byliśmy małżeństwem), że chcielibyśmy mieć dzidzie. Póki co były to tylko plany ale w grudniu 1999 zaczęliśmy "praktyczne" starania :D . Mijał miesiąc za miesiącem a ja cały czas dostawałam okres.Współżyliśmy codziennie czyli teoretycznie nie było szansy na "przegapienie" owulacji. W maju 2000 okres spóźniał mi się 2 tyg. Wczesniej chorowałam na przydatki i moja Ginekolog powiedziała, że to na pewno nie jest ciąża a tak w ogóle to mogę mieć problem z zajściem w ciążę ponieważ na lewym jajowodzie mam dosyć duże zrosty po przebytych zapaleniach. To mnie dobiło. Po takiej diagnozie ( pomimo, że nie przekreślała jednoznacznie moich sznas na dzidziusia) załamałam się. Powiedziałam do Męża, że chyba damy sobie spokój z tym planowaniem bo i tak nic z tego chyba nie będzie. W czerwcu sytuacja się powtórzyła - nie dostałam miesiączki. Nie łudząć się nawet, że być może jestem w ciąży nie przejęłam się tym za bardzo i zamiast iść znowu do lekarza pojechałam z Mężem po namiot. :roll:
Po półtorej tygodnia pobytu na biwaku (okresu nadal nie było), dziwnych zmianach nastrojów, nietypowych bólach brzucha postanowiłam w końcu iśc do lekarza. Lekarka gdy tylko zaczęła mnie badać stwierdziła :" Pani Marto, My tu mamy piękną, zdrową siedmiotygodniową ciążę"... Co tu jeszcze mówić...? Jeszcze leżąc na fotelu popłakałam się ze szczęścia.
Tobie też Monia życzę takiego badania podczas którego lekarz stwierdzi :" Pani Moniko, My tu mama kilkutygodniową, piękną, zdrową ciążę..."
Pozdrawiam i trzymam kciuki. :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Właśnie a test? zrobiłaś? inną sprawą jest ze im więcej się myśli o ciąży i pragnie maluszka tym wiecej się u siebie widzi objawów...oczywiscie nie wmawiam ci ze masz tzw. ciążę" urojoną" ale zrób test dle pewności i daj nam koniecznie znać ...a my trzymamy kciuki :D :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: i nic

nie robilam testu,jednak nie dostalam okresu na czas chodz zawsze mialam regularny,niestety po tygodniu spoznienia sie dostalam :cry:
wiecie co ja chyba rezygnuje ze staran
i tak podobno jak sie nie planuje to zawsze jest a jak sie chce to nie ma
juz nawet przestalam obliczac dni plodne a robie to wtedy gdy mamy na to ochote.wiecie co jak bedzie miala byc to bedzie ,jadnak mam nadzieje ze uslysze kiedys slowo "mama"trzymam kciuki za was ,ktore sie staracie
buziaczki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Pocieszenie

Oboje z mężem od września staramy się o dziecko. Mieszkam w Holandii (to ważne, poniekąd). W lutym byłam z wizytą w POlsce i zafundowałam sobie badania krwi+ toxoplazmoza + badania poziomu prolaktyny. I okazało się, że mam tak wysoki poziom prolaktyny, że nie możliwe jest zajście w ciąże. Kilka z moich koleżanek miało to samo. Proponuję, żebyś udała się do swojego lekarza, poprosiła o zbadanie poziomu prolaktyny. Wykonuje się to 2 razy. drugi raz po godzinie od wzięcia tabletki, którą da Ci lekarka. Jeśli okaże się, że poziom jest za wysoki dostaniesz leki na jej obiniżenie i wtedy bez problemu....
Pozdrowienia....trzymaj się

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

monisiaa pisze:
mam pytanie , ktore nie daje mi soikoju,otoz od 4 miesiacy staram sie o dziecko,ale niestety za kazdym razem niestety dotalam okres.w listopadzie przez jakis tydzien(?)zbieralo mi sie z rana na wymioty,lecz znowu dostalam okres.dodam ze nie stosuje srodkow anty.. zauwazylam ze powiekszyl mi sie brzuch(od pępka w dół jest wypókły) i jest bardzo twardy.czy jest jakas szansa na ciaze?moja siostra miala okres przez 4 miesiace ciazy.
czy jest jakas szansa?czy lpiej dac sobie spokoj i nie myslec o tym?co sadzicie o tym?

Tak jest szansa na ciąże- idz do lekarza od razu,bo z tym okresem może być różnie!

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]