Dzisiaj jest ndz maja 24, 2026 12:38 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość

Jestem w 30 tygodniu ciąży i coraz częściej myślę o porodzie. Tyle się czyta o różnych metodach rodzenia, a jak to jest z porodem w wodzie?
Słyszałam prawie same pozytywne opinie na ten temat. Może któraś z Was lub ktoś kogo znacie przeżył go i może cokolwiek opowiedzieć?
Jakie są plusy i minusy? Czy trzeba się do tego odpowiednia przygotować?Jestem z Poznania, czy tu jest taka możliwość, bo wiem, że nie jest to jeszcze zbyt popularne.
Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
Pozdrawiam wszystkie bywalczynie forum :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Powinnam swoje pytanie umieścić na forum "Poród" :-)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

cześć, ja tez jestem z Poznania i chcę rodzić w wodzie. Nie słyszałam, żęby trzeba było suię do tego jakoś specjalnie przygotować, ale o ile wiem, lekarz musi na to wyrazić zgodę. Jesli w ciaży sa jakies komplikacje, to raczej się podobno nie zgadzają.
W Poznaniu rodzić w wodzie można tylko w Raszei. Ale tylko jeśli do szpitala przyjedziesz dość wcześnie, bo znajoma urodziła, zanim napełnili wannę wodą:) Przygotowanie wanny trwa około 30 minut podobno. No i musisz mieć szczęście, żeby w tym czasie nie rodził tam ktoś inny:)

Mam nadzieję, że ci trochę pomogłam. Zapytaj też swojego lekarza i oidwiedź szpital. Tam na pewno ci wszytsko dobrze powiedzą:) Powodzenia!

Offline Wyświetl profil  

Witam Cie serdecznie,

no to nici, ja mam lekarza z Polnej i tam tez bede rodzic. Slyszalam rozne opinie na temat tego szpitala, ale jak kazdy ma swoich zwolennikow i przeciwnikow. Kolezanka rodzila 4 miesiace temu w Raszei i byla zadowolona.
Trudno, bede musiala sie zadowolic porodem normalnym, na szczescie Maz bedzie przy mnie, wiec jakos to chyba zniose :D

Aneczka, a jak Ty sie czujesz? Pracujesz czy w domku?
Napisz od czasu do czasu, bedzie mi milo, tym bardziej ze jestesmy z tego samego miasta :)
Pozdrawiam Cie serdecznie.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moja siostra rodziła na polnej i była bardzo zadowolona.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej Jolax!

Widzisz, takich osób jak Twoja siostra jest wiele, ale zawsze znajdzie się ktoś, kto nie będzie, dlatego napisałam, że opinie są podzielone.
Rodziła normalnie czy w wodzie? Bo podobno na Polnej nie ma takiej możliwości. A gdzie Twoje Maleństwo przyjdzie na świat?
Pozdrawiam z upalnej Dąbrowy, uffff.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Efi, ja siedzę w domku do sierpnia, bo jestem nauczycielką i mam wakacje.
A o Polnej słyszałam bardzo dużo złych opinii i znajoma rodziła trójkę dzieci: pierwsze na Polnej, dwójkę w Raszei i mówi, że nikomu nie poleca Polnej, bo co z tego, że oddział noworodkowy jest super, jak się mamy denerwują, bo są wszyscy niemili. no i mnie przekonał jeszcze fakt, że na Polnej jest 8 mam na sali, a na Mickiewicza(Raszei) teoretycznie 4, a w praktyce zazwyczaj 2. Moja mama tam rodziła 4 razy, z czego ostatni 9 lat temu i była zadowola. No i ten poród w wodzie ostatecznie mnie przekonuje:) I na tej podstawie wybrałam sobie lekarza. Najpierw wybrałam szpital, a potem sprawdzałam kto tam pracuje i jakie krążą o nim opinie:) Ale ja wybrałam szpital jeszcze zanim zaszłma w ciążę:)

Pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]