Dzisiaj jest ndz maja 24, 2026 12:34 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość

Hej:)Jestem nowa na forum (dopiero od wczoraj:) ) a to moja pierwsza ciąża:) Mam więc wiele pytań.O ciąży dowiedziałam się dopiero 19.06 i według moich obliczeń jestem już w 5 tygodniu :) Czyli moj maluszek ma już 3 tygodnie:) Mniej więcej właśnie od 2 tgodni odczuwam bóle podbrzusza i krzyża tak jak zazwyczaj czułam je przed miasiączką. Niezbyt mocne. Natomiast dziś w nocy obudziły mnie dużo silniejsze bóle brzucha a znimi nieodłączne bóle krzyża. Naprawdę się wystraszyłam.Ale nie mialam żadnych plamień ani nie krwawiłam i potem.To trwało około 5-10 minut tylko.A dzisiaj czuje się już dobrze i nic mi nie dolega.Mimo to naprawdę się martwię.Czy to mogło być coś poważnego?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja miałam te same uczucia, ból podbrzusza i krzyża jak przed miesiaczką. Wg mnie powinnaś powiedzieć o tym lekarzowi. Prawdopodobnie to rozciągająca się macica, ale u mnie wystąpiły w 7tc również plamienia i dostałam leki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

A tak poza tym to gratuluję i trzymaj się cieplutko. Jeżeli naprawdę nie jestes pewna czy wszystko jest ok a wizyte u lekarza masz dopiero za kilka dni to zadzwoń do szpitala na oddział ginekologiczny, połaczą cię z lekarzem i on ci powie czy powinnaś zgłosić się prędzej do lekarza czy nie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja mialam tekie dolegliwosci - bole podbrzusza - jak przed miesiaczka w 5,6 i 7 tc, wiec moze to normalne, ale na wszelki wypadek nie zaszkodzi zapytac lekarza, rozwieje to twoje watpliwosci. Teraz nic juz mnie nie boli i tez mnie to martwi :) , bo jak czytam wiekszosc "Styczniowek" ma wlasnie bole w okolicy miednicy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: mila82

Hmmm...poczekam w takim razie na wizyte u lekarza:):):):) Nie moge sie już jej doczekać:) I dziękuje za rady:) To dla mnie zupełnie nowa sytuacja i może dlatego taka panikara ze mnie :)? Ale co najważniejsze baardzo szczęśliwa panikara :):):):):):)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej!
Ja jestem w 30 tyg i mam 2 pobyty w szpitalu za soba: co do boli to normalne bo macica sie rozciaga i bedziesz miala wrazenie ze dostaniesz okres, do szpitala trafilam z silnymiu bolami i plamieniem-powinnas na moje oko zglosic sie od razu do lekarza bo jestes w ciazy i nie wolno ci tego lekcewazyc-ja po czyms takim dostalam ochrzan i bilecik do szpitala no i nie wspomne o ciazy zagrozonej! Z tego co wiem bol podbrzusza i krzyza w tak wczesnej ciazy moga swiadczyc o rozpoczynajacym sie poronieniu. Nie chce cia martwic ale jak cie dalej boli zglos sie od razu do lekarza-bo w ciazy mozesz przyjsc z drogi jak masz np bole i plamienia-ja tak zrobilam i dzieki temu dotrwalam do 30 tyg.Pozwodzenia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć
Jestem nowa na forum ale już wcześniej czytałam wasze spostrzeżenia i uwagi.Chociaż nie byłam jeszcze u lekarza to jestem pewna że noszę w sobie malutką fasolkę :D , wynik testu i brak okresu na to wskazują.Z moich obliczeń to dopiero 3tc ale też pobolewał mnie dół brzucha jak przed okresem.
Mam jeszcze jedno pytanie, ostatni okres miałam 22 maja, kiedy mogę iść do gina żeb potwierdził ciąże??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Musisz byc w ok 6 tygodniu ciazy-wtedy tez lekarz moze stwierdzic ciaze.Mozesz isc sie zarejestrowac teraz a na wizycie powiedziec lekarzowi co i jak tzn co wykazal test. Gratulacje

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzięki Kasiu za odpowiedz.
Jutro zadzwonie umówić się do lekarza, mam jednak mały problem czesto boli mnie dół brzucha. O czym to może świadczyć?? Czy mam powody by się martwić. Bardzo chcemy mieć dzidziusia i strasznie sie cieszylismy że tak szybko się udało (za 2 razem).Jestem panikarą i bardzo się boje.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasiulka! Nie czekaj do rana. Po co masz się martwić. Jedz do szpitala wojewódzkiego, tam lekarz przyjmie Cię od razu i nikt Ci nie powie, że jesteś panikara :) Sama wiem, bo byłam jak mnie cały dzień krzyż bolał strasznie ( też jestem z gdańska ). Podejrzewam, że Twoje bóle są całkowicie normalne, ale uważam, że nic się nie stanie jak sie przejedziesz do szpitala i sprawdzisz co i jak. Pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Lanjelin ma racje,ale nie wiem jak to wyglada przy niestwierdzonej ciazy przez lekarza.Ja tez jestem straszna panikara i chyba dzieki temu jestem w 30 tygodniu.Brzuszek moze pobolewac bo macica sie rozciaga ale zawsze lepiej isc do lekarza lub szpitala jak sugeruje lanjelin.Pozdrawiam i powodzenia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzieki Dziewczyny za rady.
Jednak jakoś wytrzymałam, a dziś byłam u swojego lekarza i potwierdził ciąże :D :D :D to 5tc. Mam już nawet pierwsze zdjęcie-to cudowne. Ale jestem szcześliwa. Trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamusie.
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No to gratulacje!!! Cieszę się, że jednak nie było powodów do paniki. Jak sobie przypomne co wyczyniałam przez pierwsze tyg. ciąży to śmiać mi się chce. Dosłownie bałam się ruszyć:) Do tego naczytałam się o poronieniach grrr... i chodziłam cała wystraszona. Pamiętaj więc, żeby nie zamartwiać się na zapas. ( tak, tak; teraz to mądra jestem- szkoda, że po fakcie :D )
Pozdrów Swoją Fasolkę :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziękuje
Jak na razie czuję się dobrze, czasem troszkę pobolewa mnie brzuch ale da sie przeżyć. Mam tylko jedną wątpliwość, mianowicie prawie wszystkie piszecie o wrażliwych sutkach albo piersiach a ja nic, kiedyś nawet przed okresem mnie bolały a teraz wcale. Sama nie wiem co o tym myśleć, do wizyty u lekarza miałam nawet wątpliwości czy to aby na pewno ciąża ale teraz jak już wiem na 100% to zastanawiam się co z tymi moimi piersiami :?: Mam nadzieje że to nic takiego i że nie mam sie co martwic.
Nie czytam o żadnych niedobrych rzeczach bo nie chce panikować,lekarz sam mi powiedział ,że różnie bywa i jak na razie to mam żyć tak jak wcześniej i tak właśnie robie.
Jestem tylko 100x bardziej szczęśliwa :D
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]