Dzisiaj jest ndz maja 24, 2026 12:34 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Poczulam chec, zeby sie z Wami podzielic, dlaczego tak naprawde czuje sie w ciazy tak wspaniale i dlaczego tak bardzo chce miec dzidziusia.

Jestem przeszczesliwa :lol: i chodzi tu chyba o to, ze nie moge sie doczekac, az zobacze mojego szkraba na oczy, jak bedzie dorastal i upadabnial sie do mojego meza.

Moze to troche zapawa egoizmem, ale mam chec posiadania istotki, ktora bedzie podobna do mojego meza. To musi byc cos najwspanialszego na swiecie, patrzac na czesciowa miniaturke czlowieka, ktorego sie kocha najbardziej na swiecie. Juz nie moge sie doczekac, az moj maluszek (bez wzgledu na plec) bedzie w podobny sposob usmiechal sie jak moj maz, podobnie jadl jablko, czy tez podobnie zakladal skarpetki.

Jestem dopiero w pierwszej ciazy, juz czuje sie fantastycznie, a podejrzewam, ze patrzac na rosnacego maluszka musi byc jeszcze piekniej, ah.......

Ale sie rozmarzylam :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

To nie jest egoizm;-) Jesteś szczesliwa prawie jak wszytskie mamusie ;-) Masz w brzuszku najpiekniejszy skarb. Zawsze przychodzi taka chwila ze człowiek jest bardzo bardzo sczzesliwy. Dla jednych jest to pierwsza miłość dla innych slub dla jeszcze innych awans w pracy ale dla takich osob jak Ty, ja czy wiele innych forumowiczek jest to DZIDZIUS!! I ten w brzuszku i ten na swiecie :-)
Jak juz urodzisz wasze malenstwo to bedziesz odkrywała uroki z macierzynstwa, chwile spedzone z dzieckiem bedziesz sie cieszyła jak powie pierwsze słowa jak usiedzie zacznie raczkowac chodzic...bedziesz sie cieszyla razem z tym małym czlowiekczkiem jak odkryje cos dla niego jeszcze nieznanego:-) Jednak pamietaj ze nie zawsze jest tak ze dziecko bedzie bardzo podobne do Twojego meza. Masz je w brzuszku i maluszek dziedziczy geny po Was obojgu!! Pozatym wiele cech bedzie miał wyoczonych a nie wrodzonych. Ale zawsze go kochaj a zawsze odwzaejemni sie miłoscia. Trzymaj sie cieplusio i gratulacje ze juz niedlugo zostaniesz mamusia:-)

ps. Na kiedy masz termin??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

pieknie to napisalas :)

Termin obliczylam sobie na koniec stycznia badz poczatek lutego.

A tak poza tym wracam wlasnie od lekarza- widzialam wlasnie z moim mezem bijace serduszko naszego maluszka :)... cudowne uczucie.

Okazalo sie jednak, ze to nie bedea blizniaki (w innych postach pislam, ze istnialo takie podejzenie), ale i tak sie cieszymy :)

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No to przed Toba jeszcze troszke czasu aby nacieszyc sie ciaza i brzuszkiem :-) Mój mąż jest fotografem i zdjeci ze wspanialym 9 miesiecy mam duzo a zdjec naszej coreczki jeszcze wiecej ;-) Czasmi otwieram album i patrze na tego grubaska ;-) Ostatnio sie złapałam nawet na tym ze przy ogladaniu fotek pogłaskałam sie po brzuszku...z tym ze juz płaskim :oops: Ale moze za jakis czas...coz historia lubi sie powtarzac :-) Kingusia ma juz 9 miesiecy, rosnie jak na drozdzach a ja "łapie" nasze cudowne chwile :P :P :P

A wracajac do Twojego postu i egoizmu...

Egoizm jest wtedy kiedy jest nadmierna albo wyłączna miłość do samego siebie, kiedy kieruje się tylko własnym dobrem, nie zwracając uwagi na potrzeby innych. A Ty piszesz o dziecku o mezu...myslisz o innych i słusznie :-) Ale teraz pamietaj TY jestes najwazniejsza i to malenstwo które nosisz pod serduszkiem :D

Super ze widziałas juz bijace serduszko swojeje pociechy, przed wami jeszcze kilkanascie tygodni i odkrywania nowych urokow ciazy :-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ciesze sie bardzo na dalsze uroki ciazy. A jak narazie najchetniej poszlabym do lekarza juz jutro, a musze niestety czekac 4 tygodnie na nastepna wizyte. Moj maz sie zaczal strasznie martwic,ze za zadko sa takie wizyty, bo a noz staloby sie cos za dwa tygodnie..."

Wiem, ze nie mozna negatywnie patrzec, dlatego probuje mu to wytlumaczyc :)

A tak zupelnie z innej strony... bylam dzis juz na drugiej wizycie u lekarza, ktory jest oczywiscie bardzo mily, usmiechniety..., ale niestety jeszcze zadnej porady od niego nie uslyszalam. Gdyby nie to, ze wyczytalam wszystko sama ze stosu lektur, nie mialabym pojecia co powinnam odrazu zrobic, a czego unikac.

Czy Twoje wizyty tez konczyly sie na milym usmiechu i pokazaniu slicznego malenstwa na monitorku? ...a moze przesadzam, dostalam w koncu na poczatku cala torbe gazet i informatorow o ciazy (lekarz w koncu jest od badania, anie od prawienia wykladow). Sama nie wiem, boje sie tylko, ze gdyby a noz sie cos przydazylo (odpukac), to moglby lekarz mi o tym nie powiedziec.

Pozdrawiam i zazdroszcze Ci slicznej Kingusi, ale ciesze sie, ze to wszystko jeszcze przede mna :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam
Przepraszam, ze wtracam sie do tej rozmowy. Ale jezeli martwi Cie, ze lekarz tak malo Ci mowi to rob sobie liste pytan i zadawaj mu je przy kolejnych wizytach. Ten sposob podpowiedziala mi moja pani doktor, twierdzac, ze czasem zapomni mi cos powiedz albo nie zrobi tego by wydaje jej sie to oczywiste :) I chyba kazda kobieta w ciazy ma wrazenie, ze jej wizyty to tylko mile slowa i usmieszki i ze zamalo sie nia lekarz interesuje :o

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Site Admin
Awatar użytkownika

Też dodam dwa grosze :)
Moim zdaniem wszystko zależy od "rozmowności" lekarza i ogólnego stylu prowadzenia ciąży. Uważam, że lista pytań jest niezbędna i nie przejmuj się jeśli któreś będzie Ci się wydawało głupie, po prostu pytaj. Lepiej zapytać niż się zamartwiać. Poza tym lekarz też nie jest jasnowidzem i nie zawsze się domyśli co Cię gnębi i na jaki temat chciałabyś porozmawiać. Wystarczy jedno pytanko, a potem zazwyczaj temat sam się rozwinie.
pozdrawiam eva

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nie zazdrosc mi Kingusi w koncu zaraz, za pare miesiecy bedziesz miała swoje upragnione szczescie, jeszcze tyle przed Toba.

Co do lekarza to ja trafiłam naprawde na suuuper lekarza zawsze duzo na temat ciazy, malenstwa i mojego zdrowia mowil. jednak ja zawsze mialam jakies dodatkowe pytania, ktore sobie przed wizyta zapisywalam i rozmwialam z nim o tym. udzielal mi wyczerpujacych informacji. pozatym dal mi swoj numer prywatny i jak by cos sie dzialo mialam do niego dzwonic, jednak w zasadzie z tego nie korzystalam.Wazne jest by lekarz robił wszystkie badania, ktore sa potrzebne by nie zapomnial o najistoniejszych. Pamietaj "kto pyta nie błądzi" wiec pytaj sie swojego lekarza o najmniejsze szczegóły. odpowiedzi cie uspokoja i nie bedziesz musiala sie nie potrzebnie zamartwiac. Pozatym jak cos by sie dzialo to nie musisz czekac do kolejnej wizyty ale mozesz umowic sie wczesniej i pojsc do lekarza kiedy tego bedziesz potrzebowała.

Wizyty na poczatku sa zadkie. Pozniej Twoj mąż bedzie sie dziwił czemu takie czeste bo bedziesz chodzic do lekarza co dwa tygodnie a na samym koncu co tydzien. Jeszcze to wszystko przed Toba.Najwazniejsze bys sie oszczedziala i dbala o siebie. Teraz mysl cały czas o dzidziusiu :!: :!: Serdecznie pozdrawiam Ciebie i malenstwo ;-)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]