Dzisiaj jest ndz maja 24, 2026 12:34 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość

Zaczne od poczatku ...
1 maja pojechalam z chlopakiem w gory 2 maja zdazyl nam sie wypadek to byl 9 dzien mojego cyklu(ktory ma zawsze 28 dni ) nastepna miesiaczka mialam byc 20 maja ale pojawila sie dopiero 28 i trwala zaledwie 2 dni i byla prawie nie zauwazalna (normalnie trwa 5 dni).Zaniepokoilam sie i za rada kolezanki zrobilam test 3 czerwca i wyszledl negatywny ulzylo mi ale ostatnio nie czuje sie zbyt dobrze szybko sie mecze i bardzo mnie suki bola, mam wrazenie ze cos jest nie tak teraz czekam na 23 czerwiec czy pojawi sie krwawienie czy jesli go nie bedzie to zrobic znowu test i czy to wogole moze byc ciaza ???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam :)
Na moje oko jest duze prawdopodobienstwo ciazy :)
Ja tez tak miala 8) W marcu miesiaczka spozniona tylko 2 dni i trwala 3 zamiast 5, a nastepnej juz sie nie doczekalam 8)
Wedlug mnie mozesz sprobowac zrobic test, ale najlepiej bylo by poczekac do 23 i zobaczyc czy zacznie sie spozniac :) Jezeli tak to odczekaj kilka dni i kolejny test. Jezeli dalej bedzie negatywny to musisz poczekac 10 dni od 23 i wtedy musisz pojsc do lekarza.

Mam nadzieje, ze mnie zrozumialas :)
Jak cos to pytaj jeszcze

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mam do ciebie prosbe jesli to nie problem mogla bys opisac swoje objawy ciazy dosc szczegolowo. Wsumie ja sie nie boje ciazy bo jakos bysmy sobie poradzili tylko jakos glupio mi rozmawiac np z mama bo nie jestem pewna na 100%.Moze zauwaze u siebie jakies podobne objawy i ostatnio zauwazylam jakby ten dolek miedzy koscia lonowa a brzuchem juz nie jest tak wklesly jak kiedys ale nie wiem czy to ma znaczenie oraz wydzielina ktora normalnie w czasie cyklu sie zmienia (lepka dni plodne biala nieplodne)jak by zanikla bo juz jest ciezka do wykrycia .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

W marcu wszystko bylo wporzadku. Jakos specjalnie nie przejelam sie dwódniowym spoznieniem miesiaczki bo czasem mi sie tak zdarzalo. Zdziwilam sie tylko kiedy skonczyla sie po 3 dniach i jakos specjalnie nie bolal mnie brzuch - a zawsze umieralam. Ale spoko :)
Gdzies tak w polowie kwietnia byly swieta i wtedy zaczelam miec ochotki na rozne specjaly. Ja oczywiscie myslalam, ze to tak na mysl o swietach mam te zachcianki. Jakis tydzien pozniej zaczelo mi sie robic nie dobrze jak zaduzo zjadlam albo cos tlustego. Na to tez mialam swoje wytlumaczenie 8) Ale najbardziej podejrzane bylo jak miesiaczka miala przyjsc a ja nie miescialam sie w swoj stanik i sutki mnie bardzo bolaly. Zawsze byl nieco opiety ale tym razem byl ewidentnie za maly, i w dodatku, sutki bolaly mnie podczas kapieli czy przy sciaganiu stanika po dluzszym noszeniu. Poczekalam 4 dni i poszlam do ginekologa. Powiedzialam, ze okres mi sie spoznia 5 dni i zaczyna mnie to niepokoic. Odpowiedz byla taka:
Poczekaj jeszcze 5 dni, zrob test i nie zaleznie od wyniku prosze przyjsc.
Ja nie wytrzymalam. Od lekarza poszlam do apteki i kupilam test. Zrobilam przed spaniem (gdzie wynik mogl byc nie dokladny) i wyszedl pozytywny :lol: A po jakims tygodniu zaczela sie dopiro jazda 8) Dusznosci, szybkie meczenie, pobolewanie jak w trakcie miesiaczki, mdlosci tuz po wstaniu, kilka razy wymiotowanie i rezygnacja z kilku potraw (grozacych mega zgagą albo objeciami z muszla :lol: )

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dzieki hmm no to po 23 moze byc ciekawie ale coz poczekam jak cos pujde do lekarza tylko ja jeszcze nigdy nie bylam wiec nawet nie wiem co taki lekarz robi ale jak bedzie trzeba pujde :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Zapomnialam Ci powiedziec jeszcze, ze pod koniec kwietnia mialam zmiany temperatur. Wieczorami bylo mi goraco, a w nocy umieralam z zimna. Musialam spac w pizamie, skarpetach i przykryta koldra po szyje :lol:

Hmmm... Jezeli jeszcze nie bylas u ginekologa to powinnas pare rzeczy wiedziec.
Po pierwsze, musisz miec skonczone 16 lat, zeby pojsc sama a nie w towazystwie mamy.
Po drugie, potrzebujesz zaswiadczenie o ubezpieczeniu.
Po trzecie, musisz pamietac kiedy pierwszy raz dostalas miesiaczke.
Po czwarte, lekarz przeprowadzi z Toba rutynowy wywiad, na temat roznych chorób.
Po piate. Musisz byc naszykowana na to, ze nie ominie Cie badanie ginekologiczne. To nie jest nic strasznego. Poprostu musisz sie rozebrac od pasa w dol.
Dodatkowo lekarz moze chciec skierowac Cie na jakies badania aby skontrolowac Twoj stan zdrowia. Ale to juz jest zalezne od lekarza.

Jak bedziesz miala jeszcze jakies pytania to pisz smialo, z pewnoscia na nie odpowiem :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

aha czyli nie bedzie problemu bo mam 18 lat ,jestem ubezpieczona i wiem kiedy mialam miesiaczke pierwszy raz. Zastanawia mnie tylko jeszcze jedno czy na ten czas az do upewnienia sie czy jestem lub nie jestem w ciazy powinnam zyc normalnie czy powinnam czegos unikac ??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oczywiście unikac alkoholu i nikotyny. nawet jeśli nie palisz, to staraj sie unikac osób palących. nie dźwigaj i nie forsuj za bardzo organizmu (bieganie, jazda na rowerze itp). generalnie organizm sam powinien Ci podpowiedziec, czy coś dla Ciebie jest dobre, czy złe. no i czekamy na relacje z przebiegu wydarzeń ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

mam jeszcze pytanie co do tego "ostatnio zauwazylam jakby ten dolek miedzy koscia lonowa a brzuchem juz nie jest tak wklesly jak kiedys ale nie wiem czy to ma znaczenie oraz wydzielina ktora normalnie w czasie cyklu sie zmienia (lepka dni plodne biala nieplodne)jak by zanikla bo juz jest ciezka do wykrycia ." Czy to tez sa objawy ciazy ??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ten dolek moze byc objawem. U mnie on byl. Zawsze dostawalam go przed miesiaczka i jak zaszlam w ciaze to przez jakis czas bylo go widac

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]