Dzisiaj jest ndz maja 24, 2026 12:34 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: alergia!!
Awatar użytkownika

hej dziewczyny
może któraś z was cierpiała w czasie ciazy na katar alergiczny i pieczenie, swędzenie, łzawienie oczu. już wcześniej miałam objawy takiej alergii i brałam leki ale nie mam pojęcia czy teraz w ciazy mogę... może macie jakieś sprawdzone, które wolno brać, bo to co teraz musze znosic jest okropnie męczące.
buźka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witaj,
mnie przed ciążą męczyła pokrzywka idiopatyczna, ale wszystkie leki na alergię mają notatke "nie stosować w czasie ciąży". Pytałam mojego dr prowadzącego, ale kazał mi się udać do alergologa. Na szczęście dolegliwości osłabły i przestałam brac cokolwiek,, do alergologa też nie poszłam. Teraz zdarzają się nawroty, ale postanowiłam to przetrwać bez leków. Ale jeśli trudno Ci wytrzymać, to najlepiej udaj się do lekarza. Przynajmniej ja jestem panikarą i nie brałabym niczego bez wiedzy lekarza...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej
wzystki znane mi leki na alergię mają własnie info żeby nie stosowac w czasie ciązy, staram sie jakoś wytrzymac bez leków. zobaczymy może dam radę
buźka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny ciąża to dla mnie był naprawde stan błogosławiony. Alergia przestała byc kłopotem i nic mi nie dolegało. Teraz niestety poworcił katar, łzawiace oczy..oj tragedia. Mam nadzieje ze wam tez wszystko przejdzie a najprostszym sposobem bedzie udac sie do lekarza, albo zapytac sie w aptece czy cos mozna stosowac w ciazy moze jakies leki homopatyczne??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie
termin mam na 1 października i niestety od tygodnia zaczęłam brać leki na alergię. Myślałam że bez nich się obędzie (trochę bałam się ich stosować) ale byłam u swojego gina i powiedzial mi ze nawet lepiej zebym brala spowoduja one lepsze krazenie i nie wplynie to zle na moja Malwinke. Te moje duszności kaszel i kichanie doprowadzały mnie do szału i wole nie dusić się bo to tez nie jest dobre dla malenstwa. Tak samo moj alergolog i pumunolog powiedzial ze moge je brac, z tym ze niektore leki sa z pierwszego stopnia ryzyka (moge je brac bez obaw) a niektore z II (biore jak juz nie moge oddychac i mi świszcze w płucach).
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]