Dzisiaj jest ndz maja 24, 2026 12:34 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość

Witam serdecznie... To mój pierwszy post... Hmm, koleżanki, mam przeświadczenie, ze jestem w ciąży:) ale sama juz nie wiem co myśleć...
To mój pierwszy cykl po zaprzestaniu pigułek anty... staramy się o malucha bardzo, toteż wcale nam nie w głowie było zabezpieczanie się. Ostatnia popigułkowa miesiączka miała miejsce 20 maja, pryjmując,ze cykl będzie 28 dniowy kochaliśmy się m.in. 30 maja (ale nie tylko). Od kilku dni mam podwyższoną temperaturę tj. ok. 36,9 - 37,2, pobolewanie podbrzusza i strasznie bolesne sutki. Może to wynik odstawienia, a może ciąży? Spodziewam się miesiączki w najbliższy piątek, dziś robiłam test, jest negatywny... Co mam o tym wszystkim sądzić???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Po pierwsze WITAMY!!

Poczekaj do dnia miesiaczki i jesli jej nie bedzie to zrob jeszcze raz test a jak nie to proponuje badanie z krwi beta HCG ktore na pewno jezeli jestes w ciazy wykryje to. Takie dolegliwosci moga byc pierwszymi objawami ciazy ale nie tylko. Skoro przestałas brac hormony to organizm teraz bedzie sie przestawiał do"normalnosci" i to moze byc jeden z powodow twoich dolegliwosci, albo objaw zblizajacej sie miesiaczki...ale nie trac nadzieji zrob tak jak pisze wczesniej lub wybierz sie do lekarza.

Pozdarwiamy serdecznie

Ostatnio zmieniony pn cze 12, 2006 2:38 pm przez Magdalena, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja robiłam pierwszy test dzień po planowej miesiączce która nie nadeszła :D i wyszedł pozytywny. Z tego co pamiętam w ulotce dołączonej do testu podano informację, żeby robić go najlepiej właśnie w tym dniu kiedy powinno się dostac miesiączkę lub po tym dniu jeśli ona nie nadejdzie, ale nie przed ... więc muszisz uzbroić się w cierpliwość i jeszcze troszeczke poczekać

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dzięki dziewczyny... Nie pozostaje mi nic innego jak czekać na piatek... i mieć nadzieję.... :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja tez staram sie o dzidziusia i wlasnie wczoraj dowiedzialam sie ze jestem w ciazy :lol: troszke sie boje bo rok temu poronilam :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

basiunia

Gartulujemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie martw sie, mysl pozytywnie to juz polowa sukcesu. bedzie wszytsko dobrze!! Dbaj o siebie, nie przemeczaj sie dobrze odzywiaj kontroluje sie u lekarza i bedzie dobrze!! Trzymamy kciuki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Nutka,
Ja robilam test w dniu spodziewanej miesiaczki...i wyszedl negatywny, ale dwa tygodnie pozniej u pani doktor dowiedzialam sie ze mnie OSZUKAL :lol: z czego sie BARDZO ucieszylam!!!Wtedy powtorzylam test i zobaczylam najpiekniejsze dwie kreseczki :D Teraz jestem w 29 tc i jestem bardzo szczesliwa!!!A mialam wlasnie takie objawy jak Ty opisujesz...do tego czesto chodzilam siusiu :oops:
Pozdrawiam!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kiedy bezpiecznie mozna robic usg,bo slyszalam ze kolo 6-8 tyg

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć. Mi moja pani dr zrobiła USG w 6tc i zobaczyła już Dzidzię, ale jeszcze bez serduszka (sam pęcherzyk). Jak ktoś ma BARDZO dobry aparat USG to rozpozna, że jesteś w ciąży nawet 1-2 tygodnie po zapłodnieniu na podstawie tego jak się Twoje ciało zachowuje tam w środku.
Nutka:
Jeżeli o mnie chodzi to robiłam 3 testy- 2 negatywne (było za wcześnie) i 1 pozytywny (2 dni po spodziewanej miesiączce). Objawy ciąży miałam zupełnie takie jakbym miała dostać okres i to na dodatek przy przeziębionym pęcherzu :) Daj znać jak tylko będziesz coś wiedziała. Trzymam kciuki! :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dokladnie objawy byly takie jak bym wlasnie miala dostac okres. I tak chodzilam przez ponad tydzien, codzien mowiac nazyczonemu ze zle sie czuje i ze zachwile dostane okres :) az pewnego dnia poszlam do apteki po test :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja miałam wszystkie objawy ciązy bolące piersi powiekszona macicę , latałam do tolatety co 15 min mdliło mnie prze ponat tydzien i nic!
czasami organizm tak potrafi oszukać ze sie dziwiłam ze nie ma dzidzi. czasami lepiej podejsc do spawy z rezerwą poczekac kilka dni samo sie wyjasni.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

moim pierwszym objawem był brak @ i lekko bolące piersi, w sumie to czułam się tak jakbym miała zaraz dostac miesiączke. Dolegliwości pojawiły sie dopiero jakieś 2 tyg po spóźnieniu. Teraz jestem na przełomie 6 i 7 tygodnia i dolegliwości osiągneły apogeum. Nie moge jeść, wąchać jeżdzić samochodem... nic nie moge. Pocieszam sie tym że podobno niedlugo mi przejdzie:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Gratuluję... Ja też jestem od niedawna w ciąży i cieszę się każdą chwilą:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny... Licząc, że mój cykl trwa 28 dni ( pierwszy po odstawieniu tabletek) to już 3 dzień bez @. Test wyszedł negatywny, dolegliwości jak wcześniej - bolesne sutki, podwyższona temperatura (ok. 36,9 - 37,3). Jutro idę na badanie beta HCG - czy to nie za wcześnie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nutka,
nic się nie przejmuj. Ja pewnego dnia zrobiłam test i niby byłam w ciąży, bo w teście było napisane że wynik jest pozytywny, nawet jak linia jest słabo widoczna ... I zastanawialiśmy się z narzeczonym czy ta linia to jest słabo widoczna czy może sami ją tam widzimy. Po kilku dniach nie wytrzymałam, kupiłam drugi test i jak byk wyszło negatywnie :-(
A po kolejnych dwóch tygodniach czyli wczoraj coś dziwnie się czułam i w ogóle policzyłam że juz 39 dni jestem bez okresu i test pokazał dwie piękne czerwone kreseczki !!! No i co? W przyszłym tygodniu idę do gina i potwierdzi mi czy tak czy nie :)
Napisz jaki wynik masz po badaniu.

Pozdrowionka dla wszystkich,
Beata

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]