Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 3:36 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 47828 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 2392  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

hey Anula widze ze Ty tez zalozylas ytemacik :) wiec jestem ja tez jestem z sierpnia ide jutro do ginka i zobaczymy co i jak :) pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Czesc dziewczyny, dopisuję się na 2 sierpnia :-)
Dzisiaj byłam u lekarza na pierwszej wizycie ale nic mi nie potwierdził i kazał przyjsc za 2 tyg na usg, twierdzi ze tak wczesnie nie da rady potwierdzic ciązy w badaniu, a wy jak miałyscie? zlecił mi tylko badania morfologię krwi, toxoplazmozę, zółtaczkę (przeciwciała)
pozdrawiam.
PS. ja jestem z wawy i mam 29 lat, trzydziestkę będę miała w sierpniu 2007! :-)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja też nie dostałam skierowania na żadne badania. miałam usg zrobione - widać było pęcherzuk ciążowy - ale jak lekarz twierdzi karte ciaży i badania zaczniemy robić na kolejenej wizycie - jak zobaczymy że w pęcherzyku jest juz płód i bije serduszko.
szczerze mówiąc trochę mnie tymi słowami wystraszył. ;(
nie pamietam juz jak to bylo w pierwsej ciązy ale tez stwierdzona byla okolo 4 tyg a potem chyba dopiero okolo 7 tyg zalozona zostala karta ciazy.

też tak macie?

kurcze pierwsza wizyta miala mnie utwierdzic w przekonaniu ze jest ok a ja teraz bardziej sie denerwuje - a kolejna wizyt za 4 tyg!

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kasik81 nic się nie bój, lekarze teraz nie śpieszą się z założeniem karty ciążowej , ja wiem że każda mama zaraz jak jej wyjdą dwie kreseczki na teście, chce mieć już na piśmie to że jest w ciąży, ale właśnie lekarze powstrzymują się od zakładania kart, mi chciał założyć dopiero w 16 tygodniu, ale to dlatego że plamiłam. Fakt że lekarz nie powinien Ci mówić że (dopiero jest pęcheżyk i trzeba czekać i zobaczyć czy płód sie wytworzy) co za baran, jak on mógł Ci tak powiedzieć ??? wrrr , czy ufasz mu? mógł poprostu powiedzieć że narazie nie założy karty ponieważ jest to wczesna ciąża i na nastepnej wizycie jak będzie już coś widać to wtedy pani założy kartę..... spokojnie, dbaj o siebie, bierz witaminki i nie denerwuj się bo zaszkodzosz nerwami dzidzi... ZOBACZYSZ wszystko będzie dobrze !!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kurcze no uffam mu - pierwsza ciaza to praktycznie caly czas lezenie w szpitalu - i to on uratował moja dzidzie w 3 miesiacu - żaden inny lekarz nie wierzyl ze sie uda ( a tu prosze wlasnie skonczyla 3 latka ). fakt zz wczoraj poniosla mi sie adrenalinka i jeszcze dzis poczytałam temat na forum o poronieniach - teraz siedze i placze.... chce mi sie wyc.

czuje sie ok wiec mam nadzieje ze bedzie good.

chce pracowac przez ciaze wiec wystawil mi zaswiadczenie ze jestem w ciazy bym mogla pracowac tylko 4 godziny przed kompem.

dzęki za słowa otuchy - też trzymam kciuki

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a mogę zapytać co się działo z twoją dzidzią w 3 miesiącu ??? i nie płacz bo tym nie pomożesz sobie, przecież jesteś w ciąży i tylko to się liczy !!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

os samego poczatku ciazy byly problemy z brzuszkiem - bardzo bolał caly czas bralam jakies leki (nie pamietam juz nazwy) a w trzecim miesiacu mialam normalne bole jak to lekarze w szpitalu sstwierdzili poronne - powiedzieli mi ze to tlko kwestia czasu i za chwile bedzie po wsztskim bo macica wydala plod :( ale nie pozwolilam sie dotknac i zadzwonilam po swojego lekarza (wlasnie tego co teraz chodze) i on poprostu dal jakies zastrzyki wysmial tamtych lekarzy - fakt ze przyznal ze jest zle ale powiedzial ze dopoki serduszko bije beziemy miec nadzieje, po 2 dniach lezenia plackiem na łóżku - wszytsko przeszlo. fakt ze przez cala ciaze musialam potem bardzo uwazac - lezec i lekarstwa i bylo potem ok do poczatku 8 mesiaca, bo znow sie zaczelo tak dziac - i tu tez leakarze twierdzili ze musi byc wczesny porod bo mam rozwarcie i macica sie stawia - a on znow dal rade i Julka urodzila sie 2 dni po terminie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

rozumie, jejku to też dużo przeszłas.... ale najważniejsze że Juleczka już jest i wszystko dobrze się zakończyło i zazdroszczę Ci takiego lekarza.... a może z Wrocławia jesteś to mi go polecisz???

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bazik jak masz takie bóle to może idź do gina z nimi , choć to niby normalne bo faktycznie wszystko się rozciąga, ale na wizycie przynajmniej umówisz się na usg. Piersi mnie narazie nie bolą ale sutki strasznie. Pamiętam jak bardzo mnie bolały piersi w poprzedniej ciąży, o matko jak miałam cycnik ściągnąć to myślałam że mi piersi odpadną, koszmar. Kochana a jak masz na imię i ile latek, kiedy poród - to do naszej tabelki :wink:

No prosze jak nam się tu sierpnióweczki wysypują :D

kasik18 na którą masz do gina ? Jak przyjdziesz to szybciutko nam tu opowiadaj co i jak :D No i prosimy o dane do tabeleczki :wink:

bazylia a twoje imię ?

bazik kasik81 dziweczyny dawajcie swoje dane do tabeleczki , jest na 2 str sierpniówek :wink:

Fajnie dziewczyny że tak się temacik rozrasta :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Niestety a może w tym przypadku stety nie jestem z Wrocławia. jestem ze Zgierza koło Łodzi, a lekarz zaufany - dlatego chyba rzeczywiście wie co robi i to że nie założył karty to tylko kwestia czasu....

toszkę uspokoiłam się - choć zaraz wyjdę z siebie bo już 2-gą godzinę z Julką oglądam teletubisie :) ile można oglądać to samo ?!
zaraz wyciągnę ją na spacer - choc pogoda kiepska

A za wszystki dziewczyny które mają problem z zajściem, utrzymaniem ciąży szczerze i z całego serducha trzymam kciuki - mam nadzieje ze ja tez tym razem dam rade i to 9 miesiecy bedzie szczesliwe

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

anula25 pisze:
bazik jak masz takie bóle to może idź do gina z nimi , choć to niby normalne bo faktycznie wszystko się rozciąga, ale na wizycie przynajmniej umówisz się na usg. Piersi mnie narazie nie bolą ale sutki strasznie. Pamiętam jak bardzo mnie bolały piersi w poprzedniej ciąży, o matko jak miałam cycnik ściągnąć to myślałam że mi piersi odpadną, koszmar. Kochana a jak masz na imię i ile latek, kiedy poród - to do naszej tabelki :wink:

No prosze jak nam się tu sierpnióweczki wysypują :D

kasik18 na którą masz do gina ? Jak przyjdziesz to szybciutko nam tu opowiadaj co i jak :D No i prosimy o dane do tabeleczki :wink:

bazylia a twoje imię ?

bazik kasik81 dziweczyny dawajcie swoje dane do tabeleczki , jest na 2 str sierpniówek :wink:

Fajnie dziewczyny że tak się temacik rozrasta :D

fajnie że nie jesteśmy same ! im więcej tym lepiej :)
a piersi fakt bolą okropnie , no i te mdłości bleee ale co tam wszystko dla fasolki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Basia, 26 lat skoncze za 4 dni :), a mieszkam w Norwegii.No ale POlka ze mnei z krwi i kosci! w przyszlym tygodniu wybieram sie do gina, mam nadzieje ze to nie za wczesnie.W poniedzialek mam bardzo wazny egzamin wiec prosze o trzymanie kciukow. MAtko, jak ja sie boje o moje malenstwo!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

No to gratulację...
Moja kruszynka tak jak erii001 jest z sierpnia 2006

Tylko że ja o ciąży dowiedziałam się w Wigilię i to był najpiękniejszy prezęt jaki dostałam kiedykolwiek... :P

Powodzenia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bazik jasne że będziemy trzymać kciuki :D A jak mieszkałaś w Plsce to jakie miasto/rejon ? :wink: Tak z ciekawości pytam :wink: A gin nie jest za wcześnie ale zrób sobie suwaczek to będziemy wiedziały ile tygodni ma twój dzidziuś :wink:

kasik81 no jasne że wszystko dla fasolki :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moj gin powiedzial mi we wtorek ze za wczesnie na jakiekolwiek badania i zebym przyszla za tydzien termin powinnam miec na 1.08, n ie zalecil ani badan ani nic, jak poczytalam ze wy juz macie jakies skierowania i rozne inne to sie zaczynam zastanawiac czy babki nie zmienic.
Przeciez w 21 dc zaczyna bic serduszko, powinna juz to chyba widziec

Dane do tabelki wiek 23 miasto Warszawa imie Kasia :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kpunia nic sie nie martw ja tez nie mam jeszcze zadych badan zapisanych, badania ci przepisze jak bedzie potwierdzona ciąża, narazie sie niczym nie martw :wink: a z tym 21 dniu ciazy że serduszko zaczyna bić to tak , a to liczy się od zapłodnienia , tak ? :roll:

Dzięki za dane :D :wink: Kasieńko :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no to dziewczyny uspokoiłyście mnie z tymi badaniami. ja też nie mam żadnych zleconych.... widac tak ma być.

a mam jeszcze pytanie: dziewczyny a jak tam u was z "umilaniem wieczoru"? ja na razie nie mam zupełnie ochoty!!! CZY PARTNERZY NIE SĄ TROSZKĘ ŹLI?

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Mi też za bardzo się nie chce :oops: :lol: Jestem wieczorem padnięta i jakoś nie mam ochoty. 2 dni temu miałam ochote się ładnie pokochać , wiecie tak z miłością :oops: :wink:

A mam pytanko: czy mogę zafarbować włosy szamponem koloryzującym , bo mam odrosty i mnie wkurzają a nie wiem czy można :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

anula25 pisze:
A mam pytanko: czy mogę zafarbować włosy szamponem koloryzującym , bo mam odrosty i mnie wkurzają a nie wiem czy można :roll:

szampon nie zaszkodzi alemoje włosy nie łapały się na szampon więc nie farbowałam do końca. Chodziłam ulizana w kucyku nie drażniło mnie wtedy, gorzej jak chciałam rozpuścić.

z wieczoami to było różnie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a wiec gratuluje ze znalazly sie i sierpnioweczki...!!!!

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 47828 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 2392  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]