Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 1:23 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 239 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Hej Dziewczyny!
I ja nie mogę się oprzeć kupowaniu tych słodkich małych ciuszków :lol:
Po każdej wizycie w sklepie wracamy obładowani zakupami. Mamy już rożek, kocyk, 2 komplety pościeli, pieluchy tetrowe i flanelowe, kołderkę i podusię, pościel do wózka i po 2-3 komplety ciuszków w rozmiarze 56 i 62 w neutralnych kolorkach...Teraz wstrzymaliśmy się z dokupywaniem ciuszków do momentu, gdy dzidzia się ujawni i nam przedstawi czy jest Zuzią czy Maksymilianem :lol:
Od samego początku ciąży siedzę na L4 i cała mja radocha polega na tym, żeby co jakiś czas zapakować się do samochodu i jechać na małe zakupy dla dzidziaka :lol:
Będę rodzić na początku stycznia i kto wie, czy zawieruchy zimowe w ostatnich miesiącach nie zatrzymają mnie w domu i nie pozbawią frajdy zakupowej. I wtedy co? Mam się zdać na męża????? O nie - jest najcudowniejszy na świecie, ale niestety nie odróżnia body od kaftanika, więc same rozumiecie..... :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam
Monia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MoniaW. pisze:
Hej Dziewczyny!
I ja nie mogę się oprzeć kupowaniu tych słodkich małych ciuszków :lol:

Jatak samo
Prawie wszytko już mam w domku (ciuszki, butki, kombinezon, fotelik, butelkę)lub upatrzone na necie, np. wózek, pościel.......

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

Cześć Dziewczynki! Czytam Wasze posty z zapartym tchem, próbowałam znaleźć dziewczynę w podobnej sytuacji jak ja, ale sie nie udało. Otóż wszystkie jesteście już w ciąży z waszymi Maleństwami a ja dopiero mam nadzieję być. Staramy się z mężem od 4 miesięcy, a ja mam już całą szafkę ubranek (nie wiem czemu więcej dla Agatki niż dla Jasia :D ). Zaczęłam kupować jeszcze zanim zaczęliśmy się starac, a to dlatego, że odkryłam fantastyczny sklep z odzieżą używaną CTO, który chciałam Wam srdecznie polecić. Można tam dostać naprawdę CUDEŃKA, nie zniszczone i bardzo tanio. Czy naprawdę jestem jedyna, która zaczęła kupować i dopiero sie stara o Kogoś, Kogo ubierze w te śliczne ubranka? Co o tym myślicie? Czy Wy też kupujecie używane ubranka? Pozdrawiam cieplutko

SŁONECZKO, PRZYJDŹ DO NAS

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oto moj arsenalik:) Dopiero go zakladam:) i z tego powodu jestem bardzo happy:)
Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja tak obkupilam sie przed 1 ciaza i polowa rzeczy byla neipotrzebna lub zly wybor. co do ubran- kupilam stanowczo za duzo i jednak bezsensownie bo kaftaniki i bluzeczki rozpinane byly niepotrzebne- uzywalam tylko bodziakow i pajacykow. spioszki tez sporadycznie. czesciej juz zakladalam np body z dlugim rekawem i spodnie jakies lub spodniczke i rajstopki. niepotrzebnie rozek kupilismy bo nie uzywalismy, zla karuzelka, zla mata edukacyjna itd itd itd :) etraz muse kupic nwoa karuzelke, mata bedzie po moim bratanku a z ubran dokupilam narazie body z dlugim rekawem zbey wziasc do spzitala bo te ich kaftaniki to pozal sie boze ;/ a no i wozek jakbym mogla kupic jesczse raz to ym wybrala inny bo tez raczej zly wybor :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

Ja liczę sięz tym, że część tych ubranek będzie niepotrzebna, bo dziecko może urodzić sie np.o innej porze roku itp. ale to mi sprawia taką frajdę, zawsze poprawia mi humor. Wtedy choć przez chwilę czuję się "mamą". Wyobrażam sobie,że w końcu będę mogła założyć te ubranka na taki Maleńki Cud :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A oto moja mamuska i przyszla szczesliwa babcia :wink:
Z kazdego wyjazdu do miasta przywozi kolejne ubranka, to teraz takie nasze male hobby :lol:
Obrazek
i jeszcze jedna, jak juz maluszek bedzie wiekszy :lol:
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no co do pory roku to sie zgadzam. trzeba jednak z glowa kupowac ubranka

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

U mnie to już chyba choroba, nie mogę sie oprzeć żeby nie zajść do CTO. Staram się oczywiście kupować z głową, ale w moim przypadku to życie zweryfikuje co było potrzebne a co nie. Dziewczyny, czy naprawdę tylko ja jedna kupuję nie będąc w ciąży?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja tez przy kazdym wejsciu do sklepu z ciuszkami i rzeczami dla dzieci nie moge wyjsc bez kupienia czegos! Mam juz cala wielka szuflade roznych ciuszkow, kocyki i reczniki! Uwielbiam kupowac ciuszki dla malenstwa, obecnie mi to sprawia wieksza radosc niz bym cos dla siebie kupila! Kupuje narazie rozmiary 56 i 62, czasem 68 (biorac pod uwage pore roku jak dzidiza bedzie miala mniej wiecej tyle miesiecy...) w neutralnych kolorach poniewaz jeszcze nie znam plci. Licze na to, ze sie dowiem na nastepnym usg, za poltora tygodnia, albo najpozniej na polowkowym w listopadzie! :)
Nawet juz wybralam wozek :) ale z zakupem jeszcze poczekam.
Wole teraz wszystkiego po troszku kupowac za kazdym razem jak wyjde polazic po sklepach, niz pojsc jednego dnia i kupic wszystko na raz...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ehh to ja sie wyłamię chyba :)
Na poczatu faktycznie była mania kupowania, ale duuuuzo ubranek dostalismy odkuzynki męza-jest krawcowąi nam troszke poszyła.

Teraz staram sie kupowac to co potrzebne, zrobiłąm sobie mała liste, zeby potem nie obudzic sie z przysłowiowa reka w nocniku :lol:

Oczywiscie ze sie skusze jak mi sie cos wybitnie podoba, ale juz nie szaleje az tak jak na poczatku.
Za to przegladam sobie to co juz mam, piore i prasuje i układam w szafeczce ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

MamaOlivki pisze:
zla karuzelka, zla mata edukacyjna itd itd itd

Czemu mata i karuzelą jest zła?? Mi ię strasznie podoba mata Mamas&papas - biedronka, no ale jest droga jako nowa - ponad 300zł wiec zastanawiam się na d kupieniem używanej - foto poniżej - tak amiękka poduszeczka?? Co o niej sadzisz?? Mozesz coś polecić??
Obrazek

MamaOlivki pisze:
a z ubran dokupilam narazie body z dlugim rekawem zbey wziasc do spzitala bo te ich kaftaniki to pozal sie boze ;/.

u mnie w szpitalu - w szkole rodzenia - kazali do szpitala przywieźć swoje ubranka - body lub kaftaniki/koszulki, rekawiczki i czapeczki oraz spiochy. Rożek dają sami. Aaaaa no i pieluszki z wycięciem na pępek :)

MamaOlivki pisze:
a no i wozek jakbym mogla kupic jesczse raz to ym wybrala inny bo tez raczej zly wybor :(

A mozna wiedziec jaki kupiłaś i jest zły, bo my za tydzień własnie mamy zamiar kupowac wózeczek i zastanawiamy się nad kilkoma modelami - bez gondolki i na piankowych kołach z paskami, z przekładaną rączką i wywietrznikami w budce dla maluszka:
Graco - Quatro Delux
ObrazekObrazek
Deltim - Voyager EasyObrazek
Skrzat (nowa firma)
Obrazek

A oto moja lista i foto zakupów - od 0 do 12 m-cy
- zajęły już 1 półkę i 1 szufladę!
A więc:
(szflada)
koszulki z długim rekawkiem
- rozmiar ok. 56 - 2szt.
- rozmiar ok. 62 - 6szt.
bodziaki rozmiar 56
- z długim ekawkiem 1szt.
- z krótkim rekawkiem 4szt.
- na ramiączkach 3szt.
bodziaki rozmiar 62 i 68 i 72
- z długim rekawkiem - 3szt.
z krótkim rekawkiem - 13szt.
bluzeczki z weluru kolorowe
- rozmiar 56 - 2szt.
- rozmiar 62 i 68 - 3szt.
skarpetki 6szt
rękawiczki
- bawełniane - 1szt.
- polarkowe - 2szt.
śliniaki i fartuszki do jedzenia - z 10szt.
myjki frotti - 2szt.
reczniczek mini i myjka frotti synergie - 1szt.
śpioszki frotti z długim rekawem rozmiar ok 68 - 2szt.
śpioszki welurowe- z długim rękawem rozmiar 56 - 2szt
- z długim rekawem rozmiar 62, 68 i 72 - 4szt
- na ramionkach zapinane na guzik rozmiar 56 i 62 - 2szt.
bluzeczka polarkowa z długim rekawem rozmiar 62 - 1szt.
pajacyk polarkowy z długim rekawem z kapturkiem rozmiar 56 - 1szt.
Obrazek

teraza półka
bluzeczki rozmiar na ok. 3-6 m-cy
- krótki rekaw - 10szt.
- długi rekaw - 3szt.
pajacyk marynarski 3-6 m-cy
- długi rękaw - 1szt.
- rekaw 3/4 - 1szt.
bezrękawnik z kapturkiem i polarkiem w środku 0-3m-ce - 1szt.
bluzy z długim rekawem
rozmiar 0-3 m-ce - 2szt. (jedna z kapturkiem)
rozmiar 3-6m-cy - 3szt.
rozmiar 4- 8 m-cy - 3szt.
dresiki
rozmiar 0-3 m-ce - 2szt.
rozmiar 3-6m-cy - 2szt.(z weluru)
spodnie sztruks, jeans, nawełna ocieplana, polar itp.
- rozmiar 0-3m-ce - 6szt.
- rozmiar 3-6m-cy - 7szt.
- rozmiar 4-8m-cy - 3szt. ( 2 paty ogrodniczek)
koszulki z krótkim rękawkiem - 3-6m-cy - 1szt.
buciki
- skórzane 0-3m-ce - 1szt.
- polarkowe 0-3m-ce 2szt.
czapeczki
- polarkowa 3-6m-cy - 2szt.
- gruba z misiem i uszkami 6-12m-cy - 1szt.
- włóczkowa 0-4m-ce 1szt.
Obrazek

jeszcze mam kombinezonik rozmiar 56
Obrazek

łóżeczko

fotelik 0-13kg ChiccoObrazek

termometr mierzący w 10s do ucha - ale chyba go zareklamujemy bo przekłamuje temp.

No to jeszcze do kupienia:
materac gryczano-kokosowy do łózeczka

pościel
zimowa frotti- ze śpiworkiem
letnia
wybrana wstępnie - taka jak poniżej
Firma GLUCK
Obrazek
Obrazek
Feretti Jungle
Obrazek
lub Feretti_Rabbit Obrazek

pieluszki
kosmetyki dla maluszka - nie wiem jakiej firmy :shock: :shock:
płyn Lovella i proszek Jelp - mam narazie Lovelli mała saszetkę a proszku małe pudełko
pieluszki tetrowe - 5 białych i 5 we wzorki z misiami
nie wiem czy potrzebny jest jakis podkład pod prześcieradełko do łozeczka...... :shock: ???? :shock:
buteleczki do przepajania
mata edukacyjna
wózeczek
wkładki laktacyjne i podkłady poporodowe oraz gacie poporodowe
termomeytr do wanienki
wanienka

[/quote]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

[size=18]WOW[/size]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

OJ zle mnei zrozumialas :) nie ze maty i karuzelki sa zle- my zle kupilismy :) mata najlepiej zbey byla jak najbardziej kolorowa i jak najwiecej zabawek wiszacych i na macie- najlepsze nestety sa te drogie (jakby bylo inaczej) z fisher proca moja bratowa miala i byla super- kupila na allegro podajze nawet uzywana. duzo zabawek nei zwyklych grzechotek czy miskow ale i naciagane i grajace, na macie tez jakies piszczki, lusterka itd ze naprawde super- nasza byla brazowa z 5 zabawkami- misiami i wogole sie nia mala nie interesowala :( a co do tej ze zdjecia- nasza byla podobna w sensie z taka poduszka ale ta poduszka nie nadaje sie zeby glowke dziecka na niej polozyc- poprostu jest za duza i wogole nawet dziecku spada glowka. te z fisher prica jeszcze bardziej kolorowe byly. zaraz zobacze czy na allegro ejst zdjecie....
Obrazek
tutaj akurat jest TINY love ale fishera sa podobne. jest taka podkladka ze stopami dziecko udeza jak elzy - Olivka to bardzo lubiala
tutaj link do allegro z ta zabawka tam sa informacje
http://www.allegro.pl/item130607457_mat ... ratis.html
drogie jak cholera ale nei trzeba odrauz kupowac- to zabawka od 3-4 meisiaca przynajmneij- moze na chrzciny powiedzcie chrzestnym zbey kupili czy cos.
co do pieluszek z wycieciem na pepek- ja takich nie uzywalam i nie widzialam w sumie takich w szpitalu u innych kobiet- polozne pokazywaly tylko ze pieluszke zawija sie pod pepkiem i wtedy nei dotyka.
co do wozka- my kupilismy firmy MIKADO a jaki mdel nie mam pojecia- 3 funkcyjny, pompowane kola- najpospolitszy. nie jstem zadowolona z kolek w sensie dobrze ze sa duze- w zimei to jest cos okropnego z malymi kolkami i niepompowanymi- ale chcialam skretne i najlepiej 3 kolowce. w meiscie naprawde jest wygodniej ze skrecanmi kolkami- z taka landara powykrecac na chodnikach to tradedia :| nieraz sie czlowiek napoci jak glupi :| do tego okazal sie o dziwio za duzy- moze to wam sie wydawac smieszne ehhe ale taka ejts prawda- po pol roku kupilismy malej juz zwykla spacerowke CONECO i od tamtej chwili tylko w niej jezdzi- mniejsza wygodniejsza. a spacerowka z MIKADo jest strasznie duza . teraz jakbym kupila to hmmmm cos takiego jak na zdjeciach graco ale szukalabym z wiekszymi kolami a najlepiej 3 kola i to jendo skrecane ale ze ja rodze na jesien i cala zima przede mna- duze kola bo po sniegu to tragedia a tak takimi duzymi nawet dawalismy rade w szklarskiej porebie w najwieksza zime :) widzielismy kiedys taki wozek on sie wyroznail tym ze na raczce mial termometr- to akurat cecha po ktorej mozna poznac ten wozek- byl pdoobny do tego Graco ale kolka mial 3 i wlasnie wieksze. kosztowal ponad tysiac i nei kupilismy bo myslelismy ze za drogi- teraz zaluje :(

co do termometru do ucha- tez taki mamy i nie wierze mu w stu procentach- to trzeba bardzo dobrze wsadzic do ucha i ja zawsze sprawdzam w obu uszach w odstepie parominutowym i wtedy jak taka sama wychodzi temp to wiem ze ejst dobrze.

jeszcze napisz eo poscieli do lozeczka bo kupilismy wlasnie frotte i wszystko spoko ale nie nadaje sie na poduszke bo strasznie wloski wyrywa :O normalnie Olivka byla pozniej strasznie lysa i pelno wlosow na tej poduszce bylo. zmienilismy tylko poduszke na bawleniana zwykla a reszta byla frotte :) fajna bo ciepla- na lato sama poszewka wystarczala :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dzieki za rade dotyczaca maty bo nie moge sie zdecydowac, a to pierwsza dzidzia i nie bardzo wiedzialam jaka powinna byc :lol: ja jutro znowu na zakupki, ale dzis odpoczywam bo nie dardzo sie czuje,wczoraj bylam na urodzinach kuzyna i w pewnym momencie tak mnie rozbolal brzuch,ze myslalm,ze juz musze do szpitala jechac,ale wrocilam do domku zjadlam 2 nospy i duphaston ,fakt nie moglam zasnac bo sie balam, ale jak pomyslalam ,ze w szpitalu i tak wiecej by nie zrobili to... dzis juz troszke lepiej ,ale dzionek spedzam w lozeczku :( Tak sie wystraszylam, dobrze,ze juz jest lepiej...
jutro wkleje fotki z kolejnego polowania....
pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja to w zasadzie nic nie kupuje.. dopiero 9 tydzien..
Ale juz rozgladam sie za wozkami.. poza tym mam troche ciuszkow po moich chlopakach na miejscu a i czekam na paczki od Dziadzia z Polski- tam to mam prawdziwy sklad!!!!!
Jak dostane juz wszystkie to wtedy bede sie decydowac co dokupic. Napewno czeka nas wozek, lozeczko, fotelik, hustawka, wanienka...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

DZIS MAM DOLA NA MAXA
CHCIALAM SOBIE HUMOREK POPRAWIC 5 PAR BODY DO KOMPLETU I 2 BLUZKI DLA MNIE ALE NIE POMOGLO :cry:
DOLA MAM DALEJ ALE LADNIEJ WYGLADAM
MAM NADZIEJE

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

alex1404 hej bez dołowania się :!: :!: :!: Masz w sobie kochane maleństwo i dla niego warto ieć dobry humorek :)

Co do zakupów to wpadłam w istny szał zakupowy tak mi się wszystko podba :)
A wózek kupiliśmy właśnie Graco - Quatro Delux i jesteśmy zadowoleni z zakupu polecili nam go znajomi bo sami taki mają i nie mają co do niego zastrzeżeń. Pomomo, że ma małe koła sa skrętne i wbrew pozorom dobrze się nim jeździ po śniegu( to opina znajomej całą zeszłą zimę nim jeździła w beskidach wię c warunki makabryczne)
Pozdrawiam brzuchatki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Witam ! Ja oczywiscie tez juz robie zakupy : 1) nie moge sie oprzec 2) latwiej kupowac sukcesywnie niz potem wszystko naraz . Niby wydamy ta sama kase ale jakos tego nie odczujemy . A co do zakupow to podpisuje sie pod wypowiedzia Mamy Oliwki . Ja tez kupilam kilka niepraktycznych rzeczy przy pierwszym dziecku .Wiadmomo ze czlowiek chcialby miec wszystko , bo takie piekne i w reklamach mowia ze bez tego to ani rusz :lol: , ale czasami po prostu szkoda kasy . Moim najbardziej nieudanym zakupem przy pierwszym dziecku byl rozek . Byl sliczny w takie piekne misie , ale jak tam wsadzilam mlodego to mi caly wpadl do srodka :lol: . No i maz szybko lecial do sklepu po kocyk i owijalismy go w kocyk. Aczkolwiek moja siostra miala fantastyczny rozek , chociaz na pierwszy rzut oka brzydszy niz moj . Moj byl sliczny , ale za sztywny , nie dalo sie dziecka w nigo dobrze zawinac .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja juz wszystko kupiłam tzn tak mi sie wydaje malenstwo moze sie juz rodzic ale co tam jak ide do sklepu albo moja mamusia to i tak wracamy z kolejnymi ciuszkami moja babcia łapie sie za głowe kiedy to dziecko wszystko załorzy przeciez tu by sie 6 - ro wychowało alo przeciez wszystko jest słodkie to jak tu sie opszec :oops:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 239 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]