Dzisiaj jest śr lip 08, 2026 3:58 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4872 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239 ... 244  Następna
Autor Wiadomość

Zaba brak mi słów żeby wyrazić swoje współczucie :cry: to strasznie przykra wiadomość ... daj znać jeśli ktoś stwierdzi jaka była przyczyna .

Offline Wyświetl profil  

:( brak mi słów. .i żadne nie sprawią żeby choć odrobinę ukoić Twój ból. .a tak chciałoby się pomóc. ..bardzo mi przykro..

Offline Wyświetl profil  

1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Zaba - bardzo mi przykro, wyrazy współczucia :(

wiem jak jest ciężko :(

Offline Wyświetl profil  

zaba_niebieska bardzo Ci współczuję, bo sama to przechodziłam miesiąc temu w 21 tygodniu ciąży:( Mój synek najprawdopodobniej nie miał wystarczająco dużo miejsca w macicy i dlatego doszło do skurczy i odejścia wód.Nie mogę się po tym wszystkim pozbierać, a to już moje drugie dziecko, które pochowałam :( Nie wiem dlaczego tak się musi dziać, przecież my tak pragniemy tych dzieci i robimy wszystko, żeby przyszły na świat zdrowe, a inne kobiety nie chcą, a mają bezproblemowo.
Trzymaj się Kochana, a jak masz ochotę płakać, to płacz, bo żałobę trzeba przeżyć, żeby wrócić do normalności:(

Offline Wyświetl profil  

Dziękuję Wam :*

Magaś, przyjmij moje wyrazy współczucia również :( Dla Twojego Aniołka [*].
Madziarek, czy Ty znasz przyczyny śmierci Twoich zmarłych dzieci?? Również [*] dla Nich.

Stale myślę, co poszło nie tak, czy to ja coś źle nie zrobiłam, nie daje mi to spokoju...
Nadal nie mamy wyników badań, to już tyle trwa... Jutro miną dwa tygodnie od porodu, wczoraj minęły trzy tygodnie od wiadomości o śmierci Antosia a mi się wydaje, ze to już lata minęły...
Strasznie mi ciężko, nie mogę się pozbierać a nie mam już łez, którymi mogłabym opłakiwać mojego maluszka... Wszystkie już chyba wylałam.
Boję się nawet myśleć o kolejnym dziecku, a jeśli znów coś pójdzie nie tak?
Nie wiem, jakie badania powinnam zrobić...
Nie wiem, kiedy powinnam iść na jakąś kontrolę, czekać do pierwszej miesiączki czy wcześniej?
Kompletnie rozbita jestem. I dziękuję Bogu, że mam starszego synka przy sobie, bez niego i męża nie dałabym chyba rady tego udźwignąć...

Offline Wyświetl profil  

Hej ,nie wiem czy jeszcze któraś z Was zagląda na forum bo ostatnio po wielu smutnych wiadomościach zrobiła się cisza.Ja się tylko zamelduję że u mnie na razie wszystko w porządku ,dzidzia rośnie rozpycha się.Jak za długo siedzę to trochę pobolewa mnie brzuch,jak się położę to przechodzi,czasem bolą trochę wiązadła i poza tym to nic się nie dzieje .Brzusio jak na razie równy, mimo że dzidzia jest z prawej strony.W przyszłym tyg idę na usg połówkowe .

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

to widzę tak jak u mnie też z prawej strony i jak na razie brzuszek płaski :) ale czasami jak cały dzień nie mam chwili odpoczynku to brzuszek troszke pobolewa, u mnie jak na razie bez większych trudności po za ciągłym zmęczeniem i spaniem :) wymioty ustały jak odstawiłam witaminy prenatal teraz biorę kwas foliowy już trzeci dzień i jest ok bez żadnych dolegliwości tylko muszę inne witaminki zacząć brać może coś polecicie...

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Edzia ja też eksperymentowałam z witaminami i ostatecznie zostałam przy Vitaminer Prenatal, czy jest najlepszy tego nie wiem, ale dla mnie był ok.
Aleksa przypomniał mi się ten ból wiązadeł (ał!). U mnie też był bardziej po prawej i do szpitala mąż chciał mnie zawieść, bo chodzić nie mogłam tak jak przy wyrostku :)
Trzymam za Was kciuki dziewczyny!

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Aleksa 1 a w którym jesteś tygodniu? ja 8 tydzień dopiero :) teraz w sobotę mamy ślub czuję się niby dobrze ale boję się że te nerwy przed ślubem mogą maleństwu zaszkodzić. I powiedzcie mi jeszcze kochane czy wycieczka w góry oczywiście beż jakichś wyczynowych szlaków po prostu żeby odpocząć może zaszkodzić maleństwu?

Offline Wyświetl profil  

Ja jestem w 21 tyg (suwaczek :D),swoje wesele miałam 2 tyg temu i nieźle się nawet wytańczyłam ,jeśli nic Ci nie jest to myślę że robić można wszystko byleby z głową.Ja jestem teraz w drugim trymestrze i czuję się zdecydowanie lepiej niż w pierwszym(miałam wszystkie typowe objawy ciąży).Boję się czy jednak tak super będzie do końca,lekarz mi mówił że teraz przede mną najgorsze tyg bo dziecko zacznie szybko rosnąć ,martwię się czy moja macica da radę się rozciągnąć i czy dzidzia będzie miała wystarczająco miejsca . Macicę na ostatnim badaniu miałam miękką ,z szyjką niby też dobrze,ale to badanie tylko na fotelu ,USG połówkowe mam w czwartek ,może lekarz coś mi powie więcej jak to u mnie wszystko wygląda.

Offline Wyświetl profil  

Aniazet_ napisz mi jak sobie radziłaś z tymi bólami więzadeł,mnie dzisiaj tak ciągnie że już nie wyrabiam,właściwie to nie wiem czy to wiązadła wydaje mi się że to ta druga macica mnie ciągnie,nie mogę ani chodzić ani siedzieć jak leże to jeszcze jest ten ból wmiarę do zniesienia,a Ciebie ciągły tylko więzadła czy ta druga macica też?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Aleksa brałam leki wg. zaleceń, no i leżałam. MI lekarz powiedział tak: Leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć, pozwolenie na siku i zrobienie kanapki, a potem z powrotem do łóżka. No i całymi dniami leżałam (jejku wróćić do tych czasów choć na jeden dzień - marzenie :P )
A przepychanie przegrody też boli. U mnie te bóle pojawiły się koło 22-24tyg. No i ja miałam ewidentnie krzywy brzuch i z dnia na dzień było widać jak mała się przesuwa. Mnie bardziej bolało gdy leżałam na lewym boku.
Przed Tobą cieżki okres, te rozciągania doprowadzają do szewskiej pasji. Węzadła bolą po bokach, przepychanie macicy trochę odchodzi jak zmienisz pozycję w której leżysz. W tym okresie zaczęły się u mnie bóle pleców (bardzo dotkliwe), no i macica twardniała jak szalona, ale to mniejmy nadzieję Cię ominie.
W razie wątpliwości zadzwoń do gina i zapytaj albo podjedź na IP

Offline Wyświetl profil  

Aniazet_ nie pomyślałam że to może boleć przegroda,ale masz rację może to i przegroda,po obiedzie mnie puściło,wgl to zauważyłam że mnie najczęsciej po bokach pobolewa po nocy.biorę tylko luteinę i magnez, nospę sporadycznie .Też staram się dużo leżeć a brzuch jak stoję to mam równy ale jak się położe to jest bardziej wystający z prawej,wgl to trochę słabo czuję ruchy chciałabym żeby dzidzia już mocniej dawała znaki życia,niektóre dziewczyny piszą że w tym okresie już czują solidne kopniaczki u mnie to raczej małe poruszenia ,czasem małe wybrzuszenie się robi ale mam łożysko z przodu więc może też to ma wpływ że ruchy czuję trochę słabiej .

Offline Wyświetl profil  

Dziewczynka :D :D :D

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

b]Aleksa[/b] Gratuluje córci!
Tak porządnie ruchy to odczuwałam dopiero ok.26-28tyg. Przedtem to musiałam się mocno skupić :) W 3 trymestrze będziesz miała dość kopniaczków, a jak wsadzi nóżkę pod żebro to poezja :) Jeśli to przegroda to połóż się na prawym boku powinno pomóc, dzidzia wtedy zmienia pozycję i odciąża przegrodę. Ale jak boli, brzuch twardy jak skała, czujesz brak skóry na brzuchu to mogą być skurcze i wtedy nie bagatalizuj.
Och piękne czasy brzuszkowe :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

chciałabym być już na takim etapie gdzie nie będzie mdłości po każdym jedzonku :) jak na razie to po wszystkim mi nie dobrze i co najgorsze nie mogę poradzić sobie ze spaniem gdzie usiądę tam śpię:) jestem daleko w tyle za Tobą ale trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :)

Offline Wyświetl profil  

Aniazet_ aż się boję tej ''poezji" o której piszesz,a czasy brzuszkowe zawsze mogą wrócić :D

Edzia miałam identyczne objawy wiecznie śpiąca,nudności wymioty,u mnie wszystko przeszło jak ręką odjął w 12 tyg a teraz marzę o tym żeby tak czuć się już aż do końca ale to pewnie mało realne lada moment pewnie pojawią się mało przyjemne objawy o których pisze min. aniazet ale głowa do góry musimy dać radę:)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

To już jedną wizytę w szpitalu mam za sobą w 9 tygodniu pojawiło się dość spore plamienie i trafiłam do szpitala leżałam 5 dni wszystko się uspokoiło na szczęście a z maluchem wszystko ok tylko ja jestem bardzo słaba

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

[/b]Edzia[/b] znasz przyczynę krwawienia? Krwiak? Jakie leki dostałaś?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

prawdopodobnie złuszczanie się jakiejś tkanki z tej drugiej macicy ale zagrażało to utratą malucha więc mnie trzymali na obserwacji, nie mam żadnego krwiaka ani torbieli ani nic podobnego więc chociaż o to jestem spokojna ale lekarz powiedział mi że może to się powtórzyć to wtedy od razu do szpitala. Dostawałam magnez i jeszcze jakieś witaminy i dodatkowo brałam te swoje które biore codziennie i luteine 100 dwa razy dziennie. I krwawić przestałam. Wiem ze troche w tym mojej winy też jest bo miałam parę dni ciężkich do tego dwie nocki nie przespane i nasze wesele do tego i wyszło przemęczenie, teraz mam leżeć dużo nic nie dzwigać nie podnosić itd itd

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4872 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 233, 234, 235, 236, 237, 238, 239 ... 244  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]