Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 4:29 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 47828 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 2392  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczynki, ale nas juz duzo!
U mnie jako tak tylko ze moglabym spac caly dzien normalnie! Jak dobrze ze pracuej rano do 10tej 3 godziny i dopiero po poludniu.Ale nic nei jestem w stanie zrobic. w wolnym czasie.
No i te mdlosci...bleeee!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Anula to superasnie ze wszystko gra :)

Tysia- gratuluje i witam wsrod nas.

Co do samopoczucia to ja sie dalej czuje swietnie- normalnie nie zupelnie jakbym nie byla w ciazy :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam, anula: na 17 ide, to moje pierwsze USG. Mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.
pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oooo to już za godzinke :D daj znać szybciutko jak już będziesz po :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ciekawe czy zobaczysz juz bijace serduszko :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

czesc :)
odebralam wyniki morfologii i mam jedna pozycje poza "widelkami" a mianowicie LYM 4.2 K/ul a granica jest do 4.0 :(
co o tym sadzicie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Anula25 jestem spod Gorzowa Wlkp. mala miejscowosc Barlinek :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

czesc dziewczyny czy moge do was dołaczyc przed wczoraj zrobiłam test dwie piekne kreski bede mama termin jak sobie obliczyłam na 20 sierpnia leci mi własnie 5 tydzien :) jednego aniołka mam juz w niebie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

to moje linijki

Obrazek

url=http://www.waszslub.pl][img]http://suwaczki.waszslub.pl/img-20[05082000500530.png[/img][/url]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej dopiero wrocilam, za tydzien musze isc jeszcze raz. Bo teraz nie zobaczyl ze bije. Powiedzial ze napewno jestem w ciazyi na tym etapie jest wszystko ok. ale jeszcze nie udalo sie zobaczyc dokladniej, a za tydzien powinno juz byc widac jak bije serduszko

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

kurcz czemu wszyscy maja tak czzzeste wizyty u ginekologa ??? ja niestety mam dopiero po nowym roku (czyli tak co 4-5 tyg)!!

jak wedlug was powinno byc?

czuje sie ok i raczej jnie widze powodu by isc wczesniej - chyba ze dla swojego swietego spokoju i ciekawosci co tam juz widac w brzuszku i czy serduszko bije :)

aaaa i mam jeszcze jedno pewnie glupie pytanie i może nie na miejscu:
- czy ktoras z was orientuje sie jak to jest gdy serduszko nie zacznie bic... :( czy wtedy po jakims czasie organizm sam wydala plod (jezeli tak to po jakim czasie) czy np nic sie nie dzieje a to ze serducho nie bije wychodzi tylko na usg- a gdyby nie bylo usg to mozna byloby tak chodzic bardzo dlugo?

tylko nie krzyczcie na mnie za takie smutasy na forum - jestem poprostu ciekawa - a moze chce sie jakos uspokoic, ze gdyby cos bylo nie tak to mialabym jakies objawy...
Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Cześć Mamuśki! Idę dzis do lekarza, mam nadziję, że powie mi tylko to co juz wiem i że wszystko będzie oki. Jak se pomyślę, że tydzień temu prałam dywan i sama przenosiłam cięźkie meble ....teraz to cięższej siatki nie wezmę:) Boje sie tej wizyty bardziej, niż zrobienia testu:( Prosze trzymajcie za mnie kciuki! pozdrawiam:*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

[b][i]Hej mischeel! Moje gratulacje!!! Wiesz, wyliczyłaś se dokładnie tą samą date co ja:)fajnie:) Jak się czujesz jako przyszła mamuśka??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kasik ja tez mam wizyty co 4-5 tyg, gin mi powiedziala ze nie ma powodu zebym czesciej przychodzila bo na razie wszystko gra, mimo ze nie potrafila stwierdzic czy serduszko bije- powiedziala tylko ze bazrdzo malo prawdopodobne jest to ze jesli nie mam plamien i boli to mam obumarla ciaze :) wiec ufam i czekam chociaz ciezko mi to przychodzi- ale dla umilenia czasu kupilam sobie podrecznik akademicki z ginekologii i poloznictwa no i czytam... :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny. Wczoraj byłam u swojego gin i widziałam malutką kropeczkę- bijący zalążek serca mojego dzidziusia. Cudownie :D Termin wyznaczył mi pan doktor na 9 sierpnia. Kolejna wizyta za miesiąc. Czuję się dobrze- mam co prawda mdłości, ale nie wymiotuję. No i jestem rozdrażniona... ten mój mąż to naprawdę musi mnie kochać, że jest taki cierpliwy w stosunku do mnie :wink: Pozdrawiam Was bardzo serdecznie i mam nadzieję że będziemy ze sobą w kontakcie w tych szczęśliwych dla nas chwilach :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam!ja sie dolaczam do sirpniowych mamusiek :lol: termin mam na 13 sierpnia :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

Super że jest nas coraz więcej !!!!

Anka edytuj tabelke i wklej ja na ta stronee też zebyśmy wiedziały :))) ale superr ciesze sie strasznie, może wkoncu bedzie jakis ruch na tym temacie. Jest nas dużo już więc kobitki wspierajmy sie i dzielny swoimi przeżyciami oraz wątpliwościami :)

Pozdrawiam !!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja mam wizyty co 3 tygodnie, i chodzę do dwóch lekarek, więc jestem pod stałą opieką :D przynajmniej się nie stresuje.

kasik81 z tym serduszkiem jak nie bije to mogę Ci opisać na własnym przypadku jak to wygląda, ale się nie denerwuj i nie wolno ci myśleć jakoś głupio, masz obiecać że żadnych głupich myśli :!: No więc w poprzedniej ciąży byłam w 4 tyg na usg i widziałam pęcherzyk, ginka mi kazała przyjść na następne usg w 6 tyg żeby zobaczyć już serducho. Jak przyszłam to serduszka nie było a ciąża stanęła na 4 tyg i przestała się rozwijać, mimo tego ciągle miałam straszliwe mdłości i wszystkie objawy ciąży. Ginka powiedziała że poczekamy jeszcze troche bo lepiej jakby organizm sam wydalił płód, no ale jakoś nie chciał. Objawy ciąży minęły kilka dni po drugim usg - tym w 6 tyg. Musiałam mieć zabieg w szpitalu - to był początek 9 tyg. Tydzień przed zabiegiem zaczęłam plamić ale i tak nie poroniłam sama. Przed samym zabiebiem zrobili mi jeszcze usg i ginka powiedziała że coś tam się zaczęło już odklejać i wkońcu bym sama poroniła ale już nie mogli czekać tak długo.

No a teraz lepsza wiadomość : laseczki byłam dziś na usg i widziałam swoją fasoleczkę i jej serduszko :D :D :D Popłakałam się tam ze szczęścia :wink:wszystko jest OK :!:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

aha a podobno na mdłości dobre są migdały ale bez łupki, jeszcze nie sprawdzałam ale kupie bo chyba padne, nie daje rady przez te mdłości paskudne

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

Ania super !!!! Ja mam usg dopiero za tydzień, mam nadzieje że też zobaczę serduszko !!!

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 47828 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 2392  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]