Dzisiaj jest ndz maja 24, 2026 11:41 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Mój m jest ze mną na każdej wizycie. Slyszeleśmy razem " jest dzidziuś", widzieliśmy i słyszeliśmy serduszko... A jego mina, jak siusiaka na usg zobaczył, bezcenna :)))

Offline Wyświetl profil  

1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Mój mąż był tylko na usg genetycznym i był zachwycony, że to tak dokładnie widać, bo wcześniej po zdjęciach nie mógł sobie wyobrazić. Teraz już wie o czym mówię, ale chodzę sama, bo on przeważnie w pracy lub musi zostać ze starszą córką.

Offline Wyświetl profil  

1 żółta kartka
Awatar użytkownika

Mąż był ze mną 3 razy na badaniu - na genetycznym w 13tc, na połówkowym 3d i ostatnio w przychodni w 23tc. To pierwsze badanie odbywało się przez brzuch oraz dopochwowo. Nie widzę w tym nic zdrożnego, mąż też się w ogóle nie oburzył. Dla mnie to rzecz normalna :)

brzuszki listopadówek '13: http://img594.imageshack.us/img594/9614/hb5z.jpg
Listopadowe dzieci 2013: http://i60.tinypic.com/2ymys00.jpg

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Mój mąż był ze mną w poprzedniej ciąży na każdym USG. Miałam robione 4 badania. Teraz też będę chciała żeby ze mną chodził. Ale jak idę na zwykłą wizytę to go nie biorę.

"Jeszcze cię nie znam a już cię kocham..."
Aniołek, 23.05.2013, 25.08.2013

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Dla mnie to jest normalna kolej rzeczy, ze facet idzie z nami... tak samo chce uczestniczyc w wizycie i wiedziec co sie dzieje jak sama pacjentka.. owszem w naszym przypadku jak lekarz mnie bada to w innym pokoju albo maz wychodzi... wiec jest spoko :)

25.10.13 trasfer 2 zarodkow 8 komorkowych - teraz czekamy....

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Dadanika ja za kazdym razem ide z moim do lekarza, wiec nie widze w tym nic dziwnego :)

Obrazek

18.06.14 - Beta hcg - 547,4 mIU/ml
04.07.14 - 6t5d - serduszko

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

No ja mojego męża teraz nie biorę bo ktoś musi z dzieckiem w domu siedzieć. Wogóle mam wrażenie że ciąża z Hubertem była jakaś taka prostsza i łatwiejsza niż to co teraz przechodzę.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Mój mąż też jest ze mną na każdej wizycie. :-) grzecznie słucha co doktor mówi, i jeszcze pytania zadaje. :-) bo on przynajmniej pamięta o co trzeba zapytać. ;-) przy usg też jest, bo to dla niego frajda zobaczyć bobasa :-) a zwykle badanie odbywa sie za parawanem więc luzik :-)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Ze mną był 2 razy dotąd, tyle razy zdarzyło się, że nie był akurat w pracy. Gin pokazuje mu zawsze wsyztsko na monitorku podczas usg i jego mina jest wtedy bezcenna, kiedy pierwszy raz usłyszał serducho to się biedak popłakał. Badanie jest za parawanem, więc nie widzi, gdzie mi tam grzebią :)

Offline Wyświetl profil  

Mąż był ze mną na trzeciej wizycie od samego początku jej trwania. Ginekolog najpierw wykonała badanie dopochwowe, a następnie poprosiła męża, aby dołączył. Pokazała, gdzie znajduje się serduszko, raczki, nóżki itp. Odpowiadała na wszystkie pytania. Mąż sam zaproponował pójście - myślę, że nie ma co zmuszać partnera. Przyznam, że dużo lepiej czułam się w poczekalni, jak i na samej wizycie mając męża u boku. Ponadto, wzmacnia to więzi całej rodzinki :) Na następną wizytę prawdopodobnie również wybieramy się razem.

Offline Wyświetl profil  

Ja byłam na badaniu usg już dwa razy. Za kazdym razem z narzeczonym, jednak on czekał na korytarzu, ponieważ lekarz robił mi tylko badanie dopochwowe. Teraz mam wizytę 14 marca. Będzie to już 16 tc. Myślicie, że mógłby wejść już do gabinetu ze mną? :)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

nawatisch - najlepiej zapytać lekarza, bo u mnie nawet przy dopochwowym lekarz zgodził się żeby mąż mi towarzyszył

Offline Wyświetl profil  

Nawatisch Od 12 tygodnia wykonuje się badanie USG już przez brzuszek więc narzeczony będzie mógł zapewne wejść. Tylko zawsze przed USG brzuszkowym lekarz (powinien - moja lekarka zawsze robi) każe położyć się na fotel i sprawdza cczy szyjka jest zamknięte, czy w pochwie wszystko ok. Po tym partner może wejść. Tak było u Nas. Po 12tygodniu mąż zawsze wchodzi ze mną (po tym jak lekarka zbada czy szyjka jest zamknięta czy z pochwą wszystko ok. Ze mną mąż był na każdej wizycie - nigdy go nie zmuszałam zawsze chce iść - nawet jak nie wchodził do środka na początku ciąży to szedł ze mną... zawsze wizyty mam w czwartki popołudniu-wieczorem a mąż w czwartki ma szkolnia od rana do 15-16 więc dobrze wypada i zawsze jest ze mną. Bardzo mnie to cieszy że mam go u boku w poczekalni, on cieszy się jak dziecko jak widzi jak Nasz synek macha rączkami, nóżkami, pije wody płodowe, wsadza kciuka do ust - bo to wszystko na USG widać:) Pozdrawiam :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Ja na pierwszej wizycie byłam sama, bo mąż był w pracy, ale na każde kolejne wchodziliśmy razem !

Od pierwszych chwil widział nasze maleństwo, jak się rozwija, rośnie, jak bije mu serduszko, dopytywał czy wszystko jest ok, czy widać płeć :)

Jest ze mną w gabinecie zarówno przy badaniu `na samolocie` jak i przy USG czy to dopochwowo czy przez brzuch... Ja nie widzę w tym nic złego, a tymbardziej niesmacznego !
Przecież widział jak robił :P Nie oślepł ;) Poza tym przecież to jest normalne badanie ;)
Ja się nie wstydzę niczego, bo w końcu jest to rzecz normalna i każdy facet raczej widział co kobeta ma między nogami ;)

On jest zadowolony, że może wejść ze mną i popatrzeć na naszą córcię, a moja pani ginekolog pokazuje mu na ekranie co gdzie ma :)

Jeżeli miałabym doradzać to wchodźcie ze swoimi facetami/mężami. Dla nich też jest to cudowne uczucie, kiedy mogą zobaczyć tę małą istotkę :) Mój mąż dopiero jak zobaczył na ekranie malutką fasolkę, zaczął mówić do brzuszka, głaskać, a wcześniej był trochę taki obojętny.

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Ja 25.03 mam kolejne usg- już brzuszkowe i mąż idzie ze mną. W pierwszej ciąży niestety nie miał okazji popatrzeć na syna, ponieważ wizyty były w h pracy. Teraz chodzę prywatnie popołudniami, więc nie ma żadnego problemu, aby mi towarzyszył. Na pewno będzie najpierw zwykłe badanie, więc poczeka na korytarzu, a potem mój gin go zawoła:) Tak przynajmniej sobie to wyobrażam :)
Już nie mogę się doczekać... Podobno jest szansa, że można otrzymać wstępne informacje o płci dziecka :)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

My w obu ciazach chodzimy razem. W zeszlej ciazy lekarz powiedzial mojemu 'prosze wejsc to wasza ciaza' i od tej pory L przestal sie krepowac. przy cesarce tez byl za co wielki szacun, ale za to widzial Malego pierwszy ode mnie jeszcze w brzuszku. ja bym nie wyrobila, ale bylo to mega wsparcie dla mnie.

Obrazek
Aniołek 12.04.2012 8tc [*]

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

A to dziwne, bo chyba w większości szpitali cc robi się bez osób trzecich- mam tu na myśli, że są tylko lekarze. Jak już jest "po" to wtedy tata opiekuje się dzieckiem, a mamę zszywają... Nie wiem, czy mój mąż dałby radę widząc te widoki... Wielki szacun dla Twojego męża :D

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

u nas też facet może być przy cesarce, tylko, ze za szybą wiadomo, my byliśmy u gina razem ok. 22 tyg. ciązy kiedy powiedział nam o płci dzidziusia, mały pomachał do nas rączką, mój facet był przejęty bardzo :)

Offline Wyświetl profil  

Powiem Wam, że mój mąż podchodzi do tej sprawy wręcz priorytetowo i przy okazji każdej wizyty bardzo chętnie się ze mną wybiera, więc nawet z dojazdem nie mam problemu ":)

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

mój mąż był kilka razy ze mną na USG, chyba w tym 2 razy na dopochwowym dodatkowo podczas badania bo lekarz chciał sprawdzić szyjkę, nie wiem co w tym krępującego, przecież to lekarz, a to mąż, nikt obcy :lol:

zresztą w takim pokoju przy USG jest zgaszone światło lub przykręcone rolety i zawsze troszkę ciemniej :wink:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]