Dzisiaj jest wt maja 12, 2026 11:11 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Bede silna!! Nie pozwole nikomu skrzywdzic mojej kruszynki, a tym bardziej tej kobiecie!! SAma ma 2 dzieciaków, o rok, może 2 maksymalnie młodszych ode mnie, wiec to nie zazdrość... ona poprostu mnie tak nienawidzi...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tarjaaaa jak przeczytalam twoją wypowiedź to normalnie bylam w szoku... jak można tak mówić mlodej przyszlej mamie.. czy ona wie co dla kobiety w ciąży znaczy poronienie... ja na twoim miejscu.. rozglosilabym sprawę...
nie wolno tak traktować kobiet a tym bardziej mlodych przerażonych przyszlych mam...
ja zmienilam szkolę na zaoczne liceum.. bylo mi lepiej wychowywać dziecko i robić maturę...a potem iśc na studia itd...

życzę POWODZENIA będzie dobrze :) my mlode mamy cieszmy się pociechami a nie zamartwiajmy babsztylami ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

W sumie to się nie zdziwiłam jak to napisałaś. Bo w większości szkołach tak się dzieje. Ja na szczęście tak nie miałam, tzn nikt mi w prost tego nie powiedział, ale wiadomo kto, co myśli... Mi osobiście dużo nauczycieli pomagało pytało się jak się czuje itp, ale za to klasa uważała, że wykorzystuje swoją sytuacje dla podwyższenia swoich ocen... Na szczęście skończyłam już chodzić do szkoły od kwietnia. Teraz tylko czekam na maturkę. Pozdrawiam i nie martw się.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja z checia bym jej ukrucila jezyk ja nigdy nie dawalam sobie w szkole zeby mi nauczyciel tak ublizyl to mu przygadalam przy calaej klasie z tego co nauczyciel mowil nikt sie nie smial ale jak ja mu dofasolilam to az mu glupio bylo...mialam takiego jednego nauczyciela nie lubil kobiet bylo to w lo.dla doroslych i wziol kolezanke do tablicy i kazal pokazac na mapie polske biedna zawsze sie tak denerwowala ze nawet jak umiala to nie wiedziala co powiedziec i nie pokazala mu stala czerwona a on jej powiedzial ze takiego glaba jeszcze nie widzial...na to ja wstalam i powiedzialam ze ja widzialam siedzi przy biorku...zrobil sie szum dyrektor przyszedl do klasy a ja odrazu nie dopuszczajac go do slowa powiedzialam ze nauczyciel powinien sie zachowywac inaczej a nie szykanowac uczniow i stresowac...powiedzialam ze tak i tak ublizyl mojej kolezance on sie bronil ale cala klasa powiedziala jak bylo..ja ci radze idz do dyrektora i powiedz jak cie traktuje ze jestes w ciazy i ze nie wolno cie stresowac lekarzowi tez powiedz jaka masz sytuacje i zalatw sobie zaswiadczenie od niego jak nastepnym razem ci cos powie podejdz do niej i jej pokaz a potem powiedz ze jak sie cos stanie nie tak to ona za to odpowie..

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Niestety... musze zmienic watek ;( Wczoraj, dostałam silnych krwawien i skurczy ;( Nic już się nie dało zrobic :( Czuję się okropnie ;( Mojego maleństwa juz nie ma :( Juz chyba nigdy nie dostanę od życia kruszynki.. ehh.. życ mi się juz odechciało... ;(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tarjaaa rozmawiałam dzisiaj z moim narzeczonym. Studiuje on pedagogikę. Mówi on, że w Twoim przypadku nie pomoże ani dyrektor, ani kurator. Najlepiej zgłosić sprawę do sądu, bo zachowanie Twojej nauczycielki jest karalne. Ona nie ma prawa tak się zachowywać.

Szczególnie w takiej sytuacji... możesz ją oskarżyć.... i myślę, że spokojnie wygrasz. Na pewno lekarz wystawi spokojnie zaświadczenie, że ta sytuacja mogła wyniknąć przez stres. Uważam, że warto... bo przecież inne dziewczyny mogą być w podobnej sytuacji jak ty. Ona musi wiedzieć, że nie ma prawa tak się zachowywać.

Rozumiem, że pewnie teraz jesteś załamana, ale nie możesz dać jej wygrać.

NIE MA RZECZY NIEMOŻLIWYCH, SĄ TYLKO MAŁO PRAWDOPODOBNE

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Niestety bardzo często można zauważyć takie zachowanie ze strony nauczycielek...U mnie w klasie też dwie dziewczyny były już w ciąży i niestety często spotykały się z niemiłymi "docinkami " pod swoim adresem.Miało to miejsce zwłaszcza wtedy,gdy nie były w tym dniu rewelacyjnie przygotowane z danego przedmiotu...później kiedy już urodziły też wcale łatwo nie miały bo stale próbowały im wmawiać,że na pewno są złymi matkami i że nie pasuje im się zachowywać w taki lub inny sposób. chociaż nic takiego złego nie robiły.

Ja teraz jestem w 4 miesiącu ciąży i w klasie maturalnej,ale żadna z nauczycielek nie wie o tym.Stwierdziłam,że nie ma sensu tego zgłaszać bo mogło by się to tylko odbić podczas wystawiania mi ocen na koniec roku i zachowania...no i oczywiście nie obyło by się bez komentarzy pod moim adresem.A po co mi to? w końcu nie wolno mi się teraz stresować a to na pewno miłe by nie było.A tak to w piątek kończę szkołę i teraz tylko już czekam spokojnie na maturę.

Tobie jednak radziłabym,żebyś tą sprawę nie pozostawiła bez echa tym bardziej teraz...bo przez takie coś te wszystko wiedzące baby myślą,że są bezkarne i że im tak wolno...a nie wiedzą jaką krzywdę sprawiają tym dziewczynom, którym samym nie jest łatwo pogodzić się z tą nową sytuacją...

Nie wiem co w tej sytuacji mogę Ci więcej napisać,ale życzę Ci szczerze wszystkiego najlepszego i trzymaj się!!! :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tariaaa czytając twoje przeżycia ze szkoły wpadł mi do głowy pewnien pomysł.Skoro ta nauczycielka tak sie czepia a jak przychodzi co do czego to sie klei jak g... do d.... to spróbuj zorbić coś takiego.Może masz w domu mp3 lub telefon z możliwością nagrywania dźwięków (dyktafon) ?? Następnym razem weś ten sprzęt ze sobą i ją poprostu nagraj, wtedy nie będzie sie miała jak wymigać.Tylko zrób to dyskretnie żeby cie nie zdemaskowała :) ja na szczęście mam dobrze w szkole, teraz nauczyciele mówią,że jak coś sie będzie działo to żebym sie nie martwiła że z tych ocen co mam mogą mi wystawić już ocene na koniec roku. Ja jestem w 2LO dla pracujących,bo przepisałąm sie z technikum i mam rok w plecy. No więc trzymam kciuki za ciebie, nie martw sie najważniejsze jest to że ty znasz siebie i wiesz że nie jesteś taka, a to że sobie jędza pogada to widodznie co zazdrości bobaska :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ojej no to współczuje, tym bardziej powinnaś tą babke udupić,bo to właśnie jej zachowanie mogło spowodować taką reakcje. Jestem za tym byś ją podała do sądu!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wspolczuje kochana :( sama pracuje w szkole, mimo,ze z chlopakami, to uwazam,ze nauczycielowi nie przystoi takie zachowanie. To tylko oznaka jego braku kultury. Dyrektor powinien wiedziec,ze dziewczyna jest w ciazy i zapewnic dobre warunki do ukonczenia szkoły.

A takie pieprz.. glupot ze strony nauczycieli nie powinno byc tolerowane. Moze reszta klasy powinna uwage zwracac, powinien wiedziec pedagog, dyrektor? sprawa na pewno nie powinna tak wygladać.
glupie to babsko, skoro tak cie traktowalo :( :? az sie sama zezloscilam, ze tak powiem. Pewnie to jakas gruba, stara panna, co nie zna witaminy Ch. :lol: ;)

3maj sie cieplo :* pozdrawiam, bedzie dobrze :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka
Awatar użytkownika

ja też tak jak koleżanka (kawałek wyżej) jestem w 4 miesiącu ciąży w klasie maturalnej. stwierdziłam, że nie będę nic nikomu mówić aby uniknąć głupich komentarzy i spojrzeń.
w tym tygodniu mam dwa ostatnie egzaminy i tyle mnie widzieli ;)

poza tym nic po mnie nie widać, co jest dość dziwne ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

taraja bardzo mi przykro.
Ja ostatnio powiedziałam sorce od biologii (mam niezbyt ładne oceny z bioli ale staram sie jak moge) i jak jej powiedziałam to sie zdziwiłam, że tak zareagowała :) kazała mi zrobic dwa referty jeden na temat kwaśnych deszczy nauczyc sie go i tak jakbym odpowiadała :p a drugi o higienie ciąży i roli kwasu foliowego w rozwoju płodu. Powiedziała, że będziemy chodziły razem na spacery bo ona tez w ciąży :P
Ogólnie zadowolona jestem z jej rekacji.
Przede mna jeszcze wycha i pewnie kilkoro nauczycieli :/

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Uwazam iz wszelkie tego typu ataki na uczennice w ciazy powinny byc zglaszane do dyrekcji, kuratora a jesli zdarzy sie taka sytuacja jak tu- wrecz zatrwazajaca, do prokuratury. Mloda kobieta ma prawo byc matka i ukonczyc szkole. Tak samo jak ma prawo do poszanowania prywatnosci oraz godnosci osobistej.
Nie odpuszczalabym tego. Taka osoba nie ma prawa byc ani nauczycielem, ani wychowawca tym bardziej! Bo czego uczy klase? Ze kobiete w ciazy nalezy pietnowac? Ze jest wyrzutkiem? To jest skandal i nadaje sie do prokuratury!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

taraja trzymaj sie - bardzo Tobie współczuje... moim zdaniem tak jak napisała np. Mamucha - Martucha - nie zostawiłabym tego tak sobie bo to godzi w Twoją godność a takie teksty to poziom kilkuletniego dziecka - normalnie przedszkole...
choć dziewczyny bywa róznie też w pracy... mnie coś podobnego ale nie aż tak strasznego i nie bezpośrednio trafiło ze strony mojej bezpośredniej przełożonej ( która była kiedyś położna i ma 2 synów) powiedziała do głównej szefowej tekst: " wiedziałam że tak będzie że jak Iza wyjdzie za mąż to od razu będzie w ciąży"
po tych słowach nie miałam wątpliwości z kim mam do czynienia... masakra...
w pierwszej chwili miałam wyrzuty sumienia że jestem w ciąży ale szybko sie ich pozbyłam...
TRZYMAJ SIĘ i przede wszystkim nie daj sie tak traktować zrób coś bo jak nic nie zrobisz bedzie Ciebie ciągle tak poniżać...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tarjaaaa bardzo Ci wspolczuje....
W szkolach to roznie bywa, ale myslalam ze na studiach nie beda sie juz tak czepiac jak w liceum, bo w koncu wszyscy sa dorosli... Moj termin wypada w sesje i chcialam jakos zalatwic sobie zaliczenia(szczerze mowiac troche liczylam na ulgowe potraktowanie) a jedna babka pow ze "jak pani za 2tyg urodzi to jeszcze zdazy zaraz po porodzie przyjechac i napisac kolokwium!" :shock: I ze mi nie wierzy ze ja bede rodzic i powinnam chodzic do szkoly... :? Najlepsze jest to ze jezdze pociagiem ponad 30km wiec troche strach jezdzic w 9mscu pociagami i biegac na uczelnie.... Ale niektorym babkom sie wydaje ze to nic takiego... Boje sie ze nie pozaliczam w tym roku... :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

niestety jest bardzo malo tolerancyjnych ludzi, a druga polowa zabardzo sobie wziela do serca iz ciąza to nie choroba.Ja zaszłam w ciąże na ostatnim roku i nikt nie traktował mnie ulgowo, do samego końca jeżdziłam pociągiem na uczlenie, przez co urodziłam miesiąc wcześniej i obrone pracy dyplomowej zdawałam dokładnie na dzien po porodzie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja jestem tegoroczną maturzystką, ale z racji że chodziłam do technikum, jestem opóźniona o jeden rok (powinnam być studentką już). Moją ciąże nauczyciele przyjęli w porządku. Nawet największa menda w całej szkole - moja polonistka - okazała mi dobroć. Zawiodłam się tylko na wychowawczyni, która miała mnie totalnie w dupie. Gdy byłam w 1 trymestrze i rzygałam codziennie jak kot, czepiała się mnie, że nie chodzę do szkoły (przecież ciąża to nie choroba). Pomijając już fakt, że musiałam sama, osobiście załatwiać wszystkie sprawy i oświadczać wszystkim nauczycielom, że jestem w ciąży, bo moja kochana wychowawczyni nie miała na to czasu, ani ochoty. No ale cóż. Ona taka już jest. Zawsze traktowała tak całą klasę.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]