Dzisiaj jest ndz maja 17, 2026 4:02 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 47828 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 633, 634, 635, 636, 637, 638, 639 ... 2392  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Cześć dziewczyny witam ponownie, ja juz zjadlam śniadanko. Jajeczko z kanapeczka i melko z oszukana kawą. Wiec zagladam do Was jak sie czujecie z rana :D

myśle że to fajna rzecz, tak ogólnie, ale mnie na to nie bedzie stac raczej :(
No ale dla noworodka i malego dziecka wogóle to chyba musi byc jakas delikatna, a nie ze sztywnego materiału.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tyle jest tych chust jak ja prosty czlek mam wybrac jedna?

aninap, ja pijam kawe pol na pol z mlekiem. Nikogo nie namawiam oczywiscie ale uwazam ze taka jedna kawa to nei jest przestepstwo. Kolezance w szkole rodzenia nawet o tym mowili.
Poza tym ja musze wypic bo inaczej zle sie czuje.
Od wczoraj tak mi cierpna lydki ze nie wytrzymuje :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ci powiem bazik ze to nie glupie, nawet nie wiedzialam ze takie chusty sprzedaja. W tej ksiazce mojej DZIECKO autor opisuje wlasnie jak to w roznych plemonach matki uzywaja tych chust i ze to bardzo praktyczne i zdrowe dla dzieciaka bo ma ciagly kontakt z mama i je w sumie kiedy chce bo ciagle przy cycu jest hehe

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

bazik tobie cierpna lydki a mi wczoraj po raz pierwszy spuchly kostki , lydki no i w ogole nogi i to wieczorem gdzie juz nie bylo cieplo.Wiem ze to normalne ale glupie uczucie bo czulam sie jak balon nadmuchana :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

noami j a wiem ze to jest fajowe, szczegolnie na cieplejsze dni ( czyli jak dla Ciebie :) ) tylko ze jest ich mnostwo rodzajow i nie wiadmo ktora wybrac.
Wiec ze dziecko ma kontakt z mama, mozna go karmic tam piersia jest mu cieplo, milo i blizutko, tylko ze ja nei wiem ktora wybrac???i czy w ogole bedzie mi potrzeba , bo w zimie to niesty wozek.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

bazik w sumie to mysle ze na zime to nie masz po co kupowac, a za jakis czas sama stwierdzisz czy ci takie cosik potrzebne.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Wiesz, znajoma murzynka nosi swojego malego w chuscie.Ale to jest zwykla ,duza chusta bez zadnych bajerow, ona ja poprostu wiaze. A synek to juz 1,5 roku mial jak nie wiecej.

Co do tych nog, to mocz je sobie wieczorkiem w wodzie z sola- moze taka specjalna do stop?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

No to kup normalna chustue duza i sama sobie co bedziesz chciala przyszyjesz mysle ze to nie jest trudne zrobic samemu takie cos a ci wieksza frajde sprawi, bedziesz miala niedlugo sporo czasu by cos wykombinowac :lol: podpatrz no ta murzynke co to zamaterial i do szycia:)
Sprobuje z ta sola jak nastepnym razem mnie zlapie a pewnie zlapie :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny te chusty są przydatne, bo odciążają ręce itp. Ale oglądałam w Mam dziecko jak pan układał w tym dziecko i powiem Wam że to nie może być byle jak bo są uciski na nożki, można zrobić coś z biodrami, itp.
Tak jak to wygląda to nie jestem przekonana czy dziecku jest w tym wygodnie, podobno też musi sie przywyczaic, niektóre nie chca tak leżeć.

Co do Kawy to mam oszukaną śniadaniową bo ja lubie tylko smak jej. Ma tam 20%naturalnej, reszta to zboża. Ale mnie i tak kawa nie pomagała nigdy.

Jeśli moge Wam coś stanowczo odradzić i tu jest opinia specjalistów to nie wsadzajcie swoich dzieci do chodzików i nosiedełek na ramiona. Powodują koślawienie bioder, niewłaściwe ułożenie. Nawet na psychologii rozwojowej nam o tym trąbili. ;)
Obrazek

Ostatnio zmieniony sob mar 24, 2007 8:39 am przez aninap, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witajcie ptaszyny poranne!!!ja juz spac nie moge kregoslup budzi mnie o 7 tragedia!!!na jakies masaze bym sie wybrala ale jak tu na brzuchu sie polozyc jak nie mozna!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

aninap no to jak ja mam przewiesc 2 miesieczne dziecko samolotem jak nie w nosidelku na raminach :?: Dorac mi prosze czy jest cos w co nie szkodzi bo juz zzielenialam nic juz nie wiem hmmm

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Też mam ten problem że cały czas obracam się na pół brzucha chociaż :(

Ale wracając do chust to rzeczywiście wolałabym zrobić sama jak coś ;)

a nie może być w samochodowym foteliku?? na siedzeniu??
nie znam sie na standardach latania ale apeluje zeby to nie bylo nawykiem, zeby nie robic tego nagminnie. Ludzie wsadzają w to sowje dzieci ale jednemu nic sie nie stanie a drugie ma potem kłopoty. Tyle :oops:

Ostatnio zmieniony sob mar 24, 2007 8:44 am przez aninap, łącznie zmieniany 1 raz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witaj mariszka widze ze ci sie rybka podobala hehe mnie tez zabila tymi swoimi zabkami i tym szczerym usmiechem ale wcale tak przyjemnie to ona nie wygladala tu na fotce nawet fajnie wyszla hihi

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Strasznie mnie boli zebro jedno prawe :( :cry: :cry: :cry:
I chodzi za mną ogórek zielony ale taki nasz krajowy pachnący i smaczny

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

aninap malutkie cie kopie po zebrach hehe mnie jeszcze tak mocno nie kopie, ale wczoraj jak sie tak pozno polozylam to mi dal pare kopniakow czulam jakby to bylo za kare ze tak dlugo go gniotlam hihi
A co do latania to nie mozna wziasc samochodowego siedzonka musi isc na rece, takie siedzonko dla niego dostane w samolocie bo bede zamawiala z miejscem dla bobasa :D
Jak bede w kraju to sobie uszyje moze taka husta tam mam maszyne do szycia i cos wyczaruje :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Noami pisze:
kotek a dlaczego nie wolno mozarelli????? Ja ja tak lubie!wlasnie wczoraj jadlam na kolacje z pomidorkiem i liscmi bazyli. No normalnie mnie zszokowalas

Noami mozarelli nie wolno, chyba dlatego że jest z niepasteryzowanego mleka, ale nie jestem pewna. Też byłam w szoku, bo ją uwielbiam :(

ObrazekObrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Noami pisze:
aninap malutkie cie kopie po zebrach hehe mnie jeszcze tak mocno nie kopie, ale wczoraj jak sie tak pozno polozylam to mi dal pare kopniakow czulam jakby to bylo za kare ze tak dlugo go gniotlam hihi
A co do latania to nie mozna wziasc samochodowego siedzonka musi isc na rece, takie siedzonko dla niego dostane w samolocie bo bede zamawiala z miejscem dla bobasa :D
Jak bede w kraju to sobie uszyje moze taka husta tam mam maszyne do szycia i cos wyczaruje :lol:

Malutkie mnie kopie???? :shock: a gdzie ono tam sie podziało, jak zawsze jest na dole ????? Nie wiedziałam że dziecko tak wysoko moze sie przemieścić :oops: :oops:
Zreszta ja jakos juz nie wiem dziewczyny czy moje dziecko wogole kopie, skoro lekarz mi powiedział ze nie czułam ruchów tylko skurcze macicy. JUZ nic nie wiem, tylko boli mnie i łupie :(

PS pleśniowych też nie wolno!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

aninap tak palnelam ze cie kopie tego nie wiem na 100% moze zle spalas, moze sie tam cos rozciaga robiac dla dzidzi miejsce, nie wiem tak se glosno mysle, moze zrob sobie cieply oklad :D
spadam dziewczynki robic objad wymyslilam na dzis wolowinke pokrojona w kostke z fasolka zielona w sosie pomidorowym podane z ryzem, jeszcze tego nie praktykowalm bedzie eksperyment :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja tez mam dzis fasolke gotowac, szparagową :) ale o sosie nigdy nie myslałam do fasolki. Buzka :)

Ale to wogole mozliwe zeby dziecko tak wysoko sie przemiesciło????
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam dziewczynki w wietrzny weekendzik :D u mnie ciepło , słońca nie widać ale wieje strasznie od wczoraj. Nie pisałam długo bo próbowałąm nadrobić czytanie ale to jest nie możliwe bo tyle skrobiecie ze nie daje rady, oprócz tego wyleguje sie ile sie da, nogi mi znowu puchną ale to dlatego ze nie leże za duzo wiecej chodze albo siedze, musze wypróbowac moczenie w tej wodzie z solą:D . Dzisiaj czeka mnie cięzkie przejscie z moimi dziadkami bo musze im wkońcu powiedzieć ze będą mieli prawnuka i to nieslubnego eh.... bedzie wojna coś tak czuje ale trudno jakoś przeżyje :P oprócz tego w nocy rozklekotało nam sie nasze łożko:/ rano jak mój misiek wstawał i przechodził przezemnie to wyladowałam na podłodze hehheehhehe :oops: ale podobno wystarczy podokręcać łóżko i bedzie spoko :P

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 47828 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 633, 634, 635, 636, 637, 638, 639 ... 2392  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]