Dzisiaj jest ndz maja 24, 2026 11:47 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 239 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

nina: to mozna miec za duzo zelaza? ja zawsze mialam dolna granica normy albo nawet ponizej normy, wiec teraz tez nie jest tak dramatycznie; tylko ze ja slaba jestem bardzo, hmmm, anemiczna...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Sawa,

mam wreszcie w domu wyniki moich badan krwi i spiesze z napisaniem, jak sie nazywaly (pytalas kiedys o to bialko).

Wiec badania nazywaly sie: iron studies, electrolytes, liver fn. test, full blood examination

Czyli generalnie klasyka, a przy okazji podali te proteiny. Jedyne czego teraz nie widze, to wapn, ale mysle, ze tez jest w porzadku.

Jestem pewna, ze Wasze dzidzie rozwijaja sie poprawnie i trzymam kciuki, zeby z Wami tez bylo wsjo w pariadkie :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no mnie sie jakos udalo miec za wysokie. tez bylam w szoku. lekarz kazal mi nawet powtorzyc w innym laboratorium i tez wyszlo za duzo...

Christa, fajnie, ze Twoje wyniki sa w porzadku. teraz nic innego nie zostaje tylko przyjemnosc, a potem jeszcze wieksza przyjemnosc :)

u nas wszystko ok, tylko troszke zaczynam sie stresowac zblizajacym terminem... za tydzien biegne na usg, zobaczymy co slychac u malej. jestem taka podekscytowana i jednoczesnie zmartwiona czekajaca mnie (nie wiem kiedy) przeprowadzka....

a co u Was i Waszych maluszkow?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam wege mamusie, ja wlasnie mam swoje pierwsze powazne wege watpliwosci, po bardzo ciezkiej nocy z moim Maluszkiem ktoremu bardzo zaszkodzil zjedzony przeze mnie szpinak (polecony przez lekarza z reszta), po konsultacji z polozna jest tak niewiele rzeczy ktore na pewno moge jesc ze ja naprawde nie wiem jak utrzymac diete bezmiesna :( .

P.S. Urodzilam synka 28.09. 0 7 35 jest zdrowiutki i ja tez mam dobre wyniki :)

pozdrowionka!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Marta gratuluje!!! Super, ze oboje jestescie zdrowi! A tym co Ci "wolno" jesc wogole sie nie martw. Jak widac nie zawsze to co mowi lekarz musi byc sluszne. Mysle, ze za kilka dni sama sobie ustalisz diete, ktora bedzie odpowiadac i Tobie i maluszkowi...

A jakie to uczucie trzymac w koncu malenstwo na, a nie w brzuszku?

duzo zdrowka

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziekuje :)

naprawde niesamowicie jest miec swoje dzieciatko w koncu po 2 stronie brzuszka :!: ja bardzo lubie bliskosc ktora mozemy miec tylko my dwoje przy karmieniu (choc narazie troche bolesna :wink: )

widze ze ty juz tez lada chwila tego sprobujesz :)

pozdrawiam!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

rzeczywiscie odliczam juz dni. mam tylko nadzieje, ze nie przenosze, bo brzusio jeszcze wysoko, szyjka zamknieta... no ale co ma byc to bedzie :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nie bylo mnie pare dni, ale widze, ze tez sie nie odzywalyscie. Ciekawa jestem, co stalo sie z Sawa, bo zupelnie zamilkla... Oby wszystko bylo dobrze!!!!!!!!

Marta R-K, jak Twoje zmagania z karmieniem? Mam nadzieje, ze nie bedziesz musiala jesc z powrotem miesa! Trzymam kciuki, zeby Filip nie marudzil na diete mamy i nie chorowal po roslinkach :wink: .

Nina81, czy jestes juz mama? Daj znac, jak tylko zostaniesz! A jesli jestes jeszcze "przed", to powodzenia podczas porodu!

Oczekujaca, a co u Ciebie? Tez sie nie odzywasz...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

to ja pierwsza powiem co u mnie: przez dlugi czas staralam sie zdrowo jesc, ostatnie dni totalnie sobie odpuscilam: jem frytki z ketchupem, mam ochote na smazone mieso (...), wydaje mi sie ze za malo bialka jem i to stad takie ochoty
waga ani drgnela, brzuszek w porownaniu do kolezanek - lutowek mam malutki, wcale nie widac, ze do porodu jeszcze niecale 4 m-ce, jestem tym zdolowana poprostu :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Christa- my jeszcze czekamy. we wtorek bylam na usg i po raz pierwszy sama zobaczylam, ze bedzie dziewczynka :) wazy ok. 2,5 kg - biorac pod uwage fakt, ze moge urodzic w kazdej chwili, to nie jest to chyba wiele. ale zawsze sa mozliwe jakies bledy. a widzialam ostatnio, ze zrobila sie bardziej pulchniutka :D
Oczekujaca- na moj brzuszek tez wszyscy patrza z niedowierzaniem, ze to juz. owszem widac go, jest dosc pokazny, ale nikt mi nie daje 9 m-ca. nawet lekarz powiedzial, ze corcia sie wyjatkowo dobrze upchnela w srodku. nie doluj sie, tylko jedz na co masz ochote. ja w ktoryms momencie ciazy mialam straszna ochote na platki z jogurtem. i fasole. mysle, ze wlasnie tak moj organizm upominal sie o bialko. ale tez przyznaje sie, ze czasem wcinalam chipsy i popijalam gazowanym. nie moglam sobie odmowic...
A po przejsciowych klopotach z zelazem (wlasnie chyba ok 5 m-ca) teraz mam super wyniki. I ciesze sie, ze z takimi wynikami bede jechac do szpitala :)
No i w koncu udalo nam sie przeprowadzic. jeszcze duzo pracy czeka nas w domku, ale teraz juz sie tak nie denerwuje, bo mieszkamy u siebie. jestem taka szczesliwa....

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam was.... jestem, żyję. Komputer mi padł... Miło mi, że mnie wspomniałyście. Pozdrawiam was !!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny - co sie stalo z Waszym optymizmem???

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

moj optymizn uciekl gdzies daleko i dotychczas go nie odnalazlam...choc jak zwiekszylam dawke miesa (tak co drugi dzien na obiad; wedlin itp nie jem wogole) to poczulam sie lepiej...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Christa
Dzięki za nazwy tych badań! Zrobiłam sobie właśnie komplet takich i wszystko jest super!!! Bardzo się cieszę! I dalej trzymam dietę wegańską.
Pozdrawiam was bardzo mocno!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej :) ja dalej wegetarianka, ale wlasnie zaczely sie kolki u mojego synka i musze wykluczac kolejne produkty, wiec naprawde nie wiem jak dlugo wytrzymam.

pozdrowionka!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja mam teraz taaakiego powera. gory moglabym przenosic. nie moge dlugo usiedziec w jednym miejscu. robie cale mnostwo zakazanych rzeczy. i po cichutku mam nadzieje, ze urodze w przyszlym tygodniu. tak bardzo nie moge sie juz doczekac...
cmokale w brzuchale :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Nina: przeciez teraz juz Ci wolno robic rzeczy "zakazane" :lol: nie ma ryzyka przedwczesnego porodu, rozumiem, ze cieszysz sie ostatnimi dniami bez Dzidzi :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oj, mamy z mezem jeszcze mnostwo malowania, sprzatania, rozpakowywania, zakupow. wszyscy dookola kaza mi sie oszczedzac, a ja mam tyle sily, ze biegam po schodach, domalowywuje kawalki scian, czasem cos dzwigne... ale widac efekty po kazdym dniu pracy. domek staje sie coraz bardziej przytulny. a zapasow narobilismy tyle, ze wlasciwie juz moglabym rodzic :) tylko jeszcze torby do szpitala nie przywiezlismy od mamy...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny, co z Wami??? mam nadzieje, ze po prostu korzystacie z urokow zlotej jesieni i spacerujecie do woli... uwazajcie na siebie! mnie wlasnie dopadl jakis wirus i mam potworny katar. martwie sie, zeby teraz nie zaczac rodzic, bo wtedy rozdziela mnie z malenstwem i nie bede mogla miec corci przy sobie w szpitalu... caly czas tak dobrze sie trzymalam, a tu na sam koniec... heh.. wracam do lozka...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Znowu mnie nie bylo, ale ciesze sie, ze tym razem sie odzywalyscie :D

Nina81,
mam nadzieje, ze do porodu katar Ci przejdzie i bedziesz mogla miec Mala przy sobie! Trzymam za Was kciuki! Czy macie juz wybrane imie? I nie przejmuj sie tym, ze bedzie drobniutka. Z tego, co pisalas, sama jestes drobna, wiec trudno, zebys urodzila dorodna dziewoje :wink: . Ale przeciez to nic zlego. Na pewno bedzie sliczna, zdrowa i wyrosnie na niezla laske! :D
W ogole to gratuluje wlasnego domku! To moje marzenie (na szczescie do zrealizowania, ale jeszcze nie teraz). Ciesze sie, ze juz mozecie mieszkac na swoim!

Sawa,
Tobie gratuluje wynikow i ciesze sie, ze moglam Ci pomoc z tymi nazwami badan. Wiedzialam, ze z Toba bedzie wszystko w porzadku! No i odzywaj sie czesciej, bo jak Cie tak dlugo nie bylo, to naprawde sie zmartwilam, ze cos Ci sie stalo!!!!!

Oczekujaca,
Ty sie niczym nie przejmuj i skoro masz ochote na frytki, to dalej je wcinaj. Duzo wartosci odzywczych nie maja, ale przeciez nie jesz ich codziennie kilogramami, wiec raczej Ci nie zaszkodza. A zreszta czasem mozna sobie pozwolic na zjedzenie czegos mniej zdrowego :wink: . A waga sie zupelnie nie przejmuj! Widzialam Cie na zdjeciach w innym watku i uwazam, ze wygladasz swietnie!!!

Marta R-K,
strasznie mi przykro, ze musisz wykluczac kolejne produkty, ale mam nadzieje, ze obejdzie sie bez powrotu do miesa. Oczywiscie postapisz tak, jak bedziesz uwazala najlepiej. Trzymam jednak kciuki, zebyscie z Filipkiem doszli do jakiegos "porozumienia" i zeby obylo sie bez miesa.

A co u mnie? Staran nadal nie zaczelismy, ale wlasnie sie dowiedzialam, ze moja najlepsza przyjaciolka jest w ciazy, wiec to u mnie teraz temat numer 1 :D . Szkoda tylko, ze jest oddalona ode mnie o 15 tys. km i nie bede mogla zobaczyc na zywo jej brzuszka, ale mysle, ze zadowole sie zdjeciami :wink: .

Poza tym mam strasznie duzo pracy i dlatego rzadko zagladam na inet. Powoli robia sie u nas upaly i to tez dziala na mnie rozleniwiajaco... Ale sto razy bardziej wole upaly niz zime, wiec nie narzekam!

Przy okazji przesylam Wam troche ciepla, bo u Was juz chyba powoli robi sie coraz zimniej... Mysle o Was cieplutko!

Trzymajcie sie!

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 239 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]