Dzisiaj jest wt maja 05, 2026 2:47 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 239 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Nie znam jeszcze płci dziecka, ale mam sporo ubranek po swoim starszym synku :D
W miesiąc jak sprzedałam fajny markowy wózek i fotelik za grosze, dowiedziałam się, że jestem poraz drugi w ciąży, no i teraz szperam po allegro szukając okazji :D
A mimo, że jeszcze wcześnie (5 miesiąc) kupiłam już kilka ciuszków w kolorze czerwonym, będą pasować i na chłopca i na dziewczynkę ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moja mama jak się dowiedziała że będzie dziewczynka oszalała i takim sposobem mamy już wszystkie ubranka w zapasie na rok.Uważam że troszkę przesadziła ale myśle że się przyda.Mamy też łóżeczko z dwoma kompletami pościeli.Dzisiaj kupujemy pieluszki.Wózek jeszcze nie wiem jaki chcemy.W sumie mam czas :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam. Jestem w 35tyg i jakoś nie szaleję z zakupami. Długo nic nie kupowałam bo miałam zagrożoną ciążę. Teraz staram się nadrobić straty: kupiłam na allegro używane ciuszki (stan idealny za niską cenę, dziewczyny jeśli traficie na taką okazję to się nawet nie zastanawiajcie, bo nowe ciuszki są drogie a maluch szybko z nich wyrasta), kupiłam też nosidełko do samochodu, i zastanawiam się nad kołyską. Terminy mam 2:11listopad wg kalendarzyka i 26list. wg usg. Myślę, że ten drugi jest bardziej prawdopodobny. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja co prawda nie wierze w zabobony, ale zaczne kupowac dopiero za jakies 2 miesiace. Narazie przegladam stronki z wozkami dzieciecymi, moze cos doradzicie? Czym sie nalezy kierować przy wyborze wózka, jest to moja 1sza ciąża, wiec sie za bardzo nie orientuję.

pozdrawiam :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja jestem w 30 tc
wiele rzeczy mam po starszym dziecku, ale dokupiłam też trochę już
w poprzedniej ciąży zakupy robiłam tuż przed porodem i byłam zwyczajnie zmasakrowana po nich, bo wszystko na raz, bo ja się toczyłam jak czołg
więc wolę teraz powoli kompletować, żeby się potem nie stresować, że zapomniałam o czymś tam
każdy wedle własnego uznania robi ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

UUUUUUUUU to ja chyba jestem z kosmosu. Też jestem w 30 tygodniu a nie mam jeszcze nic dla dzidzi z wyjątkiem wybranego imienia :oops:
Ale boję się kupować, jakaś seria nieszczęść była wokół moich znajomych :cry: z ich maluszkami i teraz panicznie boję się robić zakupy na zapas. A wy tyle macie. Po 33 tyg idę na USG jak wszystko będzie dobrze to wtedy coś kupię i ubranka i łóżeczko. Tylko parę rzeczy a reszta na bieżąco, teraz można zrobić klik i za dwa dni z internetu Pan z poczty ci do domku przyniesie :-) a co do wózka to jak się już urodzi to poszperam w necie i mąż pojedzie kupić. Zawsze byłam optymistką a teraz mam jakieś takie lęki. Kupiłam tylko z netu wyprawkę do szpitala dla siebie :roll:

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

WItam
ja rodze w styczniu i w zasadzie mam już wszystko, oprocz kilku drobiazgów, zaczęłam ostro we wrześniu kompletować - wcześniej ciągle mi sie wydawało że to za wcześnie...
A teraz już panikuję, że powinnam wszystko prać i szykować torbe do szpitala :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja to juz mam wszystko poza wozkiem,na razie nie spieszy mi sie z kupnem go poniewaz maly urodzi sie w listopadzie to tak od razu nie bede z nim ganiala po podworku.a tak poza tym to polowe zeczy mam juz od 5 miesiecy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no dobrze zaczynam się rozglądać, trzeba się przełamać i coś kupić :D
Moja dzidzia urodzi się w zimie co myślicie o zakupie takiego czegoć i w jakim rozmiarze by posłużyło do tego marca lub kwietnia czyli te 0-5 miesiąca :lol: Błagam doradźcie :mrgreen: jestem kompletnie zielona w tym temacie, kombinezon kupię większy a z np. koszulkami chcę wystartować od rozmiaru 62.
<link>lub taki komplecik

<link>
Jakos w necie łatwiej mi się robi zakupy... nie nawidzę łazić po sklepach
W coś ciepłego idąc choćby na szczepienie trzeba będzie ją ubrać a zima tuż tuż :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Droga Olciu777:) co do wyboru wózka to patrzę na to czy koła są skrętne, rączka wózka przekładana, twarda,usztywniana gondola (to bardzo ważne, aby dzidzi nie skrzywił sobie kręgosłupa), oraz to czy wózek później może służyć jako spacerówka.Istotna jest dla mnie cena. Na allegro nie będę kupować bo nie mam możliwości wypróbowania wózka, niekiedy wózek wygląda ładnie a prowadzi się go okropnie. W sklepach można zawsze wózek wypróbować i samej stwierdzić jaki chcesz, a ceny nie są wiele wyższe od tych na allegro. To moje zdanie. Kupisz i tak jak Ty będziesz chciała. Na rodzaj firmy się nie patrz. Te poolskie produkują równie fajne wózki co te zagraniczne.Ja teraz raczej nie będę kupowała wózka bo na zimę po co? jak jest zimno to tylko w domu się siedzi. Ja kupiłam tylko nosidełko do auta, bo wiem że tego będę napewno używać:)
Jacha możesz podać mi linka co do tej stronki z wyprawką do siebie do szpitala??
A co do ciuszków to moim zdaniem powinnaś wziąść ten komplecik. Jest śliczny:)sama go dałam do obserwowanych aukcji:)
Pozdrawiam:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam
Ja jestem obecnie w 25 tygodniu ciąży i już praktycznie mam wszystko, zostało mi pare rzeczy do kupienia, ale na to mam jeszcze czas. Rodzę dopiero pod koniec stycznia.
Jacha taka wyprawka to fajna rzecz ale nie w rozmiarze 56 bo maluszek szybko z tego wyrośnie
Olcia777 co do wózka, to jak byłam pierwszy raz w ciąży to patrzyliśmy z mężem czy wózek ma przekładaną rączkę, skrętne koła, no i koła najlepiej pompowane (najlepsze na nasze polskie chodniki i ulice, można porównać to do jazdy terenowej przez przeszkody )
Ja raczej teraz nie będę kupować głębokiego wózka, bo to zima i też nie wiadomo jaka ona będzie, a na później mam spacerówkę po córci :)

pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja jeszcze nic nie robie bo do konca nie wierze ze spotkalo nas takie szczescie ale bardzo duzo mam w spadku po szwagierce tzn lozeczko,kolyske, wanienke, przebierak, ze 3 kartony ciuszkow, bujanego slonia, maty z grzechokami, chodzik itd itd. Ogolnie full tego wszystkiego zakupe bede robic dopiero pod koniec ciazy a mianowicie musze kupic meble do pokoju dzieciecego, zabawki, grzechotki, wozek no i ubranka

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

milka83 pisze:
Witam
Jacha taka wyprawka to fajna rzecz ale nie w rozmiarze 56 bo maluszek szybko z tego wyrośnie

Mimo że to rozmiar 56 to i tak się opłaca bo na początku dziecko trzeba w coś ubrać...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kupię jeden komplet 56, na wszelki wypadek bo może się okazać, że moja mała jest maleńka zaraz po urodzeniu. To fakt napewno szybko wyrośnie z niego ale przynajmniej się nie zniszczy i zawsze potem mogę odsprzedać, zostawić dla następnego lub jak to zrobiła moja mama zostawię je dla niej na pamiątką. Ja mam swoje pierwsze butki jak wynosili mnie ze szpitala i pierwsze wyjściowe(czeskie, czerwone lakierki :D ) mam też taki maleńki sweterek. Jakaż ja byłam maleńka hihi

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam!
Ja jestem w 15tc i przyznam, że nie mogę się opszeć ślicznym, małym, ciuszkom! Przyznam, że gdyby nie mój mąż to już byłabym w trakcie urządzania pokoju dla maluszka (juz mam wizję :D! ). Nie jesteśmy w 100% pewni jakiej dzieciątko jest płci więc staram się kupować ubranka "uniwersalne" :) co by pasowały do chłpczyka i dziewczynki.
Pozdrawiam!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja rodze w lutym - ostatni wyznaczony termin z usg to 14 luty :)
Co miesiac zaraz po wyplacie wlacza mi sie male szalenstwo zakupowe. mam juz ciuszki, buciki, buteleczki, brakuje mi jedynie pieluszek kremikow, wozeczka, lozeczka i takich tam kosmetycznych drobiazgow.
Nie powiem zebym szalala, ale jak widze w necie jakies malenkie buciki to nie moge sie powstrzymac....
Czy jestem nienormalna?
Wszyscy mowia ze sie nie powinno przed porodem, ale ja wole miec wszystko gotowe, a nie pozniej biegac na zakupy zamiast z dzieckiem w domu siedziec....
Lubie popatrzec na ciuszki maluszkowe :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja miałam to samo przy córce, że robiłam zakupy dużo wcześniej i pokój też miałam przygotowany dużo wcześniej na przyjęcie maluszka i uważam że to aby nie robić zakupów przed narodzinami dzidzi to wielki zabobon, bo kiedy potem cokolwiek kupić, szczególnie jak dzidzia rodzi się jesienią czy zimą, w takie zimne dni to ani z dzidzią wyjść na dwór a nawet samemu się nie chce nigdzie ruszać z ciepłego domku.

Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja mam termin na styczeń i mam już dość sporo rzeczy! wszystkie dostałam, bo sama narazie nic nie kupowałam . A w skład "dorobku" wchodzą: wózek, łóżeczko, nosidełko-fotelik do auta, fotelik na starsze dziecko(ok 2 lat), takie nosidełko ,które zakłada się na plecy bądź z przodu na piersi, karuzele na łóżeczko, przewijak,2 pościele, takie coś ( niewiem jak to nazwać) z materiału z kieszeniami , co wiesza sie na zewnątrz łóżeczka i można tam sobie włożyć pieluszki i inne..(x2). Poza tym 2 reklamówki ubranek, gównie śpioszki, koszulki i takie tam.I to chyba wszystko..!?!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hello ciężaróweczki!!!!!!!!!jestem w 35 tyg i mam już prawie wszystko nawet pieluchy jednorazowe i kilka tetrowych-teraz jestem na etapie prania i prasowania ubranek. Zakupy zaczęłam już w 4 miesiącu ale ze względów czysto praktycznych, jak policzyłam ile wyniesie mnie kupno ubranek, kosmetyków, wózka, łóżeczka i innych gadżetów to mi się w głowie zakręciło!!! a TAK rozłożyłam sobie wszystko w czasie i nie słuchałam rad oburzonej mamy i teśćiowej(no bo żeby nie zapeszyć!!!) i nie odczułam specjalnie ubytku w kieszeni. Za to teraz mogę sobie pozwolić na elektroniczną nianię i pojemnik na pieluchy. Co do rozmiaru ubranek to na początku kupowałam tylko te w rozmiarze 62 ale lekarz powiedział,ze mój skarb do wielkich nie należy i 3kg to będzie max więc mam po parę sztuk wszystkiego też w rozmiarze 56. Moja rada: nie bójcie się zakupów bo ominie was duża przyjemność-przecież jak urodzicie to nie będziecie mogły latać po sklepach i będziecie musiały się zdać na gust osób trzecich.
Ps. moja ciąża była zagrożona porodem przedwczesnym-niewydolność cieśniowo-szyjkowa ale wolałam cieszyć niż martwić na zapas. :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jacha pisze:
Kupię jeden komplet 56, na wszelki wypadek bo może się okazać, że moja mała jest maleńka zaraz po urodzeniu. To fakt napewno szybko wyrośnie z niego ale przynajmniej się nie zniszczy i zawsze potem mogę odsprzedać, zostawić dla następnego lub jak to zrobiła moja mama zostawię je dla niej na pamiątką. Ja mam swoje pierwsze butki jak wynosili mnie ze szpitala i pierwsze wyjściowe(czeskie, czerwone lakierki :D ) mam też taki maleńki sweterek. Jakaż ja byłam maleńka hihi

Kochane ja kupiłam 3 kompleciki od bobo-szyka z allegro:
Obrazek
Są ładne ale napewno nie aż tak jak na zdjęciu... kupiłam rozmiar 56,56 i 68... i na dodatek tanio...

Ale ogólnie jestem zadowolona... Materiał jest przyjemny, i delikatny a to najważniejsze dla Maleństwa....

I ubranka w rozmiarze 56 wcale nie wychodzą małe...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 239 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]