Dzisiaj jest ndz maja 24, 2026 11:43 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość

Hej. Postaram sie opisac swoja sytuacje zwiezle. OM 30 czerwca. Wtedy tez odstawilam tabletki anty. Po 3 latach. 9 sierpnia gin po "recznym" badaniu stwierdzila 5 tydzien. Nastepnie beta hcg z 12 sierpnia wskazala 1235 (czyli 5tydz). Tego samego dnia (tj.12) usg pokazalo pecherzyk ciazowy zaledwie 3mm. Dwa dni pozniej beta podwojona do 2600. Dzis, tydzien pozniej, 20 sierpnia usg wykazalo, ze wiek ciazy to 4 tydz3d, a wedlug om 8t3d. Nie rozumirm tych roznic w ogole. Wedlug bety tydzien temu bylam w 5/6tyg, dwie rozne ginki rowniez po badaniu "recznym" tak stwierdzily. Moglby mi ktos to wytlumaczyc? Ile w takim razie ma moja ciaza? Malo tego, dzis sie dowiedzialam,ze pecherzyk ciazowy wzrosl do 13mm, mam kwriak podkosmowkowy 12x13mm, i pecherzyk zoltkowy 5mm co ponoc jest za duzo. Brak echa zarodka. Czy ktos mi powie jak mam to wssystko rozumiec? Za duzo tu rozbieznosci. To moja pierwsza ciaza. Pomozcie,prosze!

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

lollola Po pierwsze nie kieruj się wynikami bety jako wiek ciąży, jedynie co ważne aby wzrastała prawidłowo. Ginekolog na początku nie jest w stanie poprzez badanie ręczne określić prawidłowo wieku ciąży. Termin OM a to zależy kiedy była owulacja, najbardziej dokładne jest badanie USG. A jak wyszło 4 t.c i 3 d. nie będzie widać serduszka na to musisz poczekać około 2 tygodni. Głowa do góry no i życzę cierpliwości.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Dziekuje za wskazowki. Ale nadal pozostaje kwestia powiekszonego do 5mm pecherzyka zoltkowego, co tym bardziej jest niepokojace, jesli ciaza jest nizsza niz 8t wg OM... i ten krwiak... czy jest ktos w stanie mi odpowiedziec czy mam wieksze czy mniejsze szanse na pozytywny rozwoj ciazy? Nie wiem na co sie psychicznie szykowac a w dodatku kompletnie nie pojmuje tych wszystkich terminow, pomiarow...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]