Dzisiaj jest ndz maja 24, 2026 12:36 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: kąpiel !??
Awatar użytkownika

hej dziewczyny
powiedzcie jakie jest wasze zdanie na temat kąpieli latem w stawie w ciaży oczywiście?? moja córcia codziennie tapla sie w stawie u znajmego i w ten upał ja tez miałabym ochotę na takie orzeźwienie ale do dziś nie zdecydowałam sie i nie wiem czy powinnam ze względu na maluszka. co o tym myślicie??
pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Moja pano doktor twierdzi, ze kapieleto nawet wskazana rzecz bo woda jest naturalnym srodowiskiem czlowieka i odpreza. Ale wszystko musi byc w granicach zdrowego rozsadku.
A jak bys chciala sie poopalac to tez mozesz ale dopiero po 15 i trotkimi turami, a nie lezenie plackiem :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bardzo dobre pytanko. Zastanawiam sie nad tym też od paru dni. Chodzi mi tu o bakterie ale i o różnicę temertur. Byłam ostatnio nad rzeką i siedziałam w cieniu a wszyscy się pluskali. Nie wieziałam czy wejść.
Jeśli chodzi o basen, który tak bardzo wszyscy w ciąży polecają to mój pan doktor powiedział żeby chodzić a jak boję się bakterii to na tą godzinkę czy dwie założyć tampon. Myślę że tu trzeba może też tak postąpić.Sama nie wiem a upał niemiłosierny. Mialam dziś załatwić parę spraw i wrociłam się bo w aucie sauna- nie wytrzymalam. Kąpiel byłaby cudowną sprawą.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczyny
ja najbardziej obawiam sie jakiejś grzybicy, paciorkowca czy innej "mendy" :) która mogłaby sie do mnie przyczepic :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

T zrob tak jak radzi algaa i zaloz sobie tampona na ten czas

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tylko wlaśnie taki tampon uchoni wewnętrznie ale jest jeszcze nazwijmy to "zewnątrz". A dopiero to zewnątrz jest podatne!!!! Ale ja chyba wyluzuje. Gin do którego chodzę jest za takim podejściem " bez przesady" i ja chyba zastosuję ten jego " złty środek" i po południu zanużę wielorybka.Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Acha i jeszcze tak schodząc trochę z tematu. Jeśli chodzi o to bycie wielorybkiem. Moze wiecie jak to możliwe że na wadze nie przytyłam ani grama ale ogólnie wyrażnie się powiększyłam a zwlaszcza brzuszek. Czy to kwestia zatrzymywania wody w organiźmie?Czy to dzidziuś pobiera z innych zasobów? Jak to jest?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja kąpałam sie w jeziorze i nic mi się nie stało. nie sądzę aby to mogło zaszkodzić. a noszenie tampona??? nieeee, nie nosi się tamponów gdy nie ma się miesiączki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Tampon zakłada się nawet do niektórych badań w ciąży.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Może uprzedzając pytanie napiszę od razu. Tamponu używa sie np. do badań moczu na bakterie jeśli kobieta ma dość intensywne upławy( z różnych powodów)a lekarzowi zależy na dokładnym wyniku moczu,żeby nie dostała się jakaś inna bakteria.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej
miałam już dośc dzisiejszego upału i wykąpałam sie co bedzie zopbaczymy :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

No właśnie, jak to jest z nagłym ochłodzeniem organizmu w wodzie. Jak to działa na Dzidzie? Mamy spływ na byle czym, dobrze się czuję, więc chiałabym wziąć udział w tej zabawie. Tylko zastanawiam się, czy gdybym wpadła do zimnej wody w rzece, co na to Dzidzia (A i tak może się zdarzeyć, że tylko nogi do wysokości kolan zmoczę :))

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Wg mnie tez nie ma przeciwskazań do kąpieli. Wazne jest jedynie to aby woda była czysta i bez zanieczyszczeń. Np w mojej okolicy sa 3 jeziorka i rzeka Kaczawa. Niestety tylko jedno jeziorko jest dopuszczone do kąpieli, a w rzece Kaczawie wykryto gronkowca więc kapiel wykluczona.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny, ja uważam, że nie ma co przesadzać. W końcu ciąża to nie choroba, a kąpiel jest nawet wskazana, kręgosłup odpoczywa szczególnie w wysokiej ciąży. Tylko trzeba brać pod uwagę czystość wody tzn. kąpieliska dopuszczone przez sanepid, baseny. A tak ode mnie, ja uwielbiam się kąpać szczególnie pływać i nie wyobrażam sobie lata bez kąpieli.
Pozdrawiam i trzymajcie sie ciepło (może w te upały raczej chłodno hihihihih) :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

zgadzam sie ze woda dla ciezarowki jest bardzo wskazana, oczywiscie lepiej zapytac sie lekarza prowadzacego czy nie ma jakis przeciwskazan

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]