Dzisiaj jest ndz maja 24, 2026 12:36 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: 7 tydz.
1 żółta kartka

witam wszystkie dziewuszki!
Od półtora tygodnia wiem żę będę mama!!! jestem strasznie szczesliwa!!
Mam 25 lat i to moja pierwsza ciąża wiec strasznie sie wszystkim przejmuję.... :oops:
Jestem w trakcie 7 tygodnia. w poniedziałek wylądowałam w szpitalu: ból brzucha i lekkie plamienie. jak sie okazało na miejscu wszystko jest w porządku "jak na ten etap ciązy".
plamienie okazało się zwykłymi upławami (taka ze mnie panikara :roll: ). lekarz zrobił mi usg gdyż zwykłym badaniem nie mógł nic potwierdzic, a na usg okazło się, że malucha jeszcze nie widac, jest tylko pęcherzyk ciążowy i spore ciałko żółte na jajniku.
dzidziaka zmajstrowaliśmy najprawdopodobniej 1 maja, czy to w takim razie normalne że jeszcze go nie widac, przecież ma już 5 tyg?????
w każdym bądź razie dotałam L4 do konca czerwca, duphaston, a następną wizytę mam wyznaczoną dopiero na 28 czerwca.
do czasu zwariuję chyba, bo uz nie moge się doczekac jak zobacze to moje malenstwo!!!! :lol:
dużo spię, odpoczywam, i innych objawów nie mam (poza wrazliwymi i "obrzękłymi" sutkami) - rozmiar stanika bez zmian. brzuch caly czas mnie pobolewa, ale wszystkie wyniki mam w porządku!!
\pozdrawiam was cieplutko
mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze
:lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam cię :)
Ja byłam na USG na przełomie 4/5 tygodnia i pani ginekolog pokazała mi dokładnie to co tobie, na następne USG idę pod koniec tego tygodnia (czwartek/piątek) będzie to wtedy koniec 6 tygodnia/początek 7. Mam nadzieję że już coś zobaczę. Też się zdziwiłam wtedy że nic nie widać nawet trochę zmartwiłam. Mam nadzieję że teraz zobaczę już serduszko dzidziusia :D
Pozdrawiam :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziweczyny
jeśli zrobią wam usg w 10 tyg to na zdjęciu widać już zalążki nóżek i rączek i jest odrózniona główka i brzuszek :) ja mam taką fotkę na pamiątkę :). bijące serduszko widziałam chyba w 7 tyg. a w 3-4 taką malutką fasoleczkę, która odrazu pokochaliśmy z mężem całym sercem bo bardzo sie o nią staraliśmy a teraz idzie nam 20 tydz. życzę wam wszystkiego naj i widoku bijących serduszek na usg:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Dzięki za informacje....

uff, troche mi lepiej, że nie jestem sama :lol:

sciskam was mocno

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U mnie w 6 tyg ginekolog potwierdził ciążę i powiedział, że maluszkowi bije serduszko. Przepiękna to była chwila! Już się nie mogę doczekać kolejnego podglądania maleństwa.
Pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

FAKTYCZNIE------Bella-masz racje:)))jak ja zobaczyłam swoją dzidzie we wtorek na usg,to już w środę chciałam znów robić,żeby zobaczyć jak się ma:))) kurcze,dzis już piątek!!!nie widzielismy się 3 dni:((( a zobaczymy sie dopiero ok 11 lipca na bad. prenatalnych!!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a ja widzialam jak bije serduszko mojemu 6 tyg. dzidziusiowi:)
ps.ostatnio czesto leci mi krew z nosa.nie moge brac rutinoscorbinu bo jestem wciazy-jak temu zaradzic?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja mam ten sam problem z krwią z nosa od jakiś 4 dni , a nie wolno mi ani rutinoscorbinu ani witaminy "k" do lekarza idę dopiero w pryszłą środę, słyszałm że to normalne ale ja jak zwykle wszystkim się marwię i zastanawiam sie czy to nie szkodzi dzidziusiowi. Pani w aptece powiedziała, żeby unikać picia soków malinowych i jedzenia malin bo to ponoc powoduje krwawienie , tylko że ja nie jem ani malin ani nie piję malinowego soku :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam wszystkie szczesliwe kobietki :)

Wlasnie zalogowalam sie po raz pierwszy w zyciu na forum. Nazywam sie Ewa (maz mowi na mnie pieszczotliwie ciezarowka- stad moja nazwa), mam 26 lat i jestem szczesliwa przyszla mamusia w 8. tygodniu ciazu :D :D :D

Staralismy sie z mezem o dzidziusia caly rok, odwiedzilam tez w miedzyczasie lekarza, bo zaczelam sie juz martwic, ze nic z tego dzidziusia nie bedzie. Lekarz kazal mi mierzyc sobie temperaturki przez pierwsze 3 miesiace i jak dzieki czarodziejskiej rozdzce zaszlam w ciaze w pierwszym miesiacu :)

...nie dosc tego, prawdopodobnie beda to blizniaczki, ktore mialam juz okazje zobaczyc na monitorze. Niestety wyczytalam, ze dopiero po 11 tygodniu mozna faktycznie stwierdzic, czy to beda blizniaczki, poniewaz w 2/3 przypadkow jedno zaplodnione jajeczko jest do tego czasu niestety naturalnie "wydalone" z organizmu.

Jutro mam nastepna wizyte u lekarza, tak wiec ciekawa jestem, czy jeszcze owe blizniaczki sie dobrze maja w moim brzuszku :)

Pozdrawiam wszystkie przyszle szczesliwe mamusie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hmm... Takie pytanie: dlaczego właściwie nie można brać rutinoscorbinu? Mi moja gin zaleciła w 6tc na przeziębienie... Nic już nie rozumiem...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]