Dzisiaj jest ndz maja 24, 2026 12:36 pm

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość

Jestem w 34tc. na 2lipca mam termin. Od ponad tygodnia mam brzuch, uda, biodra i rece pokryte jakas wysypka, wyglada to tak jakbym wpadla w pokrzywe.Moja ginekolog poradzila mi zebym udala sie do dermatologa, ale niestety pierwszy wolny termin w pzrychodni jest na koniec czerwca, bez roznicy na to ze jestem w ciazy. Udalam sie do szpitala zakaznego, tam mnie tez odeslali z kwitkiem, musza trzymac sie wyznaczonych limitow. Kazano mi isc do prywatnego gabinetu, ale w tej chwili nie mam pieniedzy, moglabym pojsc dopiero po weekendzie, ale boje sie ze to moze byc cos powaznego, ze dziecko mozebyc zagrozone. Co mam zrobic??Poradzcie, jestem zalamana!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Jezeli gienkolog nie stwierdzil uczulenia ciazowego to czym predzej idz do dermatologa. proponuje zobaczyc kiedy dermatolog przyjmuje w jakich godzinach i bezposrednio pojd do lekarz zapytac czy przyjmie cie bo to pilne a terminy ma odlegle. Moze dyskusja z lekarzem cos pomoze bo pielegniarki w recepcji co rejestruja...sa do niczego nie obchodzi ich ze sa pilniejsze sprawy. Pozdrawiam i daj znac czy cie przyjela :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie
dziwne że nikt nie bierze pod uwage twojego odmiennego stanu jeśli cie nie przyjmą to idz do dyrektora przychodni postarasz że napiszesz skarge do mnistra zdrowia...sama nie wiem co zrób awanturę ty i maleńsstwo jesteście ważniejsi co cię interesują jakieś limity!!!! ja bym sie nie poddała rozniosłabym ta przychodnię
pozdrawiam marta

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jak wyszlam dzisiaj z tego szpitala nie wytrzymalam poplakalam sie, czulam sie tak bardzo bezradna, nie wiem co robic!!Boje sie bardzo, jutro bede walczyc dalej musi mnie ktos w koncu przyjac!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

MUSISZ WALCZYC
A MAM PYTANIE CHOROWALAS KIEDYS NA ROZYCZKE?? BO JEZELI TO NIE UCZULENIE CIAZOWE TO MOZE...NIECHCE CIE STARSZYC ALE JAKOS MI TO PRZYSZLO DO GLOWY..

JAK SIE NIE DOSTANIESZ DO DERMATOLOGA TO IDZ DO LEKARZA RODZINNEGO MOZE COS PORADZI. POZDARWIAM I ZYCZE ZEBY WSZYTSKO BYLO DOBRZE. :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam!W koncu po wielkiej walce dostalam sie do dermatologa, najpierw poszlam do przychodni do lekarza ogolnego i on dal mi skierowanie do szpitala zakaznego, zeby mnie zobaczyl dermatologz podejzeniem pokrzywki. Gdy trafilam do dermatologa ten powiedzial mi ze to nie jest pokrzywka tylko wysypka grudkowo-plamista w przebiegu ciazy i dala mi skierowanie na oddzial patologii ciazy na dozylny calcium. jesnak doznalam kolejnego szoku przy wypisywaniu skierowania okazalo sie ze nie mam prawa leczyc sie za darmo bo - NIE JESTEM UBEZPIECZONA!!Jestem w szoku, jestem jeszcze w liceum w 3 klasie i myslalam ze uczniowie maja takie prawo. Poza tym moi rodzice i jak jestesmy ubezpieczeni w Szkocji i mamytam tzw miedzy narodowy nuer ubezpieczeniowy w razie co. jednak oni mi tego nie uznali i powiedzieli ze przysla mi rachunek za konsultacje z dermatologiem i za jednodniowy pobyt w szpitalu!!!paranoja!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Site Admin
Awatar użytkownika

Mi się wydaje że jak jesteś w liceum to musisz być objęta ubezpieczeniem. Ja myślę, że to po prostu wyzysk!! :evil:
Nawet pomijam fakt, że powinni wg mnie uwzględnić Twoje ubezpiczenie międzynarodowe.
Cóż to tylko polska smutna rzeczywistość....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam

Moja kuzynka tez jest w liceum jeszcze i spodziewa sie dzidziusia. Po pierwsze ma ubezpieczenie szkolne po drugie podciagnieta jest pod ubezpieczenie swoich rodzicow a ty masz dodatkowe ubezpieczenie miedzynarodowe....Niestety tak to tylko u nas moze byc.... :x

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Ciąża

Strefa czasowa UTC [letni]