Dzisiaj jest śr cze 10, 2026 3:39 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Poród

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

jak to wyglada?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Domyślam sie że chodzi Ci o zzo. Rózne opinie słyszałam i pewnie każdy powie co innego. Połozna w szkole rodzenia do której chodziłam, mówiła, że większośc szpitali podaje tyle środka przeciwbólowego do zzo, że bardzo często kobieta nie czuje skurczów partych i nie współpracuje z położna. Ponoć lekarz wtedy może naciskać na brzuch itd :( Natomiast w szpitalu gdzie ja chce rodzić, podaja tyle środka przeciwbólowego żeby zminimalizować ból, ale żeby nie zanikło uczucie skurczów partych. Trudny wybór :? Ja dziś jade na ktg i mam spotkanie z anastezjologiem, zobaczymy co powie, jak zobaczy wyniki z krzepliwości krwi.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wlasnie tez robilam te badania na krzepliwosc krwi bo ja jeszcze biore zastrzyki na rozrzedzenie poniewaz mialam zatorowosc plucna :/ i jeszcze chcialabym wiedzec ile tak mniej wiecej takie znieczulenie kosztuje ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witam! Miałam podane ZZO na moja prosbę. W moim przypadku wyglądało to tak, że miałam mało wód i dlatego musiałam rodzic jak najszybciej, ponieważ nie miałam rozwarcia ani skurczy, połozna podała mi oksytocyne, po której nic się nie działo, tylko strasznie bolesne skurcze. W pewnym momencie (po około 5 godz.) przyszła Pani Doktor i zapytała czy chcę znieczulenie, bardzo chciałam bo strasznie mnie bolało, gdyz miałam bóle krzyzowe. Znieczulenie nie boli wcale, a gdy ci podadzą czujesz się świetnie, prawie nic nie boli. Mi anestozjolog nie mógł się wkłóć, potem trafił na tętnice, ale w końcu się udało. Takie znieczulenie potarza się co 1,5 - 2 godz, tzn podają ci sam zastrzyk. Nie wiem jak to jest gdy juz się rodzi, gdyz u mnie poród skończył się cesarką. A co do kosztów, to musisz dowiedzieć się w szpitalu, w którym chcesz rodzić. Ja jestem z Łodzi i u nas wygląda to tak, że w jednym szpitalu nie kosztuje nic, tak samo jak sala do porodów rodzinnych, a w innym kosztuje i to bardzo dużo około 200 - 300 zł juz nie pamiętam dokładnie i w dodatku trzeba zgłosić ten fak duzo wczesniej. Ja nie płaciłam nic, ale to był przypadek gdyz rodzic miałam w tym szpitalu co się płaci i ciesze sie bardzo że tam nie rodziłam - moim zdaniem najgorszy szpital w Łodzi, ja rodziłam w CZMP i polecam w 100%. Acha minus takiego znieczulenia, jestem 5 miesięcy po porodzie i prawie każdego dnia boli mnie kręgosłup, podobno do pół roku się czuje, ale nie żałuje. :D

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Poród

Strefa czasowa UTC [letni]