Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 11:45 am

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Karmienie niemowląt i małych dzieci

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Witajcie!
Zaczynam nowy temat, poniewaz w opcji "szukaj" nie znbalazlam odpowiedzi, na moje pytanie...

Moj synek ma pol roku... Od 2 miesiaca zycia jest na pepti ze wzglegu na skaze. Nigdy nie bylo problemu z piciem tego mleczka, natomiast od jakiegos tygodnia w ogole nie pije mleka w dzien. Jak tylko widzi butelke z mlekiem krzywi sie i wygina. Mleko wcisne mu tylko w nocy przez sen. Wieczorem o 19 dostaje kaszke (pitna) na pepti, budzi sie o 23 wypija wtedy 120 ml, potem o 2.00 i rowniez wypija 120 ml. i KONIEC!! czasami uda mi sie wcisnac w niego 60 ml o 6 rano kiedy jest jeszcze zaspany. Pozniej potrafi nie jesc az do obiadu (ok. godz. 13.00).
Zaczyna to byc klopotliwe, bo nie wiem, co mam mu dawac na sniadanie. Przeciez dziecko nie moze nic nie jesc od 2.00 w nocy do 13 w poludnie...

Co robic?? Poradzcie!!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moim zdaniem na snidanie dawaj kaszke ,podawaj lyzeczka ..sinlac ( tlko nie wiem od ktorego jest miesiaca)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

a ja ci radze zrobic badania moczu. mojej corce w ten sposob wykryli zakazenie drog moczowych.... i te same objawy... lepiej chuchac na zimne...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Asix20 jesli moge zapytac....

Co ma wspolnego niepicie mleka i zakazenie drog moczowych? jak to łaczyc??
Nasz kubus duzo pije, wody, herbatki... wiec ogolnie z piciem nie ma problemu, tylko mleka nie chce.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

najczestszym objawem zakazenia drog moczowych jest brak apetytu utzymujacy sie powyzej tygodnia. nie spojrzalam ile Kubus ma ? bo jesli je wszystko chetnie to problemu nie widze :) a mleko sprobuj smakowe - nestle ma smakowe mleka - moze takie mu podpasuje :) pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jakie smakowe przecież dziecko jest na hydrolizacie :roll:

Na śniadanie kleik ( ryżowy, kukurydziany) w konsystencji do podawania łyżeczką i do tego dołóż pół słoiczka z owocami

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Astarte pisze:
jakie smakowe przecież dziecko jest na hydrolizacie :roll:

niedoczytałam .
http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=34412

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

tak tak, Kuba ma skaze i jest na pepti... ale wczoraj podalam mu biszkopt ze zwyklym mlekiem i nic mu nie jest, ani krostki (po biszkoptach tez nie ma) :))

Niestety z kleikiem i kaszka ryzowa podawana lyzeczka tez probowalam... NIC Z TEGO!!!

Juz sama nie wiem co mam robic... Moze rzezczywiscie sprobuje smakowe mleczko..?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moja Nadia juz od pewnego czasu tez ni pije mleka w dzien. dostaje tylko wieczorem o 20- 210ml i nad ranem okolo 6-210ml
w dzien musze jej to jakos zastapic, kaszka, czy deserki i obiadki, mojej kolezanki synek przestal calkiem pic mleko w 6 mscu zycia, zastapila to kaszkami i jakimis jogurcikami, a co do mleka to ja na twoim miejscu sprobowalabym innego mimo wszystko. Nadia od okolo 2 msca zycia dostawal mleko bez laktozy (bo podobno miala nietolerancje) po okolo pol roku dalam jej mleko NAN active 2 i nie bylo zadnych objawow nietolerancji, wszystko bylo tak jak byc powinno :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U nas jakieś 3tyg temu było to samo w dzień nie chciała pić mleka tylko herbatka, natomiast w nocy bez problemu (tez pijemy pepti) gdy poszliśmy do lekarza właśnie kazano nam zrobić badanie moczu (było OK) powód UPAŁY gdy się ochłodziło wszystko wróciło do normy teraz gdy też jest ciepło czasme córka nie chce pic albo pije mało, wtedy daje jej herbatkę i zupkę (my dopiero wprowadzamy nowe pokarmy) ale u ty spokojnie możesz zastopić mleko innymi produktami.
Życzę powodzenia i proponuje zrobić badanie moczu jak wcześniej dziewczyny pisał :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

To i ja się podłączę..
Z tym że mój maluszek jest ciągle na piersi..a ja chciałabym go odstawić.. noi tu zaczyna sie problem..
Kaszek żadnych nie je.. o modyfikowanym mleku moge zapomnieć bo nawet łyka nie weźmie od razu ma odruchy wymiotne albo wymiotuje..
Już nawet próbowałam mu dać krowie rozcienczone.. wypił 30 ml i był płacz bo to nie JEST TO.. :roll:

Czy jestem skazana na cycusiowanie aż zacznie jeść wszystko normlanie?? Za mały jest żeby być całkiem bez mleka... ??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a moze tu chodzi o butelke a nie o mleko?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Właśnie na początku wogóle był problem z butelką.. miał dopiero 7 miesięcy jak zaczął pić herbatki,soczki i wodę.. :roll:
Mamy TommeTippy i Avent.
Picie teraz pije bez problemu.. mleko tak jak pisałam kilka razy chwycił..po czym od razu jakieś odruchy wymiotne.. :roll:
Możliwe że nie toleruje modyfikowanego??

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moze akurat nie smakuje mu to co mu dajesz. Nie mozesz sprobowac dac innego? mojej corci bardzo smakuje NAN active

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

u nas nadal tak samo. mleko w nocy i tyle!!
na sniadanie daje kubusiowi marchewke, ktora uwielbia, potem obiad (sloiczek), deser (wczoraj dostal pierwszego danonka, szamal az mu sie uszy trzesly i o dziwo nic mu po nim nie jest), owoce i na noc kaszka plynna.

nie zmuszam go do mleka, bo to nie ma sensu...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ajlof u ciebie inna sprawa bo na cycusiu jest :) wiadomo ze cycus najlepszy to calkiem zrozumiale ze innego mleka nie chce. kiedys uslyszalam od lekarza ze 2lyzki twarogu maja tyle samo wapnia co szklanka mleka :) a twoj synek spokojnie juz moze jesc produkty mleczne niekoniecznie samo MLEKO :)

wisnia masz racje, nic na sile. niezapominaj ze kaszka tez jest MLECZNA wiec tragedii nie ma.

dodam ze moja corka od ponad roku nie pije mleka modyfikowanego WOGOLE.nie ma sily ktora jej je wmusi.je tylko kaszki albo mleko smakowe (nawet ostatnio juz nie te z nestle a z mlekovity(te na krowim mleku) .

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wiśnia pisze:
u nas nadal tak samo. mleko w nocy i tyle!!
na sniadanie daje kubusiowi marchewke, ktora uwielbia, potem obiad (sloiczek), deser (wczoraj dostal pierwszego danonka, szamal az mu sie uszy trzesly i o dziwo nic mu po nim nie jest), owoce i na noc kaszka plynna.

nie zmuszam go do mleka, bo to nie ma sensu...

WISNIA no widzisz- to moze jednak tej skazy niema??? probowalas jeszcze cos innego??? skoro po danonku nic sie nie dzieje, to moze jednak........ :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

klaudyna170*

z ta skaza to ja juz sama nie wiem... na pewno zostala zdiagnozowana, bo jak mial 2 miesiace to mial tak strasznie cialko wysypane, szczegolnie buzie, ze jakby go klepnac w tyl glowy, to by mu maska z krost spadla... ja przeszlam na diete bez nabialu...
ale czas zlecial, wiec i moze skaza minela?? nie mam zielonego pojecia. niby krostki ma na raczkach, ale to na pewno nie po danonkach, bo dostaje je drugi dzien a krostki ma od 4 dni.
byloby super gdyby okazalo sie, ze skazy nie ma, przynajmniej bysmy z pepti zrezygnowali...

no coz, narazie brzydko mowiec, testuje na naszym Kubusiu...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Moja Wiki tez nie lubiła mleka dopóki nie przeszłam na Humane bananową i nie zrobiłam większej dziurki w smoczku teraz zamiast 100 ml zjada 200 :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Hejka!!!
Awatar użytkownika

Witam!!!
dziewczyny jestem z innego tematu,ale od 11 m-cy jestem mamą i też miałam problem z przejściem z piersi na zwykłe mleko modyfikowane...polecam mleko z firmy Candia płynne modyfikowane, waniliowe , w kartoniku :P
Walczymy z synkiem o ostatnią kroplę z butelki :wink: :wink: :wink:
PYSZNE!!!
POZDRAWIAM!!!!!!

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Karmienie niemowląt i małych dzieci

Strefa czasowa UTC [letni]