hm co do jajek mam duży staż z wielu powodów nie mogę opisać jakich ale przekaże wam to co wiem i sama przetestowałam i stosuję. Jajko, można jeść jajka ale ich białko (to białe:P) jest szkodliwe w większych ilościach. Posiada on bardzo małowartościowe białko, to białko nie zawiera nic co mogłoby się przydać organizmowi w pozytywnym znaczeniu.
Ważne jest żółtko. żółtyko samo w sobie posiada odpowiednią dawkę węglowodanów, białka i tłuszczu. Które powodują tak jak koleżanka wcześniej pisała lepszy rozwój organizmu. To prawda. Co powiem wam ciekawego czego na pewno nie wiecie to żółtka powodują uodpornienie organizmu,gdyż ich skład wyrównuje w organizmie te zapotrzebowanie w odpowiednich ilościach. Więc żółtko jest bardzo wskazane. Ja od 5 lat co 2 dzień spożywam na śniadanie : na masełku smażone 4żółtka + 1 całe jajko wbijam, dodaje sobie np szczypiorku czy pomidorka co mi tam pasuje. I od 5 lat nie choruje na żadne choroby. Pomijając iż uważam na cukier (węglowodany w różnej postaci chleb, ziemniaki, wafle ryżowe itdp.) Bo weglowodany w duzej mieze wiecej szkodza niż tluszcz. To węglowodany powoduja że tłuszcz jest tak nie bezpieczny.
Więc polecam żółtka, jajka całe też ale jak mowie jedno wystarczy, nie bede dużo opisywać bo to co pisze i tak wiazać trzeba by było z ilościami , gramami. Co jest bardzo wazne. Ale co moge powiedzieć. żółtko zawiera duzo witamin i naprawde polecam.
