aniia pisze:
Cytuj:
picie zimnego napoju majac rozgrzane cialo np w upalne dni moze zaowocowac od lekkiego zapalenia gardla do anginy ropnej wlacznie...a to dlatego ze gwaltowna roznica temperatur sprzyja takim stanom
angina to choroba zakazna spowodowana bakteria, ty jestes nie powazana........

Pozwolę sobie zacytowac........
"Przyczyną zapalenia migdałków podniebiennych są najczęściej bakterie (paciorkowce) oraz wirusy. Wspólną cechą charakterystyczną dla tych infekcji jest właśnie ból gardła. Wbrew pozorom, angina jest chorobą, która nie ogranicza się tylko do gardła, ale obejmuje cały ustrój. Osoby zdrowe najczęściej zarażają się drogą kropelkową od osób chorych. Znacznie rzadziej przyczyną zachorowania na anginę paciorkowcową jest kontakt z bezobjawowymi nosicielami paciorkowców.
Na anginę często zapadamy latem z uwagi na występowanie nagłych różnic temperatur związanych np. z piciem schłodzonych napojów, jedzeniem lodów czy kąpielami w zimnej wodzie podczas upalnych dni.
Niektórym trzeba jak krowie na rowie.......
Anginy nie powodują zimne napoje, angina moze wystąpic NA SKUTEK nagłego ochłodzenia organizmu.............
Wracając do tematu - moje dziecko nie zna smaku sztucznego mleka - lub też modyfikowanego - jak zwał, tak zwał....
Długo karmiłam piersią, a potem od razu przerzuciłam ją na kartonowe.
Czasem piła kozie, od zaprzyjaźnionej kozy...
Mleka "prosto od krowy" nie dawałam, bo nie miałam zaprzyjaźnionej krowy....

A koza była badana i zdrowa. Jednak najbardziej smakowało mojemu dziecku mleko z kartonu - tzw. "uchate"...

Zaczęła je pic w wieku dwóch i pół roku - wcześniej karmiłam ją sama.