Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 11:50 am

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Karmienie niemowląt i małych dzieci

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam :P

My również mamy ten problem-nasza córeczka odkąd skończyła 5 miesiecy nie wypiła ANI JEDNEJ BUTELKI MLECZKA :shock: :?
Próbowaliśmy wszelkie możliwe rodzaje dostępne na rynku-nawet mleka smakowe dla dzieci-wanilia,truskawka,czekolada ŻADNE jej nie smakuje :?
U nas nie był to problem przestawienia z cyca na modyfikowane ślicznie piła odkąd skończyła 2 i pól mca i nie było problemu z przestawieniem-wydaje mi się że to za sprawa poznania nowych smaków mleko przestało jej odpowiadac :wink:

słoiczki uwielbia-pochłania je w tempie błyskawicznym-wszystkie jej smakują jeszcze się nie zdarzyło aby przy którymś grymasiła :P
to samo z owockami,jogurcikami,czy zupkami które sama jej przyrządzę :P
generalnie jest to mały łakomczuszek-tylko na mleko jest taka anty :?
kaszke również nie bardzo jej podchodzi ale jeszcze z łaską zje :wink:

Byliśmy z tym problemem u pediatry-nawet dwóch i u lekarza rodzinnego wszyscy zgodnie powiedzieli że mam się nie martwić.
Ze odpowiednie ilości wapnia może dostarczyć w innych produktach i ,że o wiele gorzej byłoby gdyby chciała pić tylko mleko a była anty do innych produktów bo dzieci na samym mleku łatwo popadaja w anemie :(
Podaję jej więc więcej jogurcików no i pediatra zapisał nam wapno w syropku owocowe :P

Mlekiem już jej nie męczę-dawno zrezygnowaliśmy bo to był tylko niepotrzebny stres dla niej i dla nas :(

Tydzień przed ukończeniem 9-mca ważyła 9.300 :P

także nie martwcie się mamusie jeśli wasze pociechy nie piją mleczka-nie jest to jeszcze koniec świata i bez niego wyrosną zdrowo :P :P :P

Obrazek
Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie!

Dzisiaj bylam z Kuba na szczepieniu... Mowilam lekarzowi o problemie, a on mi na to, by go nie zmuszac.
Ale najciekawsze jest to, ze pani doktor powiedziala, ye nie widzi objawow skazy i ze mam go odstawic od pepti.
dzisiaj wiec na noc dostal bebiko smacznz sen. co bedzie zobaczymy.
aaaaa... kubie ida zeby (ma juz prawa jedynke), od tygodnia budzi sie w nocy i potrafi nie spac dwie godz. marudzi i calz czas placze... ja wygladam jak ząbi...przepisala nam HYDROXZYINUM. czy ktoras Z Was to stosowala?

pozdrawiam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: Mamo rosnę!

Mery82 ja też używam tego mleka :) Rzeczywiście pyszne. Dolewam sobie do kawki jak coś zostanie. A jaka wygoda bo płynne, wystarczy lekko podgrzać i gotowe, można to zrobić nawet w tej pół litrowej butelce :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej dziewczyny :)

Ja mam 18 miesięczną córeczkę i od paru dni wogóle mi nie pije mleczka modyfikowanego. Wcina serek w ciągu dnia .....ale martwi mnie to ,że nie chce mleka. Poradźcie co robić? Ile taki maluch musi pić mleka? i czy musi byc modyfikowane?
Pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czym dziewczyny się tak przejmujecie???
Mój mały wogóle nie pije mleka, nie je serków bo ma skaze... i pediatra od razu mi powiedział, że nie ma się czym marwić... indianie nie pili mleka a jacy duzi byli? :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: do Martudia 81

Martusia81 pisze:
Hej dziewczyny :)

Ja mam 18 miesięczną córeczkę i od paru dni wogóle mi nie pije mleczka modyfikowanego. Wcina serek w ciągu dnia .....ale martwi mnie to ,że nie chce mleka. Poradźcie co robić? Ile taki maluch musi pić mleka? i czy musi byc modyfikowane?
Pozdrawiam :)

A jaki serek lubi Twoja córeczka? Mój syn uwielbia Bielucha :) W jej wieku powinna wypijać 0,5 l mleka modyfikowanego. Czytałam badania na temat zwykłego mleka... nie jest zbyt wartościowe dla maluchów poniżej 3 rż. Ma za dużo białka, nasyconych kwasów tłuszczowych, za mało witamin i żelaza. Najważniejsze chyba, że je jakieś przetwory... ale możesz spróbować zmienić markę mleka. Ja używam płynne Mamo rosnę! i jestem bardzo zadowolona, synek też :) Polecam, jest przeznaczone właśnie dla szkrabów w wieku naszych dzieci.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Karmienie niemowląt i małych dzieci

Strefa czasowa UTC [letni]