Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 1:26 pm

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Karmienie niemowląt i małych dzieci

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna

co dajecie swoim maluszkom?
głównie obiadki ze słoiczka, czasem gotuję 49%  49%  [ 162 ]
głównie sama gotuję, sporadycznie słoiczkowe 38%  38%  [ 126 ]
pół na pół 12%  12%  [ 40 ]
Liczba głosów : 328
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Mój synek też nie tolerował nigdy słoiczków ,jsli chodzi o obiadki wiec od samego początku mu gotuje ,teraz je juz wszystko wiec nie mam z tym problemów .Pozatym kucharz jestem wiec zero stresu.
Deserków czy owoców też nei dostaje ze słoiczka bo woli świeże choć jakbył mniejszy to dostawał.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

zaznaczylam opcje 1
dlatego ze nie mam dostepu do ekologicznych produktow i balabym sie robic malemu zupki z takich kupionych w sklepeie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Na poczatku tylko sloiczki bo zjadał kilka łyzeczek.
teraz-tylko gotowane :lol: ale zawsze mam w domu 2-3 sloiczki "w zapasie"-jak gdzies jedziemy lub idziemy do lekarza i nie zdaze ugotowac.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A ja gotuje sama. Z reguly Lida codziennie je zupke, a gotuje ja co dwa dni. Poza tym jakies miesko ugotowane z zupki. Juz jest na tyle duza, ze je z reguly cos z "naszego talerza". To znaczy ziemniaczki z maselkiem, jak jest to schabowy, rybka, troszke kurczaka,kluski.... Sloiczki bardzo sporadycznie dostaje.Ale przyznam, ze je tez z checia wcina :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

na początku dawałam słoiczki bo zjadała niewiele
teraz gotuję sama, czasami zjada nasza zupę a słoiczki to tak jak niektóre z was, daję jak gdzieś wyjeżdżamy :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

I my też zaznaczamy odpowiedż nr 1 :P

Filipek uwielbia obiadki ze słoiczka jak również deserki... Może zajadać się nimi na okrągło, choć nie wyklucza to faktu, że sama czsami też mu coś tam upichce :lol: Ale zdecydowanie mały woli słoiczki :wink: Argumenty jak wyżej u forumowiczek :P

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U Nas tylko i wyłącznie jak na razie same słoiczki, może byłoby inaczej gdybym miała dostęp do warzyw ekologicznych

http://www.serduszko.babyfoto.pl

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Głosu nie oddałam,bo jak na razie samym cycusiem karmie :wink:
Ale mam nadzieje ze będe mogła popichcić synkowi,jak będzie jadł dodatkowe pyszności

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja Zuzi raczej sama gotuje w słoiczkach to tylko wtedy gdy sama nie mam czasu nic przygotować!!!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

SŁOICZKI RZĄDZĄ

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka

Sama gotuję...ale ja to robię hurtowo.... z jednego gotowania wychodzi mi około 15 słoiczków...zawekuję i mam zapas na dwa tygodnie.... Więc żeby nie było, że ja cały czas przy garach stoję.... na dzień dzisiejszy w "ofercie" (czytaj w lodówce) mamy: barszcz czerwony, jarzynowa, rosół, pomidorowa, polędwica z ziemniaczkami i marchewką.....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A myślałam, że to tylko ja taka "wyrodna" ;).

Mój Misiek zjada jedzonko ze słoiczka, ale tylko obiadki, bo deserki robimy ze świeżych owoców (utarte jabłuszko, rozgnieciony banan, itp.).
Na gotowanie nie mam czasu, siły ani ochoty... ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja zaznaczyłam odpowiedź 2.
Głownie sama gotuję i mojemu synowi bardzo smakuje to co mu zrobię. Słoiczki daje sporadycznie jak gdzieś wyjeżdżamy i jestem poza domem.
Dodam, że ugotowanie jedzenia dla Małego nie zajmuje mi dużo czasu i sprawia mi przyjemność jak widze że mu smakuje.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja podaję jedzonko ze słoiczków (deserki, dania i zupki). Dopiero od niedawna zaczęłam gotować i przyrządzać różne dania. Moja córa je zazwyczaj wszystko, co jej dam i nie grymasi :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Adrian na słoiczkowe dania nawet buzi nie otwiera :) Od samego początku (od 4 miesiąca) gotuję sama. Próbowałam ze słoiczkami ale moje starania były bezskuteczne i synek za nic w świecie nie zje dania ze słoiczka. Ale w sumie to się cieszę, że mogę dla niego gotować. Co dzień dostaje co innego. I wcale nie z ekologicznych warzyw. No część mam zamrożonych własnych z ogródka. Ale pozostałe: brokuły, kalafior, buraczki to kupuję w sklepie. kupuję mrożonki: szpinak, fasolkę, brukselki, groszek i inne. Mięsko z supermarketu... I synek pięknie wszystko zjada, rośnie i jest OK :)
No ale deserki to zjada ze słoiczka. Ale czasami przygotowuję mu sama z własnych działkowych owoców :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kass możesz podać przepisik na tą polędwiczkę z ziemniaczkami i marcheweczką???? I powiedz jak to wekujesz...

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja do roku dawałam słoiczki. Tuż przed pierwszymi urodzinami m zaczął coraz częściej jadać z nami i tak się zaczęło gotowanie. Tyle że gotuję jak dla nas (siebie i męża) i M zajada się razem z nami. Staram się mniej smażyć, żeby i on mógł z nami pokuszać.
Deserki ze słoiczka. Jabłko, brzoskwinka "na żywca", próbowałam dać banana, ale o dziwo słoiczkowy smakuje, a żywy nie :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja gotuje maksiowi sama.siedze w domku wiec wstawienie zupki czy mieska nei stanowi problemu.podobnie jak kass rtobie sobie zapas na kilka dni i pozniej tylko przygrzewam.problemem u nas jest to ze ostatnio moj synus nei chce jesc ani obiadkow moich ani gotowych.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

sama gotuję, sporadycznie daję jakiś słoiczek ;) najczęściej słoiczek jest, gdy jesteśmy na wyjeździe i nie mam jak ugotować papu :) moje zupki są w miarę, kupne oczywiście rewelka ;) nie poddaję się i karmię własnym jedzonkiem :D

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Maja Zosieńka jescze nie próbowała słoiczkowego - więc nie mogę powiedzieć co jej bardziej by smakowało.
Na szczęście jest też "jadkiem" więc wprowadzając nowe pokarmy - zupki itd. wszyściutko zjada do ostatniej kropelki.
A wszystko domowe - ja gotuję Zosieńce więc je domowe, ale to też na pewno dzięki temu że babci, która opiekuje sie małą jak mnie nie ma, gotuje zawsze swieżutkie jedzonko dla małej :)

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Karmienie niemowląt i małych dzieci

Strefa czasowa UTC [letni]