Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 11:45 am

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Karmienie niemowląt i małych dzieci

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 126 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam.
A ile 6mc dzieciaczek powinnien wypijac mleka?chodzi mi o modyfikowane?
Boooo od kiedy moja syncio przeszedl na stale posilki odrzuca mi butle z mlekiem.
Obawiam sie ze moze miec za malo wapnia jak na swoj wiek.
5:00 mleko 270ml
10:00 kaszka ok. 150ml
13:00 owoce (deserek)
16:00 obiadek+czasem 60ml mleka
19:00-20:00 Kaszka ok.180ml
Jak byalam na kontroli to mi powiedziano ze dziecko do 1r.z powinno wypijac ok.800ml mleka plus posilki a on po prostu nie chce pic mleka,przed posilkiem a tym bardzie po.
Czy powinnam sie martwic?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

Mój synek w wieku 6msc dostawał mleko 4 razy dziennie po 120 albo 150ml, więcej nie wypijał.
Do tego była kaszka, zupka, deserek...
Dziecko najedzone i szczęśliwe :D

A schemat był mniej więcej taki
Rano ok 5-6 mleko 120-150ml
ok 8-9 mleko ok 120ml
ok 10-11 kaszka 150ml
ok 13-14 obiadek 100-150ml
ok 16 mleko 120ml
po 17 deserek
po 19 mleko z kleikiem 150ml

Syvde nie ma co zmuszać dziecka do picia mleka skoro nie chce ... Jeśli dostaje inne posiłki mleczne to nie ma się czym martwić.

Teraz mój synek ma 10msc i pije mleko tylko raz dziennie, 150-180ml i więcej nie tknie. Za to z chęcią zjada kaszki,serki,jogurty

[*] [*] [*] [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Bo nawet jak jest glodny to nie chce mleka,bawi sie butla a potem placze ze jest glodny to ja mu znow butle a on w jeszce wiekszy placz wiec ulegam mu i dostaje np.deserek zamiast mleka bo przeciez jesc cos musi.
A jak widzi lyzeczke bo buzka tak sie szeroko otwiera i bardzo sie niecierpliwi widac ze mu bardzo smakuje :D
Az milo popatrzec bo moja corcia do dzis dnia jest strasznym niejadkiem,i nigdy nie jest glodna :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

A może po prostu nie pasuje mu butla?
Niektóre dzieci są pod tym względem ''wybredne'' ;) Próbowałaś z innym smoczkiem? Albo możesz łyżeczką dawać mleko (tyle że godzinę będziesz synka nią karmić :P )

[*] [*] [*] [*]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

On od od 2mc jest na butli wiec nie bylo klopotu z ta butla od razu zaskoczyla.Moze to przez smoczki sa wolno plynace dwojki z avenwt,ale jak mu zmienilam na trojki to sie krztusial i strasznie lykal powietrze :?
Dzis troche znow probowalam dac mu mleko ale nie za bardzo chcial.
A jak to jest z tym ulewaniem kiedy powinien skonczyc ulewac?
Bo ostatnio zauwarzylam ze po stalych posilkach nie ulewa ale jak tylko dostanie troche mlaeka to odrazu jest wszytski na zewnatrz :( nawet jak zje do tego np.troche obiadku to wylatuje ona razem z mlekiem.
Moja corcia byla karmiona 2.5roku cycem tez ulewala na poczatku ale jak zaczela raczkowac i siadac w wieku 6mc to wszystko sie uspokoilo,synek nie siedzi i nie raczkuje moze jak siadzie to skonczy ulewac :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

moge ci polecic smoczek lovi,moja dwójka pije z buteleki dr browns i dp tego ten smoczek,jest super miekki a jak piszesz ze z 3aventu sie krztusi to z lovi od urodzenia bedzie w sam raz bo nie ma takiej malutkiej dziurki jak inne.gdy mój pierwszy syn zaczynał strzelac fochy przy mleku to własnie pomogła zmiana na ten smoczek a butelka dr browns dlatego ze smoczki sie w niej wcale nie zasysaja

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 126 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Karmienie niemowląt i małych dzieci

Strefa czasowa UTC [letni]