crazy mama pisze:
Popieram. Przedewszystkim won z parówkami, bo wygląda na to, że dziacko codziennie je dostaje. Poza tym odradzam podawać dzieciom do roku jogurty inne niż te przeznaczone dla najmłodszych dzieci. Flora jelitowa małego dziecka jest bardzo delikatana a nieodpowiednio podawane jogurty mogą doprowadzić do wyniszczenia kosmków jelitowych i wyjałowienia układu pokarmowego, a takie kosmki bardzo długo się odbudowują.
Same ziemniaki to za mało. Jakąś zupkę na mięsie i bogatą w różnorodne warzywa. Jeżeli ktoś nie lubi bawić się w takie gotowanie to jest duży wybór dań ze słoików. Poza tym dziecko od 7 miesiąca może dostawać rybkę która też jest wartościowa. No i jakieś kaszki np na śniadanie albo na kolacje. bardzo pożywne i dziecko na pewno będzie najedzone.
A co do mleka to ja gdy mała miała 1,5 roku już przerzuciłam się na krowie z butelek i nigdy nie gotowałam bo ponoć gotując takie mleko pozbawia się je już zupełnie wartości odżywczycz. Znajome mamy polecały mi także mleko "Candia". ponoć bogate w różne witaminy i minerały.
mój od bardzo dawna dostaje jogurty i nic mu nie ma