mamcia21 pisze:
żabko myślę że córcia dobrze warzyła bo dzieci na pół roczku podwajają wagę urodzeniiową a na rok potrajają
moja córka urodziła sie z wagą 4200 i pięknie przybierała do momentu aż nie zaczęła raczkować od marca do teraz przybrała 800g
ja żeby nie przekarmiać dziecka nie dawałam gotowych kaszek na mleku modyfikowanym
kupowałam kleik ryżowy albo kukurydziany ( tam nie ma barwników cukru ) robiłam na wodzie i dodawałam do tego owocka np starte jabłuszko albo gruszke albo ze słoiczka ale sprawdzaj na słoikach bo wiele z nich jest zagęszczanych rożnymi substancjami chyba gerber tego nie stosuje tam sa tylko owoce.
w ten sposób nie dawałam dziecku zbędnych kalorii a miało pożywny posiłek i zdrowy bo bez cukru a ja nie widze potrzeby dawania dziecku cukru we wszystkim
zamiast soczków nauczyłam pić dzieci wodę teraz dostają soki ale nie codziennie wode obie bardzo lubią
jeśli chcesz o cos zapytac dawaj jak będę umiała pomóc to chętnie

mam fajnego pediatrę którey wiele mi pomógł

Problem z wagą wrócił. W środę byłam na zaległym szczepieniu i mała była ważona waga 8960 g. Czyli przez 2,5 m-ca przybrała 760 g. Fakt że już dawno raczkuje i jest bardzo ruchliwa ale 304 g na m-c to jest bardzo malo (pediatra mówiła że w tym okresie dziecko przybierać powinno ok 500 g)
Mała ma teraz 8,5 m-ca. Już sama nie wiem co źle robię.
Czy daję jej za dużo mojego mleka a ono jest zbyt słabe.
Czy daję małej za małe porcje?
Jeśli ktoś może podać swoje menu dla 9 mcznego malucha będę wdzięczna