Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 11:45 am

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Karmienie niemowląt i małych dzieci

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 286 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15
Autor Wiadomość
 Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Nyana pisze:
calineczkaa jedna miarka smaku nie zmienia ;)
No, i pochwal się jak się sprawa ma?

no właśnie,2 już tak -jedna nie.
No i się pochwalę,że pewnego pięknego dnia a raczej nocy,dałam samą wodę,o tej temperaturze co zawsze mleko robię no i wypił troszkę,bo jakieś 30ml i zostawił,poszedł spać dalej.Mój facet jeszcze lepiej go oszukał,bo gdy wstał do niego dał mu gorzką herbatę hehe też zrobił kilka łyków i poszedł spać :wink: ale budzi się obecnie po 3 razy,zapewne przez zęby,więc lubi sobie possać,bo smoczka nie chce

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

calineczkaa pisze:
alamka pisze:
calineczka moja Aga po prostu nie dostała mleka...trochę płakała, w końcu zasypiała bez i po dwóch nockach przestała się budzić :)
a jak nie wytrzymasz (u mnie "operację" przeprowadzał mąż, bo ja płaczu nie mogłam wytrzymać ;) to spróbuj może rozrzedzać mleko, na 120 wody wsyp nie 4 a 3 miarki mleka i zmniejszaj, może pomoże :)
powodzenia :)

to by było dobre na zastąpienie mleka wodą :D dzięki

dobry sposób muszę wypróbować, bo u nas problem z nocnym jedzeniem :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

powinno pomóc,jak Kubie idą zęby to niestety nie jestem w stanie odstawić go w nocy całkowicie od butelki,bo lubi sobie possać.Ale jak minie szał zębowy i znowu zacznie się budzić raz w nocy to zacznę odstawianie,to znaczy nie wstanę do niego.
Bo tak to jęczy,marudzi a oczęta zamknięte ma :wink: nawet jak oświecam nocną lampkę to nie otwiera oczek hihi no ale lampka jest bardzo słaba bo 25

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

dziewczyny jesli chcecie odzwyczaic dzieci od nocnych pobudek nie dawajcie im nic do picia i tyle. są dzieci które z wody same zrezygnują ale sa takie które na wode będą sie budzic po 3 razy .
ja pierwsza córkę nauczyłam przesypiac noce dopiero w wieku 15 miesięcy
drugą w wieku 9 pierwsza noc jest najgorsza potem juz tylko lepiej.
:)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

mamcia21 pisze:
dziewczyny jesli chcecie odzwyczaic dzieci od nocnych pobudek nie dawajcie im nic do picia i tyle. są dzieci które z wody same zrezygnują ale sa takie które na wode będą sie budzic po 3 razy .
ja pierwsza córkę nauczyłam przesypiac noce dopiero w wieku 15 miesięcy
drugą w wieku 9 pierwsza noc jest najgorsza potem juz tylko lepiej.
:)

napisze to co zapewne pomyśli każda mama-łatwo się mówi :D
Oczywiście będą protesty,bo odmówić mleczusia czy wspaniałej buteluni czy piersi którą można possać to dla dziecka masakra hehe ,ale mój to potrafi ryczeć,wrzeszczeć i płakać 2 godziny bez przerwy,bo takie protesty już słyszałam,gdy miał iść spać a nie chciał.Nie wiem czy to przypadkiem,ale kilka razy zrobił mi wtedy kupę-jakby wypchał na siłę...albo był tak zapłakany,że musiałam go przebierać,krzyki kończyły się gdy tylko widział wyciągnięte ręce w jego kierunku :lol: minęło mu to.

Ale zauważyłam coś jeszcze,2 razy Kuba miał dni że odmawiał mleka-skok...nie mam pojęcia co to było,gdy mił kaszkę na śniadanie wypijał 30-50ml i nic więcej,a tak wypija jej 260ml,wieczorem mleka pił po 60ml.
Już 2 razy tak miał,że odmawiał i przyznam,że lepiej spał,bo budził się po 4 dopiero

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.
Awatar użytkownika

calineczka jak widać mam dwoje dzieci więc jakoś łatwo mi się tego nie mówi

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 286 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15

Forum ciąża

» Wszystko o dzieciach » Karmienie niemowląt i małych dzieci

Strefa czasowa UTC [letni]