Dzisiaj jest śr cze 10, 2026 3:38 am

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
autoban (PW) regulamin forum pkt.20
Awatar użytkownika

Mam pytanie odnośnie łożyska...dlaczego z jakiego powodu łożysko jest zwapniałe stare i przepływy naczyniowe oczywiscie w tym wypadku też...
Lekarz mi powiedział że to przez papierosy...przeważnie, tylko że ja nie paliłam nigdy i miałam takie właśnie problemy z łożyskiem ..czym to było spowodowane?
gdzieś czytałam że to oże być przez współżycie w czasie ciąży czy to prawda?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ojojoj..to ciekawe..i te powody ktore podalas tez sa ciekawe i chyba troche nieprawdziwe i z kosmosu...poczekajmy co na to pan doktor :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: hmmm
Awatar użytkownika

właśnie wiesz Lili zastanawia mnie to bardzo nie mam pojęcia skąd u mnie sie to wzieło przecież nie paliłam ..skąd taki stan łożyska ... miałam gestoze tzw zatrucie ciążowe ale lekarz twierdził że to nie przez to ...więc dlaczego?
a wcześniej 6 miesięcy lekarz twierdził że mam bardzo ładne łożysko i nic sie nie dzieje a w 7 miesiącu było tragicznie i skończyło sie cesarskim cięciem .... nie mówiąc o stanie krytycznym i śmierci córki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bardzo mi przykro... :(
powiedzialam tak o tych powodach ze sa nieprawdziwe dlatego ze takie przyczyny zwapnialego lozyska sa raczej niemozliwe....od wspolzycia? czy od papierosow...tutaj moze bym sie i pogodzila...ale jak sama mowisz nie palilas wiec przyczyna musiala byc inna....wspolzycie napewno tez nie bylo przyczyna...
dziwne jest tez to ze w ciagu miesiaca zwapnialo ci lozysko ...gdzie wczesniej bylo wszystko ok...predzej pomyslala bym o tym ze lekarz cos przeoczyl w trakcie wczesniejszych usg...a ile wazyla coreczka i co bylo przyczyna jej smierci?

Takie schorzenia jak cukrzyca, nadciśnienie czy też inne mogą powodować różnego rodzaju zniekształcenia łożyska jak również być przyczyną jego niewydolności. Pod wpływem zakażeń u matki jak np. w przypadku gruźlicy, toksoplazmozy, WZW w łożysku powstawać mogą takie zmiany jak np. ogniska martwicy, zwapnienia, zwłóknienie, nacieki zapalne, torbiele, zmiany naczyniowe czy obrzękowe. Łożysko stanowi barierę chroniącą płód przed infekcjami pochodzącymi od matki, jednak ze względu na to, iż wiele wirusów i bakterii przenika przez nie, nie chroni ono płodu całkowicie przed infekcją takie informacje znalazlam w internecie...moze cos ci to pomoze przyczyna moga byc tez....problemy zakrzepowe, genetyczne ,zespół antyfosfolipidowy i inne

Ostatnio zmieniony czw gru 28, 2006 8:30 pm przez _Lilith_, łącznie zmieniany 2 razy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Edyta24 strasznie mi przykro z powodu córeczki szkoda że nie udało się jej uratowac :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: ...
Awatar użytkownika

właśnie z tych powodów czyli toksoplazmoza itp też nie wynika że mogło to być przyczyną ponieważ nie miałam żadnych z tych chorób..nadciśnienie tak ale to było spowodowane zatruciem ciążowym..
Mój ukochany aniołek ważył tylko 830 gram i urodziła sie z zepołem Pataua...wada genetyczna z którą nie miała szans na przeżycie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł: ....
Awatar użytkownika

Jutro jest pogrzeb a ja ciągle zaglądam na to forum zadaje pytania ... wiem że Marysi tam na górze jest lepiej ... nie miała szans na życie tutaj ... jak będzie miał ktoś ochotę poczytać to http://marysia-dzikowska.bloog.pl

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bardzo wspolczuje...tyle moge powiedziec....moge tylko podejrzewac co czujesz... :( Tak widocznie mialo byc...potrzebujesz czasu aby poradzic sobie ze strata...ale wierz mi ze jeszcze twoje slonko zaswieci...napewno
Juz znasz przyczyne..maluszek mial powazna wade genetyczna i mysle ze bedzie jej lepiej tam w gorze...napewno nie cierpi....wiem ze to co pisze w niczym nie ukoi twojego bolu...ehhh..zycie :?

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

dziękuje za słowa pociesznia ...staram sie i wiem jedno tam jest jej lepiej tam nie cierpi bo zyła 5 dni i widziałam w szpitalu jej cierpienie jak leżała w inkubatorku...

Chcemy mieć drugie dziecko ale po cesarce nie można za szybko a ja nie wiem jak wytrzymam aż 2 lata............

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

2 lata do dnia porodu...czyli na staranka musicie poczekac rok... :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

EDYTKO tak Ci współczuję :( napewno doczekasz się upragnionego maleństwa przutulam Cię mocno

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

włąsnie aż rok...licze że szybko zleci...w tym czasie zrobimy wszystkie potrzebne badania od genetyki po morfologie itp...
gdzieś czytałam lekarz napisał 1,5 roku do 2 lat więc obieram już opcję na przyszły wrzesień a jak sie uda to zobaczymy...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

licze na to Marysia będzie mieć siostrzyczkę albo braciszka który będzie z nami ....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

rok szybko zleci zobaczysz napewno Marysia będzie miała rodzeństwo które będzie z Wami a ona maleńki Aniołek będzie nad Wami czuwać

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Edyta nie wiem nawet co napisać oprocz tego że bardzo ci wspólczuję.Ale myślę,że ten rok szybko zleci i nawet się nie obejrzysz jak będziesz tulić swojego dzidziusia

Offline Wyświetl profil  

Awatar użytkownika

Dziękuje za wsparcie...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

EDYTKO przeczytałam Twój blog :( popłakałam się :cry: to tragedia nie do opisania. Nie wspomnę o tym ja traktowali Cię lekarze :evil: porażka po prostu, życzę wam żebyście mieli Waszego wymarzonego, zdrowego bobaska.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja również przeczytałam Twój blog i chciałam powiedzieć,że jest mi bardzo przykro,że spotkało to Twoją Marysieńkę i Ciebie.Bardzo , bardzo Ci współczuję.Napewno Twoje drogie dzieciątko urodzi się zdrowe.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Bardzo ci wspólczuję. Okropne podejście personelu.
Jestem z tobą! Następnym razem będzie ok.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kto nie przezyl nie zrozumie,nie mialam takich doswiadczen i powiedziec ci moge tylko jedno-oddalas Marysie Bogu,a dostalas dowod milosci meza,jego oddania,cokolwiek sie wydarzy teraz wiesz ze mozesz na niego liczyc,a to bardzo wazne
goraco pozdrawiam,pomodle sie za waszego Aniolka

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Forum ciąża

» Zdrowie Kobiety » Zdrowie kobiety

Strefa czasowa UTC [letni]