Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 1:25 pm

Forum ciąża

» Forum ogólne » Psychologia

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość

MOja matka delikatnie mowiac jest niezadowolona ze jestem w ciazy. Fakt byla to kompletna wpadka... Za 2 miesiace skoncze dopiero 21 lat i mieszkam jeszcze u rodzicow. Jestem teraz na 2 roku studiow dziennych. Moja mama jak sie dowiedziala o mojej ciazy to powiedziala mi ze w ogole sie nie cieszy i ze to jakas kompetna tragedia...
Minely od tego czasu 2 miesiace i myslalam ze juz zaczela sie tym faktem cieszyc (nie wspomne ile sie przez nia juz wyplakalam...)
Dzis przyjechali do nas znajiomi z niemiec na ktorych przyjazd nie mogla sie doczekac.
Moja matka oswiadczyla przy stole ze nie cieszy sie z tego ze bedzie babcia i ze to zdecydowanie za wczesnie...
Moze to glupi powod zeby sie rozplakac ale nie wytrzymalam...
To jednak moja matka i babcia mojego dziecka... :(

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja myślę że twoja mama potrzebuje wicej czasu aby oswoić się z tym że wkrutce zostanie młodą babcią :wink:
Być może się boi roli babci ale zobaczysz jak tylko urodzisz maluszka mama oszaleje na jego punkcie :wink: I będzie go/ją kochać najbardziej na świecie.
Uszy do góry będzie dobrze :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja mam nadzieje ze jak najszybciej zacznie sie cieszyc bo ja oszaleje do tego czasu! Tym bardziej ze jeszcze razem mieszkamy...
A narodziny dopiero za pol roku... kurcze wydaje mi sie ze ja w ciazy juz 2 lata chodze :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kochana zdecydowanie bez stresu :) Moja mama jak się dowiedziałą że jestem w ciąży po raz drugi normlanie mnie wyklnęła.. :( Darła się i wogóle tragizm. Do samego końca mówiłą że bachora nie chce, że lepiej by było gdybym go usunęła.. itp... też się baaaardzo dużo napłakałam.. bardziej chyba właśnie przeżyłam te jej obelgi i nie miłe słowa niż odejście mężulka..
A teraz jak Tomciu się urodził to zwariowała na jego punkcie :wink: Chyba nawet bardziej niż w przypadku Kamilka. I się z tego bardzo cieszę bo nie mieści mi się w głowie że mogło by być tak samo jak w czasie ciąży.
Także uszy do góry. Twoja mama też musi mieć troszkę czasu na to żeby się z tym wszystkim oswoić..a później będzie jej wogóle wstyd że tak mogła mówić jak zobaczy tą maleńką kruszynkę.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja mysle ze jak juz pojawi sie ta słodka kruszynka na swiecie to i twoja mama zmieknie.bo przeciez kto by sie oparł malenstwu,uszy do góry a póki co nieprzyjemne uwagi wpuszczaj jednym a wypuszczaj drugim uchem.wiem ze to tylko tak łatwo sie mówi ale dasz rade!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

mama zwyczajnie sie o ciebie martwi...byc moze ma powod...jestes mezatka? mama dobrze zna ojca dziecka? mama pewnie wymarzyla sobie inny scenariusz dla ciebie i wkrotce sie pogodzi z tym ze bedzie babcia...jezeli jestes niezalezna masz ulozone zycie to mama martwic sie nie musi...w przeciwnym razie niestety ona widzi ta ciaze jako klopot bo dziecko to nie tylko rozowy bobas ale wiele wyrzeczen i sama odpowiedzialnosc...no i mnostwo radosci tez :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

SheIsLikeTheWind ja tez mysle ze Twoja mama jest pewna obaw o Wasza czyli Twoja i malenstwa przyszlosc.
Ale nie martw sie bo na pewno serce babcine zmieknie :wink:
A to ze sie poplakalas ( i pewnie poplaczesz jeszcze nie raz) to bardzo duzo wplywaja teraz buzujace w Tobie hormony :wink: taki urok tego stanu :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

dziekuje Wam bardzo dziewczyny!! Potakich slowach od razu robi mi sie lzej na sercu.
Mezatka nie jestem ale zareczylismy sie z tatusiem dziecka. Moja mama dobrze go zna jestesmy razem 1,5 roku a wczesniej sie dlugo przyjaznilismy. Ja mysle ze ona najbardziej boi sie o moje studia po urodzeniu zostanie mi jeszcze rok dziennych studiow (magisterke i tak chcialam robic zaocznie) ja sie o to mniej martwie bo 2 razy w tyg na 3 godz na uczelnie przyjezdzam :) zarzadzanie....

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

SheIsLikeTheWind ja rowniez mysle jak moje przedmowczynie, ze Twoja mama raz jest w szoku, dwa martwi sie o Twoja przyszlosc. Zobaczysz, ze jak malenstwo przyjdzie na swiat, nei bedziesz sie mogla od niej opedzic, na pewno kocha dzieci, sama jest matka[/b]

aniolek 2009*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej. Dziewczyny mają racje. jak maleństwo przyjdzie na swiat to zobaczysz zwariuje na jego punkcie. wiekszosc matek tak reaguje. zwłaszcza ze ich tok myślenia jest inny niz nasz. wiesz stereotyp. panna z dzieckiem, studia w toku itp itd i najgorsze co ludzie powiedzą...
przełkie śline i a potem zobaczysz bedzie ci wyrywać dziecko z ręki.
tak pocichu ci powiem ze znam kilka dziewczyn w podobnej sytuacji. zrobily magisterki o czasie pokonczyły studia w bardzo dobrymi wynikami. dizeciaczki dorosły i jka szły do pracy to byly juz w wikeu przedszkolnym. dla mnie miodzio. ja zwlekalam z dzieckiem bardzo długo i załuje bo to njafajniejszy dar jaki mozna otrzymac. a sroko twoja mama byla dobra dla ceibie to tak samo pokocha wnuczątko i glowa do gory. foch jej przejdzie to jeszcze w ciazy bedzie ciebie rozpieszczac.
pozrawiam i duzo usmiechu zycze.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja miałam bardzo podobną sytuacje. Jak zaszłam w ciąże to brakowało mi 6 miesięcy do ukończenia 21lat. Mieliśmy w planach ślub z przyszłym tatusiem, jak wyjdzie z wojska czyli za rok. Mama stwierdziła że zrobiliśmy to specjalnie żeby przed wojskiem wziąśc ślub. Był tylko cywilny, dla papierka. Jak Krystian sie urodził to dziadkowie i jedni i drudzy oszaleli z radości. A mama to nawet popłakała sie ze szczęścia.
A z drugiej strony popatrz na to tak że to dla ciebie najlepszy okres na dziecko (z punktu medycznego). A poza tym to dzieci szybko rosną i kiedyś będziesz miała więcej czasy dla siebie :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
1 żółta kartka
Awatar użytkownika

oo matkoo ... ja w tej chwili mam 22 lata a moja julka ma rok i 8 miesiecy ... i moi rodzice tyle tylk oze by li w szoku i tyle nic nie marudzili. . moja mama nawet sie cieszyla i gadala wszystkim doookola ze bedzie mogla kupowac buciki i czpaeczki ;p z tesciami tez nie bylo problemu .. jedyny minus calej sprawy z ciaza ze troszke ie porobili nadopiekunczy ale a sie przezyc:)

jak sie urodzi maluszek to zobaczysz ze mama sie zakocha w nim.. i jak znam zycie nie odpedzisz sie od niej ;p

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja tez mialam niecale 21 lat jak urodzilam Olivke. wpadka 100% hehe. mama byla zalamana. balam sie reakcji taty ale o dziwo ucieszyl sie :) 2 tyg przede mna bratowa oznajmila ze jest w ciazy. oczywiscie nasluchalam sie ze nie mamy mieszkania i wogole. szybkie zareczyny, plany slubu, mieszkanie u moich rodzicow. slubu to tej pory nie bylo hehe bo czasu jakos brak. Olivka byla i jest oczkiem w glowie swoich dziadkow- rodzice M jeszcz ebardziej zalamani byli. jak powiedzialam ze jestem znowu w ciazy to moja mama znowu zalamana a teraz zycia bez Nelci sobie nie wyobraza. jka tak w zartach mowie ze chcialabym 3 to ona zebym pzrestala tak mowic, ze tylko dzieci potrafimy robic itd itd ale wiem ze tak smao by sie ucieszyla gdyby pojawilo sie na swiecie jak cieszyla sie z Olivki :) nie wpsominajac ze maja juz 4 wnukow bo u brata jest 2 synow a moj tato gdy rodzilam czekal 10 godzin na korytarzu :):):) kto by pomyslal :) jak bratowa rodzila 11 dni po mnie tez czekali na korytarzu w tym smaym szpitalu :D

wezmy pod uwage to ze nasi rodzice rodzili nas gdy mieli tez 21 lat- w moim przypadku mowie o moim bracie bo starszy o 7 lat. byli oboje na studiach, mieszkali u mojej babci i dali rade, studia skonczyli w normalnym terminie :) 21 lat to byla norma do rodzenia dzieci- 25 kiedys to byl wstyd ze sie nie ma dziecka. teraz jest odwrotnie i wlansie coraz wiecej chorych dzieci sie rodzi bo matki po 30 decyduja sie na dziecko

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Forum ciąża

» Forum ogólne » Psychologia

Strefa czasowa UTC [letni]