Cytuj:
ja, ja, ja... Własnie, ja...każda wygłasza swoje opinie i jest OK, wiec dlaczego matka która zostawia jest potępiana??
malgora83 bo tak się w życiu składa, że ludzie są różni i JA bym nie zostawiła, to moje zdanie i moja decyzja, rozumiem, że mam do niej prawo.
Nikt innych matek nie potępia. Po prostu wiedząc co nieco o psychicznym rozwoju dziecka i podstawowych jego potrzebach, wiem, że dziecko w szpitalu pozostawione przez rodzica na pewno nie czuje się dobrze i może miec to negatywny wpływ na jego rozwój. To są fakty, a to co zrobi jakaśtam mama jest jej prywatną sprawą i jeżeli będą tego negatywne konsekwencje to też ona je poniesie, a nie ja.
Często jest tak, że później mamusia nie wie skąd jej dziecko moczy się w nocy, dlaczego reaguje lękiem na każdą próbę pozostawienia samego, albo dlaczego dorosły człowiek ma depresje czy fobie.
Polecam lekturę "Dramat dziecka udanego" Taka bardziej broszura niż książka, ale super by było gdyby każda mama ją przeczytała. Jestem pewna, że zupełnie inaczej spojrzałaby na swoje dziecko. Można w necie ściągnąc w PdF ie

Cytuj:
A ja uwazam, że każda matka wie co najlepsze dla jej dziecka.
a ja uważam, że nie zawsze wie i to jest tekst naszych babć. jest wiele matek którym się wydaje, że wiedzą co jest najlepsze dla ich dzieci i nieświadomie je krzywdzą, bo dobra matka, to mądra i przede wszystkim, rozsądna matka

Cytuj:
W tej chwili szukacie wyjsc, gdybacie, a co jesli bedzie taka sytuacja, ze zadne z tych rozwiazan nie wejdzie w grę a bedzie trzeba wracac do domu?? Wypis na własne żądanie??
Sytuacje są różne, ale w tej chwili dziecko ma ustawowo prawo do całodobowej opieki rodzica podczas pobytu w szpitalu.