Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 1:26 pm

Forum ciąża

» Forum ogólne » Psychologia

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

A taką wersję kieszonki nie znałam. A jak wiązać kangurka?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

bo w instrukcjach do elastycznych jest inaczej, nie wiem czy tak tez wyjdzie dobrze elastyczną ( w sumie a czemu nie...ale nie wiem) w ten sposób Jeremi był cały w chuście, główka też, nic sie nie odginało, ale chyba przy takim wiązaniu jak w twojej instrukcji, tez się da główkę zakryć?

najlepiej poczytać na chusty.info (podawałam ci ta stronę) dział chustowiązanie - nic sie nie udaje...mnóstwo linków do filmów z instrukcjami, zdjęć itp....kangura też tam znajdziesz...jak nie znajdziesz to tu wkleję link do jakiegoś filmu później :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oki poszukam. Dzięki. Nawet się na forum zapisałam ale jakoś nie za bardzo umiem się odezwać :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

a ja fujara potrafie tylko 1 wiązanie (Nati) :oops: :oops: :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ja tez się tam rzadko odzywam...chociaż nie wiem czemu :lol: jakoś taką amatorką w tym temacie sie tam czuję :roll: w sumie bez sensu, ale Jeremi najbardziej lubi nosidło turystyczne...a nie chustę, czy ergonomiczne ... właśnie mam go na plecach w ergonomicznym bo szykuje kąpiel...a jego ostatnio trzeba cały czas pilnować...i próbuje je chyba rozerwać, żeby wyjść ( a niech sie szarpie 8) )

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny kangurka w elestycznej nie można wiązać, bo materiał nieodpowiednio pracuje. W elastycznej to kieszonka ale z panelem na zewnątrz a nie w środku tak jak w tkanej. I także polecam chusty.info, można tam wklejać zdjęcia a babki po kursach noszenia powiedzą co i jak. W tkanej dobrze jest zmieniać wiązania, dla lepszego stymulowania malucha, my wiążemy jak na razie kieszonkę, 2x i kangura, na biodrze noszę Matiego w kołkowej ale to na krótkie dystanse.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

rebelka no własnie...nie wiedziałam...zawsze chciałam uniwersalną chustę, więc nie mam pojęcia o elastykach

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Rebelka trochę bardziej po ludzku proszę :wink: tzn. że ten pas który przebiega poziomo jest na wierzchu? A te pionowo krzyżujące się są pod spodem. Dobrze myślę?
Ja mam problemy z wsadzeniem małego. Jak już zawiążę to albo jest za luźno ale daję radę włożyć albo ciasno i się mocuję z nim i wyginam kręgosłu do tyłu itd. Ogólnie nie za fajnie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

chusta elastyczna powinna przed włożeniem dziecka być tuż przy twoim ciele, nie naciągnięta ale naprawdę blisko...

filmik
http://pl.youtube.com/watch?v=CamfWi0cE ... re=related

instrukcja ( gdyby było coś czego nie wiesz)...
http://www.chustomania.pl/online/chusto ... elastyczna

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nosferatu, dobrze myślisz :) Panel to poziomy pas materiału (na zewnątrz) i krzyżujące się poły w środku. Przy kazdej chuście najważniejsze jest docięgnięcie materiału już z dzieckiem w środku, wtedy dopiero chusta dobrze dopasowuje się do dziecka i noszącego.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

A mogę nosić małego w pionie? No bo kurcze coś się boję żeby mu kręgosłupa nie uszkodzić
Astarte to będzie ciężko go tam wsadzić. No nic niedługo warsztaty w Poznaniu to może jak się uda to się przejdziemy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nosferatu kieszonka jest od urodzenia, jeśli nie ma przeciwwskazań
:!:

ja nosiłam od 3 tygodnia, a ty się zastanawiasz....

to dociągnij po wsadzeniu dziecka, próbuj....

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Będę będę. Wiesz Zawitkowski pieje że chusty super ale pion nie teraz.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

jeśli nie ma problemów z napięciem mięśniowym to może być w pionie, tylko faktycznie przydałoby sie z kimś doświadczonym skonsultować prawidłowe wiązanie i to nie muszą być warsztaty tylko jakieś spotkania z klubu kangura bądź inne...tez Ci wszystko pokarzą

nie znoszę Zawitkowskiego :x

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nosferatu z ciekawości gdzie u nas będą te warsztaty?

Na razie mi to niepotrzebne, bo mój Filip już jest za duży, ale jestem ciekawa. Nie słyszłam nigdy o takich spotkaniach w Poznaniu.

Pozdrawiam :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Alla na Jackowskiego (cafe bocian czy jakoś tak). Ostatnio też było spotkanie w Progesteronie
Astarte no właśnie Julo bardzo często układa główke na prawą stronę i nie chcę mu zaszkodzić. Do lekarza też nie idę bo u nas sami kretyni więc przy okazji szczepienia się zapytam. U nas bioderka w porządku więc o to się nie martwię

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nosferatu układanie główki w jedną stronę nie świadczy o za małym/dużym napięciu mięśniowym, większość dzieci ma ulubioną stronę...no chyba że ma asymetrię ułożeniową...

myślę, że prawidłowe wiązanie i układanie główki w chuście raz na jedną a raz na druga stronę i będzie OK

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Astarte no nie ma problemu z odwracaniem główki w drugą stronę ale się martwię bo ma ją niego zniekształconą przez to że ciągle na tym prawym policzku leży

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Nosferatu jeśli maluszek ma ulubioną stronę to w chuście jak najczęściej zmieniaj mu strony na których leży, w kołysce jest to łatwiej kontrolować bo to Ty układasz dziecko odpowiednią stroną a w pionowych dzieci już same mogą wybierać strony.
Co do noszenia w pionie to w Polsce są one ciągle produktem niszowym i nowym po prostu, mało lekarzy jeszcze się na nich zna. Nasza rehabilitantka była w szoku gdy nas zobaczyła w wiązance ale po szczegółowych oględzinach powiedziała, że jest jak najbardziej za, bo w chuście dziecko ma idealną pozycję do noszenie przodem do rodzica (bo przodem do świata jest zabrionione). W Niemczech w chustach nosi się od 30 lat więc i świadomość lekarzy i rehabilitantów jest tam większa,i oni już na pion w kieszonce jak najbardziej zezwalają.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

rebelka Jeremi w chuście zawsze spał i łatwo było kontrolować mu główkę w kieszonce, zawsze go układałam jak chciałam jak zasnął, nawet jak miał 7 miesięcy, główkę miał zakrytą więc nie przekręcał się

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna

Forum ciąża

» Forum ogólne » Psychologia

Strefa czasowa UTC [letni]