Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 1:34 pm

Forum ciąża

» Forum ogólne » Psychologia

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Mam doła, bo chyba u młodego zaczynaja sie bole brzuszka. I mniej sypia, tzn nie chodzi mi o wydluzenie okresow czuwania tylko o to, ze nie przesypia juz po 2-2,5 godziny tylko raczej 1-1,5.
A w nocy ucieklam spac na sofe :wink: Tomi spal z Adamem w naszym lozku a ja na 3 godzinki /miedzy karmieniami/ polozylam sie sama - od razu mi lepiej!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja też doświadczam ograniczenia spania. Julo wczoraj w sumie z godzinę dał odpocząć z czego większość na spacerze. W nocy od 1 budził się co godzinę na tankowanie. Do tego nie mogę sobie podkręcić laktacji i zjada z dwóch cyców. I tak się męczymy.
Oczekująca współczuję za bardzo pamiętam jak to było na początku więc w pełni rozumiem doła. Ja się nawet nie potrafiłam odciąć na jakiś czas bo ciągle się marwiłam co i jak a tak chciałam odpocząć

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

U mnie dochodzi jeszcze to, ze nie wazne, ile spalam to kolo tej 7-mej rano wola Arturek no i musze sie choc troche nim zajac, niezaleznie od sił :roll:
Dzis miedzy karmieniami tez spalam na sofie, Tomiego przytulal Adam...
Wczoraj wieczorem tez chyba kolkowy bol byl, pomogla suszarka /szum/ plus mocno po przytulilam do mojego brzucha i kolysanie a potem glaskanie po pleckach...

Mam pytanie, czy ktoras z Was sie zetknela z tradzikiem niemowlecym? Nie mam cxzasu szukac na forum za bardzo, z Arturkiem nie mialam takich probl. a teraz wyskoczyly Tomiemu takie jakby pryszcze na policzkach :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Julek miał trądzik i sam zszedł. Ale to może być coś innego. Trądzik jest wtedy jeśli np. w ciepłym pomieszczeniu go bardziej widać a np. na spacerze na dworze gdzie chłodno prawie znika
Myłam tylko przegotowaną wodą i nic więcej. Po mniej więcej dwóch tygodniach samo zeszło

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Oczekująca na dziecko jesli to trądzik niemowlęcy to sam zejdzie

U mnie kolejny zły dzień, moje dziecko już sie totalnie popsuło...chociaz wydawało mi sie kiedys, że juz gorzej byc nie może

mam nadzieję, że to skok rozwojowy :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Astarte ja próbuję przyzwyczaić Julka do noszenia w chuście. Mam elastyczną. Julo jak się zmęczy to wyje bo woli wyprostować kości w łóżeczku zamiast się do matki przytulić ale ok skoro tak chce. Jestem ciekawa czy mu się będzie podobać bo chciałabym pójść z nim na spacer w chuście. Narazie wiążemy kieszonkę (tą pionową) i tak spędzamy kilka minut. Mi się podoba
Aaa miałam pisać. W miejscu ukłucia na rączce wyszedł guzek. Nie wiem czy dopiero teraz czy go tak późno zobaczyłam. Martwię się :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

To wyjdzie na spacer...ja w ogóle na początku po domu nie nosiłam...zaraz wyszłam z nim, a to był styczeń

Jeremi jak był mały to gdy wychodziliśmy w chuście to zaraz zasypiał, ale ok 2 miesiąca do 6 miesięcy w ogóle nie dawał się zamotać...tak naprawdę częściej zaczęłam go nosić jak miał 6 miesięcy :roll: może byłam za mało uparta...no i w domu zawsze ryczy teraz też, musimy zaraz wyjść

A ten guzek to w miejscu szczepienia na gruźlicę, czy innym??? Bo po gruźlicy to normalne

Wkleje ...może sie kiedys komus przyda
Obrazek

Tygodnie zaznaczone na czarno to okres bardziej niespokojnego zachowania dziecka. Tydzien z piorunem to niejako punt kulminacyjny. Kropki okolo 29/30 tygodnia to okres marudzenia ale nie zwazany z zadnym skokiem - dziecko zauwaza wtym czasie, ze ludzie moga sobie isc i je zostawic - dziecko uczy sie, czym jest odleglosc.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

U nas drugi skok rozwojowy to była masakra. Aż się boję bo trzeci nakłada się terminowo ze szczepieniem :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

U nas niestety raczej kolki to są. Około 20-tej zaczyna się godzinny lub póltoragodzinny ryk.
I sa problemy z odbijaniem, nie bardzo chce odbijac a sprawia wrazenie, ze cos mu na tym brzuszku "siedzi i przeszkadza", kręci sie, wije, stęka...
jedyna nadzieja, ze jesli to kolki to do 3 m-cy najdalej pol roczku to minie /prosze mi to nie wypisywac wyjatkowych wyjatkow ktore mialy bole kolkowe dluzej/.
Poobserwuje jeszcze ze dwa dni te ryki i chyba sprobuje dac czopka homeopatycznego na uspokojenie, moze cos da.

I cholera jasna, Arturka mam chorego, obudzil sie z goraczka 38 stopni, wzrosla mu juz do 38.6, chlopak leci przez rece i sie kladzie zamiast biegac po mieszkaniu i wrzeszczec jak zwykle - czyli faktycznie chory jest. Mleko wypil rano, ale sniadanka juz nie chcial jesc. Bylam u lekarza i niby wszytsko w porzadku, raczej cos wirusowego sie kluje... Wogole wyjscie z Tomim i Artim to jest na granicy mojej wytrzymalosci, a ja kiedys narzekalam, ze wyjscie z dzieckiem JEDNYM, to ubieranie, wpinanie w wozek, walczenie ze sciagana czapka i rekawiczkami itd mnie przerasta :g^^:

I Adam caly czas po tym antybiotyku taki jest ani zdrowy, ani chory.

Mam dosc. Napiszcie cos pocieszajacego pliiisss. Ze to minie. Ze Adam i Arti wyzdrowieja. Ze wychodzenie z dwojka to przyjemnosc ktorej musze sie nauczyc. Ze sobie poradze itd.

Acha. jak bylismy w przychodni to akurat byla polozna srodowiskowa i popatrzyla na te Tomiego pryszcze-tradziki. I wg niej to potowki :shock: A faktycznie na zimnym powietrzu mniej widac, caly sie robi taki lekko zaczerwieniony i nie widac tak bardzo... No nic, zobaczymy. I tak jest najslodszym dzidziusiem na swiecie, mimo tych paskudztw na twarzyczce :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Oczekująca dasz radę. Ja sierota życiowa dałam a Ty nie?
Jak znikają to na bank trądzik. Tylko przemywaj przegotowaną wodą i nic nie rób. Może się utrzymywać ze 3 tygodnie.
No jak dla mnie potówki są czerwone a trądzik zupełnie inny z resztą nie trzymasz wiecznie dziecka w czapce więc jakby miały wyjść na głowie?
Co do odbijania u nas też był na pcozątku problem bo się Julo męczył z tym cholernym powietrzem w brzuszku a teraz jest ok. Sam potrafi sobie odbeknąć jak żul pod monopolowym :lol:
A dajesz Tomkowi jakiś Infacol czy Bobotic?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

wczoraj kupił Adam Bobotic /na tym boboticu jest napisane, ze podawac po skonczeniu 4 tygodni przez dziecko :? /, zaczelismy podawac od wieczornego karmienia, noc byla niezla, budzil sie co 3.5 godziny, odbijal "ładnie", tzn. tak porzadny bek żula spod monopolowego ale rano dzis, tzn kolo 9:30 wrzeszczal godzine prawie, nic nie pomagalo, wozeczek nie, masazyk nie, kolysanie nie, przytulanie nie, noszenie nie, cyca nie dalam, bo byl najedzony a jak dawalam cyca w takim momencie to oprocz wrzasku jeszcze bylo ulewanie mleka na potege, w tym nosem :? zasnal w koncu, przespal swoja pore jedzenia, trudno...
mam jeszcze Artiego ktory chrypi juz jak "stary gruźlik", leje mu sie zielone z nosa i sam chce sie przytulac /u niego to objaw choroby/ no i goraczka ponad 39 stopni..........

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Oczekująca przytulam, ja tu nad malutkim katarkiem sobie głowę łamię to sobie wyobrażam co Ty musisz czuć.
Nosferatu idź zachustowana na spacer, wiele dzieci (w tym moje) nie lubi bezruchu w chuście, najlepiej by bylo gdybym nawet się motała idąc ;)
A u nas lęku separacyjnego ciąg dalszy (czyli skok 26tygodnia), ciężko jest bardzo, Mateusz rykiem nawet już a R reaguje :( Mam nadzieję, że to się niedługo skończy bo sfiksuję! Na dodatek wczoraj poszliśmy na spacer do lasu, zrobiliśmy ok 10km konkretnego marszu (młody w chuście) i dzisiaj nie mogę na kręgsłup, boli szczególnie w miejscu wkłucia znieczulenia do cc :? A jeszcze jutro muszę wstać o 6 rano żeby na 7 zdążyć się do gina zarejestrować bo mam jakiś stan zapalny i tragicznie znoszę zastrzyki z depo provery, plus R o 5 nad ranem jedzie na caly tydzień do pracy :(:(:( I dni takie krótkie już :( Normalnie wszystkiego się odechciewa :evil:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Rebelka no to masz dużo na głowie. Dasz radę.
Też zauważyłam że jak się poruszam to jakoś lepiej idzie w chuście. No i jeszcze mam problemy z wiązaniem bo wiadomo brak doświadczenia no i z zapakowaniem małego do środka.
Oczekująca nie pomogę bo niestety u Julka też to się zdarzało. On przez jakiś czas miał stałe pory takich ryków gdzie bóle brzuszka wykluczyłam. Do dzisiaj nie wiem o co chodziło ale minęło dość szybko. Przeczekaj chociaż wiem że nie masz siły. I zdrówka dużo dla synusia
Szkoda że dzieci nie rodzą się już takie dwumiesięczne (chodzi mi o rozwój i komunikatywność). Byłoby super

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

eh, ja nie wiem, czy ja bym chciala takiego dwumiesieczniaka rodzic sn :lol:

noc byla super, mielismy jedna przerwe 5 godzin i ja polozylam sie spac o 20-tej, jestem wyspana :shock: obiad sie dogotowuje /zupka tylko/, kuchnia ogarnieta, zostalo mi pranie i poodkurzanie /z odkurzaczem poczekam na wrzaski bo czasem go uspokaja ten dzwiek/
Adam poszedl do pediatry z Arturkiem bo goraczka mu nie spada /tzn po nurofenie mu spada i potem wraca znow/ i katar sie leje zielony :(

Dzewka: jak chusta?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Narazie fajnie chociaż mam problemy z wiązaniem. Ponoć za luźno i Julowi główka do tyłu ucieka. No i chciałam pochodzić w niej na spacery a tu dupa ciagle pada i pada
Dwumiesięcznego sn? Nigdy :wink:
Zazdroszczę takiej nocki u nas ciągle budzenie co 2-3 godziny. Im bliżej rana tym częściej

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

My mamy elastycznego polekonta, wiązanie jakoś mi idzie, zastanawiam się nawet, czy nie za ciasno sobie wiążę bo z ledwością wtłaczam Tomiego w chustę :? Jemu nie pasuje w chuście, niestety a podczas kolki to juz wogole mu nie pasuje /no, ale podczas kolki to NIC mu nie pasuje/ I nie mam pojęcia czy jemu tam wygodnie, bo nie wygląda to na wygodną dla niego pozycję :? Nikt ze znajomych nie nosi dziecka w chuście, nie mam sie kogo poradzić :(

-----------------------------------
Dobija mnie, bo nie rozumiem, co Tomi chce mi powiedziec :roll: Wczoraj ryki od 19:30 do 21:00. 21:00 dałam cyca, pocycał, odbił i ryk. Dałam jeszcze raz i pocycał, odbił, spał do 01:50. Pocycał, spał do 05:00. Wg planu mam go karmić o 6 rano... Nasze plany uporządkowania karmienia diabli biorą :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Oczekująca na dziecko a jak wiążesz chuste...w kieszonkę??? Bo Jeremi jak był malutki to tylko w kieszonce, a później w 2x....i było nam bardzo wygodnie, pomijając wrażenie że się dusi pod moją kurtką :lol:

zawsze w kieszonce boki miałam rozciągnięte więc głowa nie miała gdzie uciekać....

ja nie miałam elastycznej

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Awatar użytkownika

Oczekująca na dziecko a próbowałas karmic na leżąco? odbija sie dziecku w trakcie jedzenia i minimalizuje koleczki!

jak dzieciaki przestana w nocy jadac i mieć kolki to coś innego to zastąpi :bbb: :bbb: :bbb:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU

Mirkornik: moj pierwszy syn skonczyl jadac w nocy jak mial 11 m-cy /w nocy tylko piers dostawal a ja dostalam wscieklizny bo chcial co godzine i z dnia na dzien go odstawilam od nocnych karmien/, Tomi mam nadzieje, szybciej skonczy z jedzeniem w nocy :twisted: A jak on nie skonczy - to ja skoncze :twisted:

musze odbijac w pionie Tomka, jak karmie na lezaco w nocy to on czesto zaśnie na jakies pol godziny, a po tej pol godziny zaczyna sie wiercic, poplakiwac itd - wtedy tylko odbicie mu pomaga :roll:

Isztar: Ty chyba masz Nati taka sliczna, niebieska? Wiazanie: kołyska wg instrukcji z chusty. Zastanawiam sie moze dalabym rade komorka nakrecic jak wkladam malego do chusty i jak on w niej wyglada i skonsultowac sie z kims online :roll: Juz sama nie wiem, co robie nie tak, ze mam wrazenie ze Tomkowi niewygodnie jest :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Oczekująca na dziecko tak mam Nati

No to wszystko jasne...czy ty wiesz że większość dzieci nie znosi kołyski :lol:

kieszonkę spróbuj :wink: dobrze podociągaj i okryj materiałem główkę

ale najlepiej spróbuj zawiązać kangurka to jeszcze lepsze dla noworodka

ja tak wiązałam kieszonkę
http://www.sling.com.pl/?mod=./wiazania/kieszonka.html

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 207 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna

Forum ciąża

» Forum ogólne » Psychologia

Strefa czasowa UTC [letni]