Żeby cokolwiek zmieniać w zgodzie ze soba to trzeba to najpierw zaakceptować, bo inaczej toczy się wewnętrzny konflikt, który jest przejawem neurotyzmu.
Cytuj:
Czy doprowadzanie ciała do ruiny jest objawem zdrowia psychicznego Dla mnie nie
Ja myślę, że ty po prostu przesadzasz, bo KM nie ma ciała doprowadzonego do ruiny, jest zadbana, ładnie się ubiera, ma fajny makijaż i dodatki. Ładnie wygląda, tak, uważam, że nie akceptujesz grubych ludzi, pewnie nawet nie mieliby u ciebie szans dać się poznać, bo od razu byś ich skreśliła. Na dzień dobry oceniasz ludzi po wyglądzie i myślę, że wiele tracisz, aczkolwiek masz prawo nie lubić i nie cenić KM, ale twoje argumenty są na prawdę takie jakieś infantylne. Nie lubię jej bo jest gruba, nie cenię, bo pisze tak czy siak, a tak na prawdę to, że jest gruba ją skresla bez względu na to co pisze. Myslę, że nie dajesz jej prawa do bycia dobrą terapeutką, bo jej wygląd się kłóci z twoim wyidealizowanym obrazem terapeuty
Po co ci te terapie skoro tak świetnie się ze sobą czujesz?
Cytuj:
Ach Jakbym poszła do dermatologa i zobaczyła, że jest cały w "syfach", to nie chciałabym się u niego leczyć
My chyba mówimy o kobiecie która jest psychoterapeutką, a nie dietetyczką, poza tym zdrowie psychiczne mierzyć w kilogramach i oceniać na fałdy tłuszczu? No, ciekawa koncepcja i powiem ci, że nie każdy gruby człowiek ma problem z psychiką, tego nie możesz wiedzieć.

Cytuj:
A w ogóle to chyba ostatnio mam dość pochlania się nad losem kobiet - faceci nam kapcanieją
Być może, ale ważne, że mój nie kapcanieje. Reszta mnie nie interesuje, a fakt, że jestem kobietą sprawia, że psyche kobieca zdecydowanie bardziej mi leży.