Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 11:45 am

Forum ciąża

» Forum ogólne » Psychologia

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Żanetko-im prędzej uwolnisz się z tego toksycznego związku, tym będzie lepiej dla ciebie i dziecka........twój mąż traktuje cię jak tanią kochankę, jak ma chęć na seks, to sobie bierze i reszta reszta oprocz auta go nie interesuje....tak być nie może kochana, musisz wiedzeć że jesteś wartościową kobietą i nikt nie ma prawa cię tak traktować!!!
W głowie mi się nie mieści, że ty jako żona i matka musisz się prosić o pieniądze na życie, opłaty, na dziecko itp......twoja praca w domu, opieka nad dzieckiem są bezcenne, więcej warte niż zarobki twojego faceta i powinien to docenić, bo jak widzę on kokosów też nie zarabia, więc zamiast wkładać kasę w auto, powinien razem z tobą przedyskutować rodzinny budżet, bo lekko na pewno nie jest...ja nie pamiętam kiedy mój mąż ostatnio był w banku....ja monitoruję domowy budżet i wydatki...a jeśli chodzi o auto, to prędzej ja coś kupuje niż on :wink: :oops:

Tak więc powiedz sobie samej STOP!!!
Nie bój się odejść, to co robi ci twoj mąż to rodzaj przemocy psychicznej, a dokładnie przemoc finansowa...wiem, bo studiuję resocjalizację i sporo o tym czytałam....im szybciej odejdziesz, tym lepiej.Masz na pewno rodzinę, która cię wspomoże, a z czasem wszystko się ułoży na nowo...trzymam kciuki...powodzenia!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

zanetka mam identyczna sytuacje. wspolczuje.
ja mimo wszystko zdecydowalam sie odejsc. pozew juz zlozony.
zycze powodzenia :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

a ja mam takie pytanie do mam, które już zrobiły ten krok: jak Wasze dzieci na to zareagowały i w jakim były wieku gdy się rozstaliście, jak wygląda kwestia widywania sie z dziećmi?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
.

Wiecie co dziewczyny .... odejść od męża (czy tam chłopaka) to nie jest problem ... nawet w naszym kraju .....
ja odeszłam od chłopaka, mamy córkę razem :? miało być błogo i kolorowo do końca życia ... nie jest ... muszę sobie radzić SAMA (tak sama - na rodzinę liczyć nie mogę) ... i jakoś sobie radzę .... już prawie 4 miesiące mija jak mieszkam razem z córcią, znalazłam pracę, wynajmuję mieszkanie itp. I życie się jakoś toczy dalej ....

najgorzej to usiąść i rozpaczać nad sobą ... wiem bo rozpaczałam tak ponad rok i zastanawiałam się "zostać czy odejść" ....

a myślenie typu "nie odejdę bo nie chcę krzywdzić dziecka" pomyślcie sobie co jest gorsze .... szczęśliwa ale samotna mama, czy nieszczęśliwa i ciągle zapłakana mama przy boku równie nieszczęśliwego taty ..... :?

dodano

aiwa pisze:
a ja mam takie pytanie do mam, które już zrobiły ten krok: jak Wasze dzieci na to zareagowały i w jakim były wieku gdy się rozstaliście, jak wygląda kwestia widywania sie z dziećmi?

tatuś dziecka może widywać małą kiedy zechce (nie bronię mu) ale jest problem, bo wyprowadziłam się praktycznie na drugi koniec polski, więc zostały mu rozmowy przez skypa - mała na niego reaguje bardzo dobrze, poznaje go i cieszy się jak z nim "rozmawia" :D

dodam, że rozstaliśmy się ale kontakt utrzymujemy ze sobą bardzo dobry, ojciec płaci regularnie na małą itp.

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Forum ciąża

» Forum ogólne » Psychologia

Strefa czasowa UTC [letni]