Dzisiaj jest śr wrz 10, 2025 1:32 pm

Forum ciąża

» Forum ogólne » Psychologia

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Tak jak w temacie... Czy też tak macie? Czy Wasze dzieci eksploatują Was do granic możliwości?
Ja widać na suwaczku mój Maciejko zaraz skończy roczek. Są dni, kiedy potrafi się sam fajnie bawić, mogę wtedy dużo zrobić w domu, a są takie jak dziś, że jest płacz od samego rana, tylko noszenie na ręku, bajka (w tv) tylko u mnie na kolanie... Nie mam kiedy zjeść, kiedy się umyć...
Momentami czuję, że jeszcze trochę i wybuchnę... Na szczęście Bozia obdarzyła gigantycznymi pokładami cierpliwości. Coraz częściej myslę o pójściu do pracy, żebym mogła przychodzić z niej i cieszyć się dzieckiem i czasem z nim spędzonym...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ewulek moja ma 6 miesiecy a tez potrafi dac niezle w kosc,
od kiedy pamietam ma problem ze spaniem w dzien, nie wiem dlaczego, a od dwoch dni kazda probw polozenia ja na popoludniowa drzemke konczy sie rykiem ktory trwa nawet godzine tak jak dzis w tej chwili... nie mam sil, moze zla ze mnie matka ale lezy sama w lozeczku i wyje ... tez nie mam kiedy sie umyc, zjesc, jak uda sie jej przysnac jest to gora 30 min ehhh... tez zastanawiam sie czy jak mala nie bedzie miala roku nie pojsc do pracy chociaz na pol etatu...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Moderator
Awatar użytkownika

Moja też ma takie dni że nawet obiadu nie zrobię ...dopiero jak mąż wróci to ją poskramia a ja zamiast odpoczywać to siedzę w garach :evil: teraz siedzi na nocniku i miauczy by podawać jej co chwila nową zabawkę a mnie tak boli kręgosłup :shock: nie mam siły :(
Ostatni tydzień wyssała ze mnie energie trzy noce i dnie przy cycku nic innego nie chciała jeść ale tak ponoć jest przy ząbkowaniu, trzeba to przetrwać...Kocham ją ale czasami chcę mieć czas dla siebie a tu nie da rady...
W dzień jak zaśnie to na pół godziny czasami godzinę i wtedy nie wiem za co się brać

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ewulek wydaje mi się, że każda mama ma chwile totalnej załamki.
Mój młodszy synek jest przespokojny, super pogodny, bezproblemowy. Doprowadza mnie do płaczu tylko wtedy, kiedy zaplanuję sobeie dłuuugą kąpiel albo wieczorek z mężem, a mały akurat nie może zasnąć, bo doskwiera mu powietrze w brzuszku, którego pozbywamy się 2 godziny i jak już jest po krzyku, to jestem tak padnięta, że już na kąpiele i igraszki nie mam siły. Uświadamiam sobie wtedy, że nie mam wpływu na własne życie i strasznie mnie to smuci...
Za to starszy synek, to istny szaleniec. Non stop nawijka, ciągle jakieś pretensje, bez przerwy robi to, czego mu nie wolno: ściąga mi mokre pranie z suszarki, podnosi temperaturę prania na maksa, zwiększa mi ogień pod garczkami, gmera przy komputerze... Jak chcę posprzątać jego zabawki, to jest ryk, bo naaagle ma ochotę się tymi wszystkimi zabawkami bawić, co z tego, że leżą tak cały dzień...
I kiedy przychodzi wieczór, mam ochotę zwalić kąpanie obydwu mężowi na głowę i pójść na pół nocy na spacer.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ja takze nie mam chwili dla siebie mala potrzebuje ciaglej uwagi piore,sprzatam,gotuje obiad w szalonym tepie mala pobawi sie zabawka ale zaraz sie nudzi i placze jak widzi mamusie jest dobrze jak na chwile znikne to juz jest zle...obiad robie w 2 turach Natka zasypia obieram ziemiaki po 30 minutach wstaje...po ok 2 godzinach moge dokonczyc obiadek bo znowu zasypia na 30 minutek...mam czasem ochote wyjsc i sie gdzies przejsc ale niestety nie moge bo nie mam z kim zostawic malej...jestem caly dzien z nia sama...jedyny plus na spacerku zawsze ladnie spi nawet 3 godzinki wtedy moge troszke sie zrelaksowac

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

oj, ja to dopiero mam czasami dosc :roll:

Mam na tyle dobrze, ze studiuje, wiec po prostu zostawiam Mala z niania i ide sie relaksowac na zajecia 8) :lol: Do czego to doszlo, zeby czlowiek szedl z przyjemnoscia na zajecia :lol:

Ale za to jak wracam to mam ogormny wybuch uczuc do Asi i cale zmeczenie mi przechodzi :) Choc w calej sytuacji jest jeden minus, mianowicie biore tabletki antydepresyjne, bo niestety wlasnie przez siedzenie z mala w domu i branie na siebie zbyt duzej ilosci obowiazkow nabawilam sie depresji :( wszystko wybuchlo jak skonczylam karmic piersia, czyli jakies 5 miesiecy temu... Od tej pory staram sie wiecej czsu poswiecac sobie i podchodzic bardziej na luzie, co polecam wszystkim mamom ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ech ja tez mam takie chwile,ze mam dosc.wydaje mi sie,ze ta anielska cierpliwosc,która mialam na początku gdzies zanika...
ja szczególnie sie denerwuje jak mam jakis plan,jak chce cos zrobic np.wiem ze Danielek juz powinien zasnac na spacerku a on nonstop siada,jak siedzi to tez marudzi i tak w kółko.w takich chwilach pokrzycze pod nosem,zaklnę a potem załuje i przepraszam moje dziecko...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

ze starsza corka mialam tak ze jak mialam plan wyjsc gdzies z m to mala zamiast zasnac zaczynala sie bawic, nieraz usypianie trwalo nawet 2 h natomiast gdy nigdzie sie nie spieszylam mala zasypiala momentalnie... wtedy zauwazylam ze jak ja cos chce to ona czuje moj nastrojn i podenerwowanie tym czy przypadkiem nie zacznie wariowac...
natomiast mlodsza to istny szatan, obiad tez czasem robie na dwie tury chc teraz coraz gorzej, mala chce byc ciagle na rekach bo tak moze wszystko chwycic, a ze wlaczyl sie jej okres bicia wszystkiego i szczypania to wszystko sciaga :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no wlasnie.ja zauwazylam,ze jak bardzo mi zalezy zeby zasnal to nic z tego...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

no niestety, chyba dzieci sa madrzejsze niz nam sie czasem wydaje, ja to i tak uwazam ze ona mi na zlosc robi :evil:

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Forum ciąża

» Forum ogólne » Psychologia

Strefa czasowa UTC [letni]