Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:09 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8650 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 425, 426, 427, 428, 429, 430, 431 ... 433  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

wszelki duch! Ewek!!!!!!! no to dałaś czadu babo!!!!!

miałam już spać, bo padam i przeziębienie mnie wzięło, ale nie mogłam nie napisać!

ach! jak dobrze, że wróciłaś! pokazuj Majeczkę majową!!!! koniecznie!

reszta jutro, bo nie wstanę.

co do meczu, to.. trochę żal, ale bardziej ulga. najważniejsze, że dociągnęli remis. a żeby nie spalony to byłoby 2:1.. ech, los...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

:jk;: 2;1?...hmmm, to byłby suuuper wynik, jednak gra bardzo do rzeczy , nawet Smuda zadowolony...;)...ależ w sobotę bedzie szał!!!
a mnie miało już nie być, ale burza bokiem ptrzeszła, a ja walczyłąm z suwakiem, a fotki na nim ani widu....ufff....teraz to naprawdę idę lulku....
Nanuska nawet nie masz pojęcia jak ja strasznie zateskniłam za forum!!!!moze nie tylko ja?...czekamy dalej...
no i co ja miałam... :roll:
aaaa!!!!!!!! pewnie kazy Ciu to pisze, ale ja muszę się powtórzyc!!! Miska jest booooska!!!!, a fotki jako ogrodniczka? rewelka!...tyo do juterka baby!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witam :D
u nas ospa. Najpierw starszy chorował a po 2ch tygodniaj Mikołaj
tak wiec my ze szczepieniami tez w tyle jestesmy.
pozdrawiam

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kogo tu przywiało??? Ewcia jak super, że wróciłaś:)\

Orbitko TY TEŻ WRACAJ!!! ODEJDŹ Z INNYCH WĄTKÓW JAK SĄ WREDNE BABSZTYLE ALE DO NAS WRÓĆ!!!!!!

BRAWO Polacy !!! mam jakiegoś wirusa i generalnie czuję się do luftu ale mecz oglądałam i z tego wszystkiego jeszcze bardziej mnie brzuch bolał... ehh ale trzeba było obejrzeć:)

Saldo na dzień dzisiejszy:

Dominik zębów: 11 i 12 w drodze (przez co mam KOSMOS i co 1,5h pobudka w nocy - gorzej niż z noworodkiem:///)
Chodzimy za ręce, samemu tylko przy meblach za to zasuwa na kolanach i nic nie jest już bezpieczne:) najbardziej lubi szafkę z ręcznikami:) a w kuchni pozaklejałam szuflady i teraz nikt nie ma dostępu hihi
Mówi: TATA i to świetnie!! dada, baba, i MAGDA !!! jak mnie woła to MAGDA!!! Teściowa z mężem go tak nauczyli :twisted: :twisted: :twisted: mama to mu wychodzi tylko jak jest rozżalony....
Z jedzenia to szamie wszystko co mu sieę do buźki da, jedyne co to truskawki nie chciał i SERNIKA :shock: ja nie wiem jak można gardzić sernikiem :)

Nan Miśka cuuudo:) fajna dziewuszka i jaki uśmiech uroczy:)
Napisz Orbitce, żeby się nie dała, że ją nawołujemy, żeby wróciła

\Jeszcze raz Orbitka WRÓĆ :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Pa, pa :D :D

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny gdzie jesteście??

teraz jak już Orbitki nie ma która dbała o frekwencję to już w ogóle tu pustkiiii buuuuuuuuuuuuu :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Orbitka WRÓĆ

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

o jak się ruszyło u nas!!!!!

jutro poczytam, bo dziś tylko tak na chwilkę zerknęłam w przerwie w pracy :( nocnej

chciałam się pochwalić, Tomek chodzi a nawet biega :)
zaczął tak śmiało się puszczać w Boże Ciało a od wczoraj to już zasuwa genialnie!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

karolina brawo dla Tomusia! Ucałuj pultaska!

wczoraj mieliśmy mieć w końcu szczepienie zaległe (to na 7 miesięcy),ale znowu przełożone bo trzeba usg kontroln zrobić po tym jakm ia wątrobe i trzystkę powiększone..
Jesteśmy juz po wizycie u Hematolga i kardiologa i na szczescie i tu i tu jest ok! Więc juz sie nie zamartwiam,bo powiem Wam ze ten hematolog sen mi z oczu zabiera..tak sie bałam ze bedzie cos nie tak..

Ja jeszcze troche i do pracki,z jednej strony niechce sie ale z drugiej tak inaczej. Szkoda tylko ze niemam czasu na wszystko co bym chciała. :roll: Obiady rzadziej,posprzatane z grubsza..no ale nic jest więcej grosza,a teraz sie przydaje..

Orbitko kochana wracaj! Miej w nosie te złośliwości! My wiemy ze jestes super mama i chcesz dla Twojego synka jak najlepiej! WRA-caj! Wra-caj!

Ewek kupę lat! Pokaż Majuche!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

cześć Kochane

byłam dziś na rutynowym badaniu piersi, usg takie tradycyjne.
no i wyszło mi że mam guzek. dostałam skierowanie na biopsję :(

w środę idę do mojego gina, żeby u niego zrobić to samo badanie i zobaczyć co mi powie. dziś prze z tel mówił że tego guzka trzeba będzie najprawdopodobniej ciachnąć. z opisu wynika że wygląda na gruczolak, czyli coś raczej niegroźnego. ale stresa i tak mam :( ogromnego,
w dodatku Tomek gil po pachy, a mnie na maksa gardło boli

wyżaliłam się, całusy

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hej baby, ja dosłownie na sekundkę, zebyscie nie myslały,że znów zniknęłam na wieki....Karolcia :sss: nic się nie martw...no wiem, ze sie tak nie da, jednak nie zamartwiaj się na zapas...moja przyjaciółka miała wycinanego gruczolaka i wiesz co mi jej lekarz powiedział jak szykowałą sie do odejscia z tego swiata?...ze gdyby to był jakis ''niebezpieczny'' guzik, to przy pierwszym usg juz dałby sie rozróznic oid gruczolaka, bo podobno w opisie róznica jest ogromna... ;)...ciesz się kochana ,że Cie sporawdza i bedziesz spokojna...buziole!!!
a Twój mały tyo dopiero zdolniacha...hihui
ok ja uciekam do małej bo od dwóch dni goraczkowałą bardzio wysoko, do tego marudzenie i nieprzespane noice...nbylismy u lekarza, podejrzenie?...zapalenie gardła, porofilaktycznie (masakrycznie wsciekła jestem)antybiotyk, a dopiero dzis doszo rozwolnienie i mamy jelitówę :0,
do tego jak dzisiaj kumpeli mówiłam to ona do mnie'' to co Ty Ewka ,nie wiedziałas,że w Toruniu jelitówka panuje''...
no kuźwa...nie wiedziałam... :?
oik, spadam, a fotencje niebawem.buzka :*

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny mam szybkie pytanko: jaki rozmiar Wasze dzieciaczki zaczeły nosić na wiosnę tego roku?? Miały wtedy niespełna roczek. Z tabeli rozmiarów wychodzi mi 74-80. CO roku jak są wyprzedaże,kupuje wiosenne kurteczki na przyszły rok,stąd moje pytanie. Z córcią nie mam problemu :)

Dziękuje za odpowiedź
Majówka 2012

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Obrazek

kot-ka to zależy od dziecka... nasze majowe jedne pultaski, jedne szczypiorki... bezpieczniej będzie 80 na przyszłą wiosnę...

KarolinaGT chwali się, że chodzisz na rutynowe badania!!!!! Lepiej że teraz coś wykryto i nawet jak będzie się kwalifikowało do wycięcia to wytniesz i będzie spokój - gorzej jakbyś chodziła z tym Bóg wie ile i by się zrakowiało nie daj boże albo coś to wtedy gorzej bo i cięcie i chemia i radioterapia!!!! DZIEWCZYNY CHODZIMY NA RUTYNOWE KONTROLE !!!! Sama nie byłam i gina od porodu jeszcze://// MUSZĘ IŚĆ!!!! Karola 3maj się!!!

Pozdrawiam was babeczki i lecę Obrazek papa

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kot-ka, Misiowa jest pultasem i teraz nosi 60, 86 a wiosenne kurteczki miała na 74-80

najwyżej będzie ciut przyduża ta kurteczka, to rękawy podwiniesz.

Karolka, po karmieniu to ponoć normalne, że robią się tłuszczaki. na pewno jest dobrze. grunt, że sprawdziłaś a i nas pewnie zmobilizujesz. ja się od dawana wybieram na rutynowe badanie.

ach i jeszcze jedno. czy wy też tak krwawicie podczas okresu? bo ja jak prosię i dowiedziałam się, że to endometrium po porodzxie narosło i że gin powinien jakieś tabletki przepisać, bo samo nie minie. muszę się wybrać.

i zęby mi się posypały. ach, wyczerpała mnie ta ciąża bardziej niż pierwsza. czuję już bagaż wieku. twarz się sypie, oczy w zmarchach całe, człowiek się uśmiecha i jak starucha wygląda. cycki wiszą nad pępkiem, brzuch przy kolanach, druga broda powiewa...

niedługo bedą Miśce mówić: babcia po ciebie przyszła :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

hejeczka!

Dziewczyny bardzo dziękuję za pocieszenie!

Nanusia z tego co mi powiedziała Pani onkolog to już to musiałam mieć przed ciążą, i nie jest to ten guzek z rodzaju które się same wchłaniają.
nie chcę się nakręcać więc myślę o tym jak najmniej.
jutro idę na biopsję. za ok 10 dni będą wyniki.
przeraża mnie nie tak bardzo sam ten guzek ale szpital. kurcze jak ja się boję szpitali, czuję się tam tak maksymalnie nie sobą. ja jestem dosyć wrażliwa i łatwo u mnie o chwile wzruszenia z radości jak i ze strachu, ale w szpitalu jakoś nie jestem w stanie uronić ani łzy.
Jak byłam tam na zabiegu po poronieniu to nie zapłakałam nic, mimo że w domu rozpaczałam. czułam się jak taki mały żołnierzyk który dzielnie wszystko musi znieść, to samo podczas porodu.

Rozbroił mnie Twój opis. powiem Ci tylko, głupoty pieprzysz!
Pięknie wyglądasz!
Odpowiadając na Twoje pytanie, tak ze mnie się leje. masakra.tampony nie wchodzą w ogóle w grę ( a były czasy że używałam mini :)

Kotka nie odpowiem na temat ubranka, bo nie pamiętam. Tomek nosi tak nie rozmiarowo że szok. kupując patrzę tak na oko jaki to rozmiar.

MAdziara no jasne że idź na badania! ja chodzę regularnie, odkąd moja koleżanka z pracy miała raka dróg rodnych.bardzo nagle się u niej zadziało, dostała wodobrzusze, myślała że ma wzdęcie po różnym jedzonku podczas urlopu, a tu okazał się najgorszy scenariusz. po 3 latach walki zmarła w ubiegłym roku.

Ewek kope lat! pokaż małą!
ja nie mam kiedy zdjęć zgrać, teraz też piszę w tzw między czasie, czyli czasie pomiędzy Tomkiem, a pracą. właśnie zasiadam znów na nocne przyjemności :)

Honey super że mały zdrowy! to najważniejsze!

O rany jak ja jestem zakochana w tym moim małym Tomulku. To jest dzieciak który bierze życie całymi garściami. niczego się praktycznie nie boi, śmieje się non stop, gania za większymi dzieciakami,psami i kotami.Ma genialne poczucie humoru, jestem zauroczona po maksie.

Chwaliłam się że załatwia się na nocnik? na razie od 3 miesięcy robi kupy na nocnik, teraz mam ambicję aby i siku zaczął robić. Ale do tego żeby zaczął odczuwać że ma potrzebe to chyba jeszcze za malutki jest. ale z drugiej strony jest lato, będą cieplutkie dni, i będę próbować go nauczyć być samodzielnym.

Całuski! trzymajcie za mnie jutro kciukasy, o 13 stej, żeby nie bolało

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

nanusia- ja tez krwawię mega mocno, juz sie tez zastanawiałam czy to normalne

ko-tka - ja bym kupiła na 80 -moja teraz nosi na 74 ale ona z tych drobniejszych a zawsze jak okaze sie duzo za duza to na jesien ci zostanie :)

kaarolina trzymam kciuki

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Agnese wielkie dzięki!

Nanusia a jeszcze jedno, ja miałam tak obfite miesiączki po wyłyżeczkowaniu ale po jakiś 6 miesicąch minęło. nie wiem ile ty już miałaś cykli. ja aktualnie miałam 3 trzeci więc mam nadzieję że się za jakieś 2-3 miesiące to wyciszy.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

pokładasz nadzieje bo ja mam 4 miesiaczke i na moje ok mniejsza niz poprzednia

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Byłam i przeżyłam :)
do najprzyjemniejszych to nie należało.
Szczególnie że po 1 biopsji ucieszyłam się że ma to z głowy okazało się że pobrała za mało materiału, potem wkuła się raz jeszcze i miała problem z ukłóciem guzka. i Tym samym podeszla do sprawy raz jeszcze. miałam więc 3 biopsje... nie liczyłam na takie promocje :)
wyniki za 2 tygodnie i albo będę wśród tych szczęśliwców którym powiedzą że to nie złośliwe albo ... i tego to sobie nawet nie chcę wyobrażać.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

karolina bedzie dobrze zobaczysz!

u nas z powrotem nie ciekawie. Mały ma podwyzszony jakis enzym wątrobowy,do tego powiększona śledziona i watroba. mam skierowanie do odkologa,hepatologa i gastroenterologa ;((

jak tak dalej pójdzie wykorkuje nerwowo..w necie co czytam,to same czarne scenariusze ;(( łykam juz tabletki na uspokojenie bo mi serce ściska

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Honey to ja Ci mówię że musi i bedzie dobrze!

Wybacz, nie zarejestrowałam kiedy Marcelek wczesniej miał powiększoną wątrobę i trzustkę. Bardzo się zmartwiłam. Gwarantuję modlitwę żeby się okazało nic poważnego. ściskam!
p.s. Zmieniłaś numer tel?
Kiedy te wizyty teraz macie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

honey- nie wczytuj sie, net ma zazwyczaj czarne scenariusze a tak nie musi być - trzymam kciuki

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8650 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 425, 426, 427, 428, 429, 430, 431 ... 433  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]