Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:50 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5909 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 296  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

apostrofa jutro na 17:50 więc razem idziemy :)

idę się przejść do sklepu, także do później ( będę zakwaszać ogórki ) :lol: :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

siwulka23 gdzie się podziewasz jak wizyta u lekarza ?? napisz coś do nas :) czekamy 8)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczyny, ja tylko na chwile bo musze lezec, wczoraj caly dzien bolal mnie brzuch a kolo 20 zaczelam krwawic wiec szybko z m do szpitala, ale juz krwi nie bylo, z dzidzia wszystko ok, mam brac magnez i duzo lezec, ale jak tu lezec przy dziecku, teraz tydzien jestem u tesciow ale oni potem jada na urlop ale jakos to bedzie musi byc, dzisiaj musialam isc do swojej giny i ona mnie tez zbadala i powiedziala ze moze to przez stres, ale z dzisdzia jest wszystko ok, dzisiaj nawet widzialam serduszko, wczoraj jeszcze nie bylo, no i dala mie progesteron i tez kazala duzo lezec wiec leze poki dziadki opiekuja sie mala ;) i jestem juz spokojniejsza jak widzialam moja kruszynke i jej serduszko

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja cie...
ja jutro robie drugiego i ostatniego sikańca...
denerwuje się...

@ oczywiście nie ma, ale mam stresa przed tym testem, że nie będzie 2 // albo że dostane @ :cry:
nie dowierzam w to co się dzieje po prostu :?
po tylu latach i od tak się udało? :roll:
tak naprawde po jednym złotym strzale :roll:

jakiegoś dołka mam...
żołądek mnie boli, mdli mnie po słodkim i ogólnie kicha...
wszystko wydaje mi się zbyt słone :evil:

jutro pierwsze wieści z usg ale super :lol:

siwulka jak u Ciebie?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Właśnie...coś siwulki23 nie widać a jestem taka ciekawa...Daj nam znać jak maleństwo?
Agusbuj i apostrofa Powodzenia na jutrzejszym badaniu (napisałam grzebaniu ale wykasowałam)... :D :D Oby Wasze fasolki rosły zdrowo...
bendisGratulacje...a kiedy miałaś ostatnią miesiączkę jeśli można spytać? Powiedzcie Mi, który wg. Was mam tydzień i dzień ciąży? Pogubiłam się w tym a miesiączkę miałam 2 czerwca...
Boję się tego czasu bo zbliża się 6 tydzień. Dla Mnie w dwóch przypadkach się źle skończył... :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

siwulka23 to się ciesze że wszystko jest dobrze :) i widziałaś swoje maleństwo najważniejsze ze ma się dobrze :)

pat2208 dzięki :) . Ja też pierwszy dzień ostatniej miesiączki miałam na 2 czerwiec cykle mam tak około 30 dni i wychodzi mi około 5 tydzień i 3 dni. Jutro pewniejsza będę jak od lekarza wrócę będę miała jasność . Z tych internetowych kalkulatorków wychodzi mi termin na dzień kobiet zobaczymy co lekarz na to
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

bobaskowa25 na kiedy miałaś termin @ ? ile już jest po ?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dziewczyny,

ja ostatni @ miałam 22 maja, ale moje cykle są długie, trwają 35-40 dni.

Więc jakby nie liczyć, dni płodne wypadły około połowy czerwca a wkładkę antykoncepcyjną, którą nosiłam 3 lata wyjęłam dokładnie 11 czerwca :lol: To się nazywa zloty strzał, co?

Trzymajcie się, ja póki co muszę poobcować z muszlą klozetową. Wy też macie mdłości? :roll:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka

bendis pisze:
Wy też macie mdłości? :roll:

U mnie chyba za wcześnie na mdłości... 5 tydzień?

Nie mogę się na niczym innym skupić, właśnie zapoznałam się niemalże dogłębnie z wózkami na rynku :D I póki co przemawia do mnie x-lander move albo xa... :lol:

edit: dopisek:

bendis - wow! cóż za precyzja! :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

BendisTo tym bardziej gratuluję!!!To się nazywa wyczucie czasu... :D
apostrofaJa dogłębnie analizowałam wózki na rynku 4 lata temu...Mamy X Landera XA i jesteśmy zadowoleni. Jak Bóg da to będzie nam służył jeszcze przynajmniej raz (zakładam, że będę miała 3 dzieci) :D :D
Tak sobie myślę, że jutro z rana porobię sobie badania. Wizytę mam na Piątek i chyba dobrze, żeby ginka miała moje wyniki, a chociażby beta HCG. Z tego co wiem to wysyłają próbki do Krakowa i mam nadzieję, że na piątek wyniki trafią na stolik mojej pani G.Jutro więc trochę mnie nie będzie.
Mam do zrobienia glukozę, TSH, beta, mocz, morfologia,OWA, toxo IgG i IgM.
Na szczęście mam skierowanie więc z torbami nie pójdę. Dobra spadam. Miłej, spokojnej nocki.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

apostrofa pisze:

U mnie to była przesłanka do zrobienia testu. Wstałam, zaparzyłam kawę i jak mnie nie zmuliło, bleh. No i pomyślałam sobie: oho, będzie dzidź. No i teraz mnie trzyma. Paskudztwo.

Ja za kompletowanie wyprawki zamierzam zabrać się za jakieś pół roku. Jeszcze kupa czasu. Liczę na to, że większość odziedziczę po znajomych :lol:

Miłego dnia!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam wszystkich :)

bendis Twój przypadek to na prawdę złoty strzał :lol: powiedz jak długo planowałaś taką akcję ?? hehehe :lol: :lol: :lol: :lol:
Mnie tylko rano mdli ale na tym to pozostaje mam nadzieję że spokojnie bez wizyt w toalecie obecie się I trymestr.

Ja za to biegam siusiu co chwilkę :oops: pęcherz mój nie nadąża. A że teraz remontujemy łazienkę to i dojście jest trudniejsze :roll:

Co do wyprawki to zostawiam to na później. Tak jak mówi bendis prawie połowę wyprawki dostanie się od znajomych :lol: :lol: reszta to nasze zakupowe zachcianki i niezbędniki. 8) 8)

Jedyne co kupuję to pampersy, przynajmniej jednego wydatku się pozbędę jak już dzidzia będzie z nami.

Wiecie nie umiem spać budzę się o 5 rano i koniec. Za to popołudniu taki śpioch się ze mnie robi że nawet świeże powietrze nie pomaga. Usypia mnie ta ciąża jak narazie ale z tego co pamiętam w poprzedniej z Tomkiem miałam podobnie.

Dziewczyny zapraszam na małosolne lub kiszone ogóreczki własnej roboty :) całe 3,5 kg pięknie pachnie :)
To tak jakby któraś już jakieś zachcianki miała :lol: :lol: :lol: :lol:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
czerwona kartka

bendis pisze:
apostrofa pisze:

U mnie to była przesłanka do zrobienia testu. Wstałam, zaparzyłam kawę i jak mnie nie zmuliło, bleh. No i pomyślałam sobie: oho, będzie dzidź. No i teraz mnie trzyma. Paskudztwo.

Ja za kompletowanie wyprawki zamierzam zabrać się za jakieś pół roku. Jeszcze kupa czasu. Liczę na to, że większość odziedziczę po znajomych :lol:

Miłego dnia!

To znaczy, że ta wątpliwa przyjemność może mnie ominąć?? :lol: Dobrze by było!

U mnie zorientowałam się po bólach podbrzusza, za długo jak na okres, bo chyba ze 3 mnie już bolało - z dużymi interwałami. No i piersi - przed okresem mam często twardzsze, ale nie aż takie jak teraz! Na szczęście teraz odpuściły, ale był moment że w staniku musiałam je trzymać jak ze schodów schodziłam bo tak bolały :lol: No i oczy - po oczach widziałam, że coś się dzieje. Albo chora... albo ciąża. :wink:

Ja też się za wyprawkę nie zabieram póki co - też liczę na dziedzictwo - zresztą dwie koleżanki, które już wiedzą same zaproponowały zrobienie paczki :D

A wózki oglądam... ja UWIELBIAM wózki! A trochę dzieci się nabawiłam w swoim życiu już, więc wiem, że to ważne, żeby wózek był porządny. Choć myślę o zakupie używanego.

pat2208 - dobrze słyszeć opinię o XA! Dzięki! Bo wszystko zależy od funduszy. Move nie kupię jeszcze używanego :?

Dzisiaj pewnie będę często tu zaglądać, bo mam wolne, a stresuje się przed wieczorną wizytą u gina. :oops:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Witajcie!! Już przytachałam się ze szpitala gdzie robiłam badania. po drodze byłam u fryzjera podciąć końcówki i wstąpiłam do bibioteki oddać książki i pożyczyć następną serię :D Niestety jeszcze zamknięta
:evil:
BendisTo współczuję dolegliwości. Ja nie wiem czy Jestem w ciąży czy nie?? Nie odczuwam bolesności w piersiach, no może są troszkę pełniejsze... :roll: Nie mam mdłości ani wymiotów, nawet jakoś brzuch mnie nie boli....Naprawdę się zaczynam bać. Boję się tego beta i wizyty w piątek. Jak znowu usłyszę, że jajeczko jest puste to się chyba pochlastam... :( W ostatniej ciązy niestety nastapiło obumarcie i to na samym początku bo beta w 6 tygodniu miałam 800 :(
Apostrofa Powodzenia u gina. Oczywiście zdaj relacje z tej wielkiej chwili...
AgusbujTeż mam ogóreczki tyle, że roboty teściowej :oops: Zachcianek na Nie natomiast o dziwo jakoś nie mam :D

Co do wyprawki to mam po Wiktorii kupę ciuchów, wózek, łóżko i takie tam więc nie szaleję. Zacznę coś kupować pewnie dopiero w trzecim trymestrze żeby nie zapeszać.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej dziewczyny , umnie dzisiaj troche lepiej, ale za kazdym razem jak ide do wc to mam strach, mam jedynie brazowy sluz, ale to chyba resztki , tak öpozatym mam czasami mdlosci, cyce bola, ,i sisiu co chwile
agusbuj ja chetna na ogorki malosolne, jak byb mieszkala w polsce to bym miala blisko do ciebie bo ja z rybnika
apostrofa bedzie dobrze zobaczysz, ale wiem co to za stres
a co do wozkow to my mamy po corce abc design turbo6s i jetem bardzo zadowolona z niego

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Dla pocieszenia powiem Wam, że w pierwszej ciąży mdłości, wymioty, zgaga - wszystkie te przyjemności trzymały mnie niemal aż do końca! Straszne to było.

Robiłyście już USG? Ja idę w czwartek, zobaczymy, co nam tam pokaże. Mam nadzieję, że serducho będzie walić!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

bendis a w ktorym tc jestes
ja jak bylam w niedziele u szpitalu to byl 6t2d nie bylo widac serduszka a juz dzien pozniej to jest wczoraj juz bylo widac serduszko :), a i moja ciaza jest mlodsz o jeden dzien niz ta w poim pasku na dole

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja nie wiem... Bo wg OM to by był jakiś 7-8 tydzień, moim zdaniem nie dalej jak 6. Ale w poprzedniej ciąży serduszko było widac już w 5 tygodniu.

A w ogóle, to wszystkiego mam dość, lekarza mam wstrętnego, ale nie chce mi się znowu wydawać fortuny na badania i wizyty. Wystarczy, że płacę abonament za prywatną opiekę. Ale nic to, byle Bąbel był zdrowy. (Albo Bąbelka :) )

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ja USG mam w piątek i sama nie wiem czy będzie widać serduszko..oby tak. Będę najszczęśliwsza pod słońcem jeśli je zobaczę bo to znaczy, że doszliśmy dalej niż przy dwóch ostatnich ciążach. :( W ciąży z Wiki w 6 tygodniu już biło. Nie wiem czy w Piątek zobaczę.Chciałabym tylko usłyszeć, że ciąża jest umiejscowiona prawidłowo w macicy, bo przecież może być tak różnie.

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

dziewczyny bedzie dobrze, ja wiem zawsze te czarne mysli, ja sana zyje w strachu,ale tez w dobrych myslach, przeczucie mam ze bedzie wszystko dobrze, w pierwszej ciazy tez tak mialam widocznie taki moj urok , tylko teraz gorzej z odpoczynkiem

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziewczyny poratujcie . Mam ogromnego stresa przed tą wizytą.

Niby zwykła wizyta u ginekologa :? :? :? ehhh

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5909 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 296  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]