Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 2:43 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7727 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 387  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

zuzanna79 pisze:
humbelina nie wiem czy byl przyczyna bo nie znam jej do dzis ale byc moze ze tak mnie starsznie kaszlało .Ja mialam palmienia od 6tc.caly czas.Potem sie zastanawialam wlasnie ze moze obruszalam tym kaszleniem wszystko ,mnie nie obumarla ciaza poprostu poronilam dostalam skurczy ,krwawilam.Ja nie robiłam sikanca tylko bete 2x.

ja zaczęłam plamić w 4 tc , w 6 trafiłam do szpitala. 2 dni po wyjściu ze szpitala serduszko przestało bic :(

Co do bety - robię ją ,żeby miec pewność ,że ciąża prawidłowo się rozwija , zrobię ponownie pojutrze , a potem za tydzień znó. Poza tym jeśli idę w czwartek do gina to przynajmniej będę miała już ze sobą jakieś wyniki.

Też czuję ,że jestem w ciązy - czułam to zanim zrobiłam test. Przed chwilą już chyba 2 raz w ciągu 2 dni odwiedziłam toalete. W poprzedniej ciązy tez nie miałam porannych mdłości tylko popołudniowe :D

Ogólnie nie czuję się najlepiej. Zazdroszczę tym co tak super znoszą ciąże ,ale znam siebie i wiem,że gdybym znosiła ciążę super zamartwilabym się na śmierć. Muszę mieć objawy by się nie martwić. No i mam :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
ZAKAZ HANDLU
ZAKAZ HANDLU
Awatar użytkownika

humbelina ja tam betka?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

betka zaskakująca - 55128,0 mIU/ml

wg norm wychodzi 7-8 tydzien :shock:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć dziewczyny,

chciałam do Was dołączyć. Wczoraj zobaczyłam swoje 2 krechy :) termin wg kalkulatora mam na 7 września. To moja druga ciąża. Mam już córę - 2 lata i 7 miesięcy. Idę do lekarza 18 stycznia i nie wiem jak wytrzymam do tego czasu...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

perlowy_dzem gratulacje - czyli który to tc ? :P

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziękuję :) Sama nie wiem, chyba kończy się 4, bo ja miałam bardzo krótkie cykle 24 dniowe.
I właśnie zaczęłam schizować, bo przeczytałam, że takie krótkie cykle to za mało progesteronu i można mieć problem z donoszeniem tej ciąży...dziewczyny wiecie coś może na ten temat? nie ja chyba oszaleję zaraz...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ja mam 26dniowe cykle - w poprzedniej ciąży rzeczywiście wspomagałam się progesteronem , ale niewiadomo tak naprawdę dlaczego straciłam tę ciążę.
Także nie mysl tylko do lekarza , a najlepiej na bete - będzie wiadomo mniej więcej który tydzień

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

w takim razie może pójdę jutro na betę, chociaż w poprzedniej ciąży w ogóle nie robiłam...
mój lekarz na urlopie, wraca dopiero w przyszłym tygodniu i oczywiście wszystkie terminy ma już zajęte, ale będę się do niego próbowała i tak "wbić"
na początku tygodnia
mam nadzieję, że wszystko będzie ok...ale i tak stracha to mam gigantycznego teraz

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie :)

Humbelina,Enecia,perlowy_dzem gratuluje i życzę spokojnej ciąży :D

zuza u mnie ok najgorzej jest z rana.Byłam dzisiaj na becie ale wynik dopiero jutro gdzieś koło 18-19 jak nie zadzwonią do tego czasu to dopiero będę mogła odebrać pojutrze ,więc trochę czekania jest.
Dzisiaj bardzo bolał mnie brzuch i żołądek już sama nie wiem co mam robić.
humbelina kochana jest specjalny syrop na kaszel dla ciężarnych "Prenalen" ja w pierwszej ciaży go zażywałam http://www.domzdrowia.pl/57078,prenalen ... 150-g.html a do ssania chyba oscillococcinum jest to lek homeopatyczny i można zażywać w ciąży.Oba te specyfiki brałam w pierwszej ciąży :)
Śliczna betka :shock:

Widzę że większość z nas miała cc :) Ja mojej nie wspominam za dobrze ,miałam powikłania po i musiałam leżeć trzy tyg w szpitalu.
Enecia ja w pierwszej ciąży miałam termin na 4 czerwiec a córcia przyszła na świat 31 maja:) teraz też tak może być że zamiast wrześniówką zostanę sierpniówką
ana napisz jak tam po wizycie :ok:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

perlowy_dzem -nie chciałam Cię nastraszyć . Bądź dobrej myśli.

wiola - kupiłam ten prenalen - wypilam już 2 dawki - miejmy nadzieję,że pomoże

Niedobrze mi :evil: W sklepie nie mogłam przejść obojętnie obok łuskanego słonecznika. Zjadłam trochę i już nie chce więcej. To samo z sokiem z czarnej porzeczki. Pare godzin temu miałam ochotę na śledzie w śmietanie - postanowiłam zrobić na jutrzejszy obiad , ale juz mi się ich nie chce :twisted:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Humbelina wiem, że nie chciałaś mnie straszyć :) ja sama się nakręcam... nic jestem silną babą i moje dziecko też jest silne i z tą myślą czekam na wizyte u gina
a za informacje bardzo dziękuję, jakby któraś z Was coś wiedziała też w tym temacie to chętnie poczytam

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czy Wam się też chce tak spać?

ja cąły dzień śpię ;(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

witajcie jestem właśnie po wizycie u pana dr i wiecie co przed wyjściem do niego coś mnie podkusiło i zrobiłam sobie jeszcze raz test tak dla pewności i chyba dlatego, że miałam go w domu... i się przeraziłam ta druga kreska, która w środę była czerwona dziś była tylko cieniem... nie wiem co mam o tym myśleć, brzuch mnie boli jak na @ i plamię na jasno-brązowo. Powiedziałam dr i w czwartek mam iść do szpitala na próbę ciążową i będziemy wiedzieć na 100% czy jednak jest fasolka.. a już tak się ucieszyłam ;(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ana czemu masz czekać aż do czwartku??? to chyba trochę długo jeśli Ty plamisz...[/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ana306 - nie przepisał Ci luteiny ani duphastonu?? Co znaczy próba ciążowa ?? Koniecznie zrób usg . Idz jutro do innego lekarza

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
#
Awatar użytkownika

hej ;)

nie chciałam się wtrącać, ale muszę przyznać, że Humbelina ma racje. To, ze lekarz nic Ci Ana nie przepisał pozostawia dużo do myślenia!

idź jutro do innego lekarza i koniecznie zrób już jutro beta HCG.

Przede wszystkim nie denerwuj się! Wiem, że łatwo mówić, ale przeżyłam jedną stratę i wiem, że tylko spokój jest Naszym sojusznikiem.

Widzę, że grono wrześniówek pięknie rośnie ;)

normalnie, wtrącam się troszkę za dużo, ale nie mogę sie powstrzymać od kolejnego : "GRATULUJĘ WAM WSZYSTKIM" do września mam taką sympatię jakoś ;)

Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Kurcze dziewczyny zaczęłam się lekko stresować, że tak późno umówiłam się na wizytę do gin. (według moich obliczeń będę wtedy w 7 tyg i 2 dniu ciąży) Nie wiem jak ja do tego czasu wytrzymam. A z drugiej strony boję się iść wcześniej, bo w ciąży z moją Olcią poszłam w 6 tyg. ciąży i nie było widać zarodka w pęcherzyku i później żyłam 2 tygodnie w ogromnym stresie. Sama już nie wiem co jest gorsze...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

no właśnie chodzi o to, że ja biorę duphaston 3x1...
próba ciążowa tzn test z moczu ale robiony w laboratorium i podobno najbardziej dokładny...
lekarz powiedział mi, że jest za wcześnie i nic innego nie da się na razie zrobić mam brać leki i leżeć a w czwartek się wszystko okaże
tylko dziwi mnie że w środę 2 testy pokazały 2 kreski grube a dziś już ta kreska jest tylko delikatniutka... czytałam w internecie że może to jest ciąża biochemiczna...sama nie wiem...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny :) Gratuluje perlowy_dzem, Humbelina oraz pozostałym.
Chciałam zapytać, macie doświadczenie może z poprzednich ciąż lub obecnych, w którym tygodniu iść na usg, żeby już było widać czy wszystko ok, czyli pęchęrzyk i zarodek, a może i serduszko ??? Od okresu mija 6 tygodni, a od zapłodnienia 4 tygodnie. Boję się że nic jeszcze nie będzie widać. :) Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam Daga ( poranny ptaszek )

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

cześć Daga najlepiej iść w 6-7 tygodniu na usg, serduszko powinno już wtedy bić :) ja już nie mogę się doczekać :) tak jak w pierwszej ciąży oznajmiłam wszystkim po 1 teście, że jestem w ciąży, tak teraz zupełnie nie mogę uwierzyć, uwierzę dopiero jak zobaczę...

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7727 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 387  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]