Dzisiaj jest pn kwie 27, 2026 4:27 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 571  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Moniskrakow83 a już od poniedziałku idziesz na zwolnienie? z jakichś konkretnych powodów? ja w poprzedniej ciąży od początku byłam na zwolnieniu bo ciąża zagrożona ateraz o ile sytuacja będzie pozwalała na to chciałabym trochę popracować jeszcze :) [/b]

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej Babeczki :*

Wybaczcie, że nie zaglądam co dzień, ale w pracy dość dużo roboty, a jak wracam do domu to marzę tylko o łóżku .....właściwie w pracy też o nim marzę.

Gratuluję nowym czerwcówkom.
Witam Was w naszym gronie i spokojnych miesięcy oczekiwania źyczę.

Chyba się pochorowałam :(

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ojej to wracaj do zdrowia... miodzik, soczki malinowe,lozeczko:)

jesli chodzi o zwolnienie to teraz bylam tylko 4 dni bo bolala mnie kosc ogonowa dosc mocno ale przeszlo wiec od pon wracam do moich rozbrykancow w szkole.

uciekam pap

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej Dziewczyny
Myślę , że spokojnie mogę dołączyć do grona czerwcówek.
Wizyte u lekarza mam dopiero w przyszły piątek ale dwa testy pozytywne ,@ brak, piersi bolą jak cholera , termin wg kalkulatora 16 czerwiec.
Aha i to nasz pierwszy dzidziuś będzie, od 7miesięcy ciężko wypracowany :D

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

anelma pisze:
Ostatnią miesiączkę miałam 4 września- tak jak Ty mała 1980 więc pewnie mamy podobny termin porodu :)

Aha...ja mam na imię Ania i mam już 3-letnią córcię Oliwkę :)

Witam wszystkie czerwcóweczki :)

We wtorek zrobiłam test i ujrzałam 2 kreseczki :) okres miałam ostatnio 3 września tak więc dzień przed tobą Ania :) a do tego jeszcze mam już córeczkę Oliwkę która urodziła się 11 lipca 2007r.

pozdrawiam :) Agata

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kammar pisze:
Aha i to nasz pierwszy dzidziuś będzie, od 7miesięcy ciężko wypracowany :D

Kammar no to gratki serdeczne :)

Agatka ale numer, będziemy miały dzieciaczki w tym samym wieku :)

Idę sobie zrobić herbatki z sokiem malinowym bo ja też jakaś podziębiona.

Do jutra dziewczynki Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

ALe nas juz duzo:)

kammar: gratuluje z calego serduszka, moje kolezanki tez probowaly po kilka msc i wiem jaka to radosc:) kurcze my z mezem drugi raz w zyciu poszlismy na calosc bez zabezpieczenia i jest druga dzidzia, czy to wrozy nam druzyne pilkarska:)

aha beta podskoczyla przez tydzien ze 130 na 2300 wiec lekarz sie ucieszyl, nastepna wizyta 22 i mam nadzieje uslyszec serduszko:)

zmykam dalej spac, zeszlam na dol na siku juz chyba 3 raz w nocy:) i musialam napisac ze wszystko ok:)
buzka

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam właśnie zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywnie wiec najprawdopodobniej jestem czerwcóweczką 2011

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Proszę proszę,
no i okazało się że czerwiec 2011 będzie bardzo "owocnym" miesiącem.
Super!

moniskrakow83 no i rozłożyło mnie na amen.
Chyba muszę iśc do lekarza, bo cytrynka miód i czosnek raczej nie pomogą.
Wczoraj dzwoniłam do swojej lekarzycy i postraszyła mnie, że jesli nie przejdzie to antybiotyk...
Na samą myśl mam dośc :(
Pięknie Ci beta podskoczyła!

kammar gratuluję Ci ogromnie -tym bardziej, że to tak wyczekana dzidzia.
Mam dobrą radę ;) wyśpij się teraz kiedy jeszcze masz taką możliwośc, bo później można o tym już tylko pomarzyc ;)

Agatka84 dla Ciebie również gratulacje.
Widzę że dużo czerwcówek ze starszymi córeczkami ;)
Ciekawe jak się sprawdzą w rolach starszych sióstr.

anelma rozgoń to przeziębienie zanim zamieni się w coś gorszego. Ja sobie zbagatelizowałam i teraz pluję sobie w brodę.

wera55 witamy Cię serdecznie. Gratulujemy i życzymy zdrówka!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Hej Dziewczynki
Dzięki za miłe powitanko!Jak wam mija niedziela?U nas szaro i smutno :(
Wczoraj mieliśmy pierwsze wyjście do pubu w "nowym " stanie... musze przyznać że troszke dziwnie było.Z początku wszystko ok kolacyjaka , pogaduszki i gratulacje od wszystkich ale kiedy każdy wypił pare piwek a ja ciągnełam trzecią herbatke owocową to już mniej mi się podobało .Trzezwa i ciężarna w gronie 10 piwoszy to chyba nie dla mnie ... :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

kammar a u nas dziś wyjątkowo słonecznie i ciepło, ale co z tego jak i tak nosa z domu nie mogę wychylic...
Dla mnie samo wyjście do pubu to byłaby w pewnym sensie nowośc ;) Nie pamiętam kiedy ostatnio gdzieś się wybraliśmy tylko we dwójkę. Nie żebym narzekała ale czasem miałabym ochotę na takie małe przypomnienie.
Mieszkamy z mężem sami, z dala od rodzinki, mamy wprawdzie nianię ale pracuje tylko w godzinach mojej pracy.
A tak swoją drogą to czasem można miec niezły ubaw patrząc tak trzeźwym okiem na grupę "cykniętych" znajomych ;)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

To fakt z początku to oni może i śmieszni ale pózniej działają już na nerwy :lol: My korzystamy z tych naszych wspolnych wyjść bo zdajemy sobie sprawę że niedługo sie skończą , wy jako doświadczone mamusie napewno coś na ten temat wiecie

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Yoaśka83: przykro mi z powodu twojej choroby, trzymaj sie i nie daj sie!!!!!

kammar: z tymi wyjsciami nie jest tak zle, oczywiscie zalezy od sytuacji rodzinnej, my mamy takie szczescie ze zawsze jak chcemy gdzies wyjsc to moja babcia zostaje z mala mysza:) ale nie przejmuj sie , ja przed porodem bylam nastawiona ze juz koniec zycia towarzyskiego, koniec imprez a o wyjsciu z mezem bedzie mozna zapomniec ale zycie mnie milo zaskoczylo. bo i wyjsc mozna , i zrobic imprezke w domu:) julia jest przyzwyczajona do duzej ilosci naszych znajomych i jak kolo 20 jest zmeczona to sama prosi zeby ja polozyc na gorze. oczywiscie bez szalenstw. teraz raczej praktykujemy domowki. wsrod znajomych tez rosnie liczba dzieci wiec tak wygodniej:) ostatnio na moich urodzinach jak oglosilismy ze bedzie drugie dzidzi to okazalo sie ze jedna kolezanka stracila cale towyrzystwo damskie do martini bo pozostale 4 w roznych stadiach ciazy:)

wczoraj bylismy u znajomych i okazalo sie ze kolezanka ma termin na 4 czerwca ma do nas dolaczyc wiec czekamy:)

ale sie zmeczylam weekendem: wizyta u znajomych, obiad u babci, zakupy, spacer i plac zabaw:) jestem padnieta a julka padla do spania o 18.30 wiec siedzimy z miskiem przy kominku i nigdzie sie juz nie ruszam:)

jutro powiem w pracy i mam nadzieje ze bedzie ok, z pierwsza ciaza nie bylo zadnych problemow i mam nadzieje ze tak bedzie i teraz:)

buziaki i trzymajcie sie:)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam :)
Powoli sie szykuję by do was dołączyć ;)
Od czwartku robie testy i wychodzą pozytywnie, jutro idę na betę i jak ciąża sie potwierdzi to w czwartek do gina po zwolnienie :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

moniskrakow83: Ja też się szykuje żeby powiedzieć w pracy.Tydzień temu jedna z moich pracownic oświadczyła że jest w ciąży więc teraz będzie wesoło.Jak na 7 osobową ekipę dwie w ciąży to nieżle.Mój szef to chyba zawału dostanie bo on twierdzi że beze mnie to cały interes pada :lol:
Będzie się działo ..
Dobranoc wszystkim :papa:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie w niedzielny wieczór :)

O rety- ale się rozpisałyście :)

Ja chyba pozbyłam się już przeziębienia na szczęście :) Oliwka też już zdrowa także od jutra znowu regularne spacerki :)

Yoaska83 nie strasz dziewczyn Obrazek - różne są dzieci. Moja córcia jak była malutka to tylko 2 razy nam płakała z bólu brzuszka w nocy, z czego raz o 4 rano a raz do 2 rano więc nie było źle. A tak to kąpaliśmy ją koło 23-ej, potem od razu jedzonko, szła spać momentalnie, budziła się o 4-ej na jedzenie, potem jak mąż wstawał do pracy o 7 to mi ją dawał na następne jedzenie i spałyśmy razem do 11-ej :) także ja pod tym względem miałam luzik Obrazek

W ogóle córcia nam się udała- nie używaliśmy smoczka bo nie chciała, więc później nie było problemów z odzwyczajaniem, pierś sama odstawiła więc też problemów nie było, jadła od zawsze super, ze spaniem nie było problemów z brzuszkiem też- no tylko żyć i rodzić dzieci :)
Ale niestety podobno w większości przypadków jest tak, że drugi maluch jest przeciwieństwem pierwszego i to mnie trochę przeraża Obrazek no ale trzeba być dobrej myśli :)

netka2 będę trzymała kciuki za betę, ale skoro testy wychodzą pozytywnie to i to badanie na pewno wyjdzie pomyślnie :) no i witaj w naszym gronie :)

A u nas weekend minął w miarę normalnie- w sobotę byliśmy u mojej siostry- Oliwka pierwszy raz została tam na noc bo i ona i moja siostrzenica tak prosiły, że nie mieliśmy serca im odmówić. Moja córcia jakoś nie bardzo za ciocią przepada ale ostatnio wszyscy nasi znajomi punkty u niej zyskują więc i ciocia też :) no i podobno gładko poszło :)
A dzisiaj byliśmy na zakupach w Złotych Tarasach Obrazek i kupiliśmy córci buty na jesień :) kurcze te buciki to zupełnie jak dla dorosłych kobiet tylko, że takie wersje mikro :) śliczne te rzeczy dla dzieci teraz; jak sobie przypomnę jak wyglądały rzeczy kiedy ja byłam mała to...ehhhh ale dobrze, że moje dzieci żyją w innych czasach :)

no dobra...teraz ja się rozpisałam :)

uciekam, pewnie jutro dopiero wieczorkiem zajrzę bo na cały dzień jadę do babci

buziaczki Obrazek

papa

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Hej mamuśki.
Jak po weekendzie?

anelma a czym to ja straszę?
Przecież chyba każda kobieta ma świadomość tego, że dziecko odwraca życie do góry nogami.
Ja przy mojej córeczce przechodziłam przeróżne etapy ze spaniem. Począwszy od rewelacyjnego przesypiania całej nocki -z pobudkami tylko na jedzonko, przez rozpoczynanie dnia o godzinie 5.00 (przez kilka miesięcy), później spanie do 9.00 rano, do spania po 14 godzin ;)
Tak, dzieci są różne. Ale biorąc pod uwagę z jaką czujnością śpi matka po urodzeniu dziecka, żaden sen nie jest już takim snem jak przed tym wydarzeniem. Nie mam racji? ;)

netka2 gratuluję serdecznie! Witaj wśród czerwcówek ;)

moniskrakow83 u nas też najlepiej sprawdzają się domówki :D
Jednak Zosia na takiej imprezie czuje się "gwiazdą programu" i ostatnią rzeczą o jakiej myśli to spanie.
Widzę, że Twoja znajoma ma taki sam termin jak ja ;)

kammar nie mówię, że wieczorne wyjście odpada. Wymaga to jednak trochę więcej organizacji.
My korzystamy z weekendowych wizyt u moich rodziców. Babcia chętnie zostaje z Zosią a my możemy się gdzieś urwać. Jednak, że rodzice nie mieszkają zbyt blisko, takie sytuacje nie zdarzają się często.

A ja dalej męczę się z choróbskiem.
Dziś jest już lepiej niż chociażby w sobotę. No ale fakt, że muszę siedzieć w biurze 8 godzin nie nastawia mnie zbyt pozytywnie.

Miłego dnia wszystkim :flo:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Yoaska masz rację :) chociaż u nas to wyglądało w ten sposób, że jak tylko Oliwka się urodziła i w nocy się budziła na jedzenie to budziliśmy się razem z mężem- mąż przewijał i dawał mi do karmienia, potem był okres kiedy ja się budziłam kiedy mała płakała w nocy, szturchałam go i on na śpiąco mi podawał dziecko do karmienia (czego rano nie pamiętał :) ), a potem już jak malucha miała jakieś pół roczku to ja w ogóle nie słyszałam kiedy się budziła w nocy tylko mąż do niej wstawał :)

A z kolei moja babcia to miała w ten sposób, że jak tylko dziecko się przekręcało w łóżeczku to ona już nad łóżeczkiem stała i sprawdzała czy wszystko w porządku ;)

Ehhh jaka pogoda u Was dziewczynki? Ja dopiero wstałam i widzę wstrętną mgłę za oknem :( muszę dzisiaj jechać z Oliwką na lapisowanie ząbków a wcale mi się nie chce ruszać z domu w taką pogodę :( a na dodatek jest zimnoooo brrr :(

Zdrówka życzę wszystkim chorowitkom Obrazek

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cześć dziewczyny!
Obecnie to mój 32dc, jestem po trzech testach pozytywnych, ostatnia @ miałam 9 wrzesnia i chyba do Was dołącze :im:
To będzie nasze pierwsze dzidzi :D
Pozdrawiam serdecznie!

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Czesc wszystkim,

Ja juz po pracy w domku. lubie poniedzialki i piatki bo szybko koncze:) niestety rano julek obudzil sie z katarem wiec zostala w domu, tesc na chwile przyjechal.(teraz witaminki, nasivin, esberitox i zobaczymy )

powiedzialam dzis w pracy Pani dyr i jak przy pierwszej ciazy wszystko milo i przyjemnie, bez problemow. Pani kadrowa nawet dba zeby miec jak najwiecej urlopu juz z maluszkiem.

siedzimy w domku ale spac mi sie chce straszliwie, moze uda mi sie naciagnac corusie na jakas drzemke:)

Dziewczyny dzieciaczki sa rozne, najlepiej niech kazdy kto jeszcze nie mial malucha sam sie przekona co i jak... nasza juleczka byla kochana i do tej pory spalaby ile tylko sie da. Najlepiej chyba nastawic sie na najgorsze a potem byc mile zaskoczonym:)

witam wszystkie nowe dziewczyny:)
netka2: czemu idziesz na zwolnienie myslisz ze cos nie tak?

wiece co bym juz najchcetniej robila? urzadzala pokoik, wiem jestem troche walnieta:)

buziaki:)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 571  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]