Dzisiaj jest pt paź 03, 2025 4:50 am

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5432 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 272  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:

Wow nastepna Grudnioweczka :-)

GRATULUJE!

Zielarka Midwife sie chyba zapomiala i nie dzwoni, pewnie jej sie przypomi,ale za tydzien w piatek.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Kinga78 - gratuluję serdecznie!!!
Super, ze jest nas coraz więcej :P

A tak wogóle dziewczyny jak się czujecie?? Macie jakieś objawy?

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Ainana ja mam bole brzucha jak na @, czasami takie jakby skurcze co mnie troche martwi.

Piersi troche bola i pycek urosly.

A u was?

Polozna miala dzis zadzwonic,ale olala sprawe i nie zadzwonila.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

patiku ty tez z ledds, doczytalam...a z jakiej dzielnicy jestes? moze mieszkamy kolo siebie :wink:

to moja druga ciaza w uk i nie zamienialabym prowadzenia tu na zadne inne :wink: pierwszy scan standardowo powinien byc zrobiony miedzy 10 a 12 plus6 dni..wiekszosc ma w 11 tygodniu...i naprawde nie ma co panikowac ze nie wczesniej, bo lepiej dzidzie widac pozniej :wink: drugi i ostatni scan jesli nic sie nie dzieje jest w 20 tygodniu...niektore szpitale zapraszaja jeszcze na 3 ale to zalezy...i wg mnie gdy wszystko jest ok, nie ma sensu robic usg wczesniej...a tym co pisza dziewczyny z pl sie nie przejmuj...i tu i tu system opieki jest zupelnie inny i naprawde ciezko to porownywac...gwarantuje ci jednak ze w razie roblemow zajma sie toba nalezycie... :wink:

ja wizyte u gp mialam chyba 3 tygodnie temu, z polozna sie widzilam w poniedzialek...nastepna wizyta 29 kwietnia... tak to wyglada...

a jesli polozna zapomniala to sama zadzwon do przychodni bo sie mozesz nie doczekac...albo po prostu polozna przyjdzie sama bez uprzedzenia :wink: w razie watpliwosci pytaj, odpowiem jesli bede wiedziec...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

patiku ja też mam lekkie jakby ciągnięcie w dole brzucha, piersi lekko urosły, ale nie bolą. Nudności narazie żadnych, mam nadzieję, że to nie jest jakiś zły objaw. Nie pamiętam dokładnie jak to było w pierwszej ciąży, na pewno miałam je ok. 6 tyg, ale czy wcześniej - nie pamiętam :roll: Nie chcę się nakręcać.

Teraz jest jeden piorytet: zobaczyć pęcherzyk ciążowy, a w nim bijace serduszko..., ale to dopiero za jakiś czas, po 6 tyg., bo wcześniej może serduszka jeszcze nie być.

A co u Was dziewczyny?? Odzywać się proszę :wink:

Tymczasem ja też zmykam, słoneczko za oknem, weekend..., trzeba to wykorzystać. Miłego dnia! Pa pa!

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie grudnióweczki :D
Podczytałam Wasz wątek, powspominałam sobie i aż mi się łezka w oku zakręciła.
Dokładnie rok temu dowiedziałam się że będę mamusią :D Aa teraz już tulę mojego prawie 4-miesięcznego kochanego skarba

ZYCZĘ WAM SPOKOJNYCH 9 MIESIĘCY, DUŻO ZDRÓWKA, ŁAGODNEGO ROZWIĄZANIA I POCIECHY Z MALUSZKÓW

trzymam za Was kciuki

grudniówka 2008

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

stokrotka75 DZIEKUJE! Ja gratuluje Tobie slicznego synka! :D

Ainana te moje ciagniecia czasami przechodza w takie jakby skurcze.

Co do nudnosci to ja czasami mam,ale nie wymiotuje tylko przeszkadzaja mi niektore zapachy.
Piersi bola po bokach.

Co do serduszka to mozna zobaczyc po 6tyg liczac od OM czy od zaplodnienia?

MOj suwaczek jest jakis dziwny bo dzis milelo 5 tyg od OM a na suwaczku ma 4 ty i 6 dni.

iwonaR25 tak ja jestem z Leeds a dokladnie z Moortown a Ty?

Wczoraj okolo 15 zadzwonilam do przychodni zapytac czemu polozna do mnie nie zadz a babka z recepcji mowi,ze ona ma jakies spotkanie z ciezarna teraz i zostawi jej wiadomosc by do mnie oddzwonic,ale kobietka sie nie spieszy widac. Dzis u mojej znajomej w domu ma byc bo ona tez w ciazy, juz w 12 tyg a ma dopiero pierwsze spotkanie z polozna..

Ps. Poki co mamy 5 Grudnioweczek
patiku
anulka83
martika82
Ainana
kinga78

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

hej, ja sie czuje dosyc dobrze, inaczej niz w pierwszej ciązy. Wtedy ciagneło mnie do mięsa i czekolady a teraz nie bardzo. Mam lekkie mdłości, ale apetyt mam, wtedy nie mialam wcale. Lekarza am dopiero 10 kwietnia, bo chce juz zobaczyc serduszko, a nie sam pęcherzyk. Nie wiem jak dam rade tyle wytrzymać :?

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

patiku ja mieszkam na bramley...w sumie to na krawedzi bramley i armley...niedaleko stanningley road :wink:
a jestescie pewne ze w weekend polozna miala przyjsc?
wg ksiazki ciazy pierwsza wizyta z polozna jest od 10 do 12 i 6 dni, tak jak scan....wczesniej jest wizyta w gp, i po tej wizycie umawiasz sie z polozna...w poprzedniej ciazy przyszla do mnie do domu, ale teraz nie chcialam...i pierwsza wizyte u poloznej mialam w 8 tygodniu a dwa tygodnie wczesniej u gp.
a i jeszcze dobra rada, jesli polozna cie zlewa, to ja zmien...i najlepiej idz sama do przychodni i tam sie umow...
na pierwszej wizycie zwazy cie, zmierzy, przeprowadzi wywiad o chorobach w rodzinie i twoich, wypyta o inne pierdoly...krew bedziesz miec pobierana dopiero na tej drugiej wizycie... :wink:
a powiedz ty juz bylas u gp? i jestes pewna ze teraz bedziesz miec to spotkanie z polozna? bo niektore przychodnie maja inne praktyki, i pierwsze spotkanie jest po 10 tygodniu :wink: wiec tam musialabys sie dowiedziec jak to u ciebie jest, bo bedziesz czekac sie denerwowac z moze pierwsza wizyta jest pozniej...

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

iwonaR25 Hej!

Tak jestesmy pewne ,ze dzis miala przyjsc bo polozna dzwonila do mnie, za wzgl na to,ze zanjoma niemowi po angielsku, poza tym skad translatorka by wiedziala ,ze ma przyjsc. :wink:

U mojej siostry,ale to juz po porodzie polozna tez byla w sobote.

Ja bylam u GP we wtorek, lekarz kazal mi isc do recepcji i umowic sie z midwife.
Poszlam do okienka i mowie,ze jestem pregnant and wannt to make an appoitment with midwife. Na co gosciowa,ze ona nie umawia sptkan z polozna,ona sama do mnie zadzwoni i umowi sie.
Recepcionista kazala nast dnia przniesc probke moczu i powiedziala,ze midwife zadzwoni najpozniej w ten piatek ,ktory byl.

iwonaR25 pisze:
a i jeszcze dobra rada, jesli polozna cie zlewa, to ja zmien...i najlepiej idz sama do przychodni i tam sie umow...
wydaje mi sie,ze w tej przychodni jest tylko jedna przychodnia,ale jak w poniedzialek nie zadzwoni to we wtorek pojdedo przychodni.

Ps. Dziekuje serdecznie za odpowiedz :)

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

chodzilo mi o zmiane poloznej w przychodni w ktorej jestes teraz...nie o zmiane przychodni :wink: a jesli jest jedna na cala przychodnie to moze miec duzo pacjentek i sie nie wyrabia...no widzisz co przychodnia to inna praktyka, u nas polozna nie chodzi w weekendy...
a co do translatorki to czasem ktos sie umowi, a polozna mogla nie wiedziec... :wink: jesli nie ona umawiala to spotkanie...
mam nadzieje ze jednak zobaczysz sie z ta polozna... :wink:

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Tak ,tak wiem,ze chodzilo Ci o to by zmienic polozna z tej samej przychodni,ale u nas jest chyba tylko jedna ;-) Chyba ,ze calkowicie zmienie przychodnie,ale to juz calkiem dlugo mi zejdzie.....

Ehhh skomplikowane to wszystko.
Ja uparta jestem i bede dzwonic do nich codziennie heheh

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
2 żółte kartki
Awatar użytkownika

łojejku już grudniówki...
Niedawno nasz wątek zakładałam :)

gratuluję z calego serca i życzę spokojnej ciąży i łatwiutkiego porodu :)

Październikówka 2009

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

OGROMNE GRATULACJE!!!!!Przed wami cudowne 8 miesiecy :) Zycze szybkiego plum!

Sierpniowka 2007 Kwietniowka 2009

7.05.08 (*) Moj Aniolek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

covu Adelina.L Dziekuje :D :D

Kobietki co tutaj taka cisza?
Nie ma juz wiecej grudnioweczek?

Jak sie czujecie ciezarowki??

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witajcie!

stokrotka75 dziękuję i ja za życzenia i za trzymanie kciuków, Tobie jak i innym Grudniówkom 2008 gratuluję Waszych pociech, na pewno jest to dla Was czas na sentymenty, wkońcu o tej porze co niektóre widziały już 2 kreseczki :D

patiku serduszko można zobaczyć już ok 6 tyg licząc od OM. W pierwszej ciązy miałam USG w 6 tyg i 3 dniu i już je widziałam... nie zapomnę tego nigdy, to było takie namacalne...

kinga78 idziemy razem prawie łeb w łeb:) Ciężkie to, ale musimy się wszystkie razem uzbroic w cierpliwość.

covu i Adelina.L dziękuję bardzo!!! No i wzajemnie :D Ty Adelina jesteś już tuż tuż...

A tak wogóle dziewczyny to na wczoraj (28.03) dwa lata temu miałam wyznaczony termin porodu... Też brało mnie na sentymenty, pamiętam jak dziś, że nie mogłam się doczekać zobaczenia mojej małej, dłużyło się. Na dworzu była prawdziwa wiosna, pełno dzieci, mam z wózkami. Ale doczekałam się i ostatniego marca urodziłam Justynkę. To był najpiękniejszy prezent jaki mogłam dostać od życia.

Teraz natomiast noszę swój drugi cud natury, jestem bardzo szczęśliwa, a jednocześnie boję się o to maleństwo. Oby wszystko było OK...

No grudnióweczki ujawniać się proszę! Czekamy na kolejne :D

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

witam Ainana!

Marzec wydaje sie byc szczeliwym miesiacem dla Ciebie :)

Ja chyba jednak listopadowka powinnam byc,ale co mi tam mam sentyment do grudnia bo sama sie w tym mcu urodzilam i przeczucie,ze moja dzidza tez przyjdzie na swiat w grudniu :D

Ja z dnia na dziec czuje sie coraz lepiej, brzuch boli coraz mniej,nudnosci nie mam za to piersi bola coraz bardziej.

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:

Gratuluje grudnióweczki :) Zazroszcze wam :) Chciałabym spowrotem swój piękny brzuszek :) Kurcze ja pierwsze usg miałam dokładnie 1 kwietnia :roll: ojej co to było :D jak fajnie powspominać :)

Grudniówka 2008 :)

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

wróciłam na chwilkę...

Pysiak a ja zazdroszczę Tobie, bo masz takie maleństwo w domu:) a co do brzucha - to fakt, brakowało mi tych wszystkich kopnieć, czkawek itp., mimo to, że Justysia leżała mi w ramionach.

patiku co racja to racja - marzec, jak dla mnie, ma coś w sobie:)
piszesz, że jesteś z grudnia, czyli też z końca roku. Ja urodziłam się w listopadzie i będę miała spóźniony prezent urodzinowy :wink: (... 30-stka wita :roll: ) Fajnie, że czujesz się coraz lepiej.

A co u pozostałych grudniówek słychać??

Obrazek

Offline Wyświetl profil  

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witam i gratuluję GRUDNIÓWECZKA i życzę spokojnych i radosnych 9 miesięcy :)

Aniołek [*][*][*] 21.07.2006

Offline Wyświetl profil  

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5432 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 272  Następna

Forum ciąża

» Grupy wsparcia » Mamy z dziećmi

Strefa czasowa UTC [letni]